Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti nem érzitek úgy, hogy a...

Ti nem érzitek úgy, hogy a 80-as évek volt Magyarország Aranykora, és azóta csak visszafelé haladunk?

Figyelt kérdés

Én 90-ben születtem, tehát a 80-as években és azelőtt felépített világ csak egyre rothadó gyümölcseit élvezhettem, de szerintem ebben a korban volt a legjobb magyarnak lenni. Volt saját iparunk és mezőgazdaságunk, a boltok polcain helyi termékek voltak, az oktatás magas színvonalú volt és nem fertőzték meg szélsőjobbos dogmák.

Amikor 80-as évekbeli műsort nézek, olyan érzés fog el, mintha egy sci-fit látnék egy magasabb rendű társadalomról, olyan mértékű az összetartás, az egyenlőség, a tudományos világnézet, olyan emberekkel is általában jobban kijövök, akik ebben a korban szocializálódtak.

2017. dec. 14. 14:17
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
45%

'nem minden Kádár akaratától függött.'

Nem, Kádár szolgaian végrehajtotta mindazt, amit Moszkvából parancsoltak. Volt 68-ban gazdasági reformkísérlet, oroszból átszóltak, álljon le vele, minden további nélkül megtette.

2017. dec. 14. 15:24
 22/34 anonim ***** válasza:
37%
Nagyon nyomják a mínuszokat. Csak nem egy kádárista pontozó brigád lendült akcióba?
2017. dec. 14. 15:34
 23/34 anonim ***** válasza:
75%

"Ti nem érzitek úgy, hogy a 80-as évek volt Magyarország Aranykora, és azóta csak visszafelé haladunk?"

De. Én is így érzem. Csak éppen 100 évvel korábban az 1880-as éveket érzem annak. Akkoriban tényleg rengeteget fejlődött az ország minden tekintetben. Olvass utána a boldog békeidőknek. Akkor tényleg működött a gazdaság. Nem úgy, mint az általad említett korszak idején.

2017. dec. 14. 15:39
 24/34 anonim ***** válasza:
71%
Jóvolt nagyon. Pultalól kapni a banánt mert apám ismerős volt a boltban. Évente egyszer. Cseszlovákiába mentünk nagykabátért csizmáért és ruszliért. Trabantal. Ez volt ám az aranykor!
2017. dec. 14. 15:51
 25/34 anonim ***** válasza:
55%

Ja, tök jó volt a '80-as évek, tényleg. Én '89-ben születtem, egy betegség miatt majdnem meghaltam. Az ugyanezen az időben, tőlünk nyugatabbra született csecsemő ugyanezzel a betegséggel vidáman elvolt, semmiféle komoly kockázatot nem jelentett számára.

Miért? Mert nyugaton volt technológia, gép és gyógyszer, itthon meg nem volt lófsz se.

2017. dec. 14. 17:28
 26/34 anonim ***** válasza:
Nem. Kérdező, veled ellentétben én 80-ban 8 éves voltam. Szóval hagyjuk hogy a 80-es évek annyira fantasztikusak voltak, nem nem voltak azok. Inkább a 90-es évek első fele volt az. Amikor még azt hitték lesz ebből az országból valami.
2017. dec. 14. 19:32
 27/34 anonim ***** válasza:
Túlzásnak érzem, amit írsz, de a politikai helyzet ennék nem lehetett rosszabb
2017. dec. 14. 20:53
 28/34 anonim ***** válasza:

Életszínvonal átlagban sokkal jobb volt. Biztos munkahely, stabilitás.Megélhetési stressz nem volt. Tudomány jobb volt mert sok okosgyerek került ki a sulibol. Tudomány is jobb volt mert a sulik elvárták a teljesitmenyt nem librralis oktats meg szülői nevelés volt. Normalis volt a munkahoz való hozzáállás. Nem volt varolista! Orvosok okosok voltak.

Jó volt az egészségügy! Stabilitás volt.

Persze volt árnyoldala is,trogerkedes, ketszinuseg,korrupció!

2017. dec. 14. 20:56
 29/34 anonim ***** válasza:
Nem.
2017. dec. 14. 22:19
 30/34 anonim ***** válasza:
Nem mintha most nem lenne korrupció.
2017. dec. 15. 01:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!