Ti nem érzitek úgy, hogy a 80-as évek volt Magyarország Aranykora, és azóta csak visszafelé haladunk?
Én 90-ben születtem, tehát a 80-as években és azelőtt felépített világ csak egyre rothadó gyümölcseit élvezhettem, de szerintem ebben a korban volt a legjobb magyarnak lenni. Volt saját iparunk és mezőgazdaságunk, a boltok polcain helyi termékek voltak, az oktatás magas színvonalú volt és nem fertőzték meg szélsőjobbos dogmák.
Amikor 80-as évekbeli műsort nézek, olyan érzés fog el, mintha egy sci-fit látnék egy magasabb rendű társadalomról, olyan mértékű az összetartás, az egyenlőség, a tudományos világnézet, olyan emberekkel is általában jobban kijövök, akik ebben a korban szocializálódtak.
'nem minden Kádár akaratától függött.'
Nem, Kádár szolgaian végrehajtotta mindazt, amit Moszkvából parancsoltak. Volt 68-ban gazdasági reformkísérlet, oroszból átszóltak, álljon le vele, minden további nélkül megtette.
"Ti nem érzitek úgy, hogy a 80-as évek volt Magyarország Aranykora, és azóta csak visszafelé haladunk?"
De. Én is így érzem. Csak éppen 100 évvel korábban az 1880-as éveket érzem annak. Akkoriban tényleg rengeteget fejlődött az ország minden tekintetben. Olvass utána a boldog békeidőknek. Akkor tényleg működött a gazdaság. Nem úgy, mint az általad említett korszak idején.
Ja, tök jó volt a '80-as évek, tényleg. Én '89-ben születtem, egy betegség miatt majdnem meghaltam. Az ugyanezen az időben, tőlünk nyugatabbra született csecsemő ugyanezzel a betegséggel vidáman elvolt, semmiféle komoly kockázatot nem jelentett számára.
Miért? Mert nyugaton volt technológia, gép és gyógyszer, itthon meg nem volt lófsz se.
Életszínvonal átlagban sokkal jobb volt. Biztos munkahely, stabilitás.Megélhetési stressz nem volt. Tudomány jobb volt mert sok okosgyerek került ki a sulibol. Tudomány is jobb volt mert a sulik elvárták a teljesitmenyt nem librralis oktats meg szülői nevelés volt. Normalis volt a munkahoz való hozzáállás. Nem volt varolista! Orvosok okosok voltak.
Jó volt az egészségügy! Stabilitás volt.
Persze volt árnyoldala is,trogerkedes, ketszinuseg,korrupció!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!