Ti nem érzitek úgy, hogy a 80-as évek volt Magyarország Aranykora, és azóta csak visszafelé haladunk?
Én 90-ben születtem, tehát a 80-as években és azelőtt felépített világ csak egyre rothadó gyümölcseit élvezhettem, de szerintem ebben a korban volt a legjobb magyarnak lenni. Volt saját iparunk és mezőgazdaságunk, a boltok polcain helyi termékek voltak, az oktatás magas színvonalú volt és nem fertőzték meg szélsőjobbos dogmák.
Amikor 80-as évekbeli műsort nézek, olyan érzés fog el, mintha egy sci-fit látnék egy magasabb rendű társadalomról, olyan mértékű az összetartás, az egyenlőség, a tudományos világnézet, olyan emberekkel is általában jobban kijövök, akik ebben a korban szocializálódtak.
'Biztos munkahely, stabilitás.'
Jah, kamu munkahelyek tömkelegével :)
,,Tudomány is jobb volt mert a sulik elvárták a teljesitmenyt"
Nem voltál mostanában ugye iskolában, nem találkoztál az iskolai tananyaggal? Nem várják el mostanában az iskolák a teljesítményt? Alsóban a 2. osztályos gyerektől is elvárják már, hogy tudja a fehérje, szénhidrát, stb. fogalmát és ezekre konkrét példákat is tudjon felsorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!