Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti nem érzitek úgy, hogy a...

Ti nem érzitek úgy, hogy a 80-as évek volt Magyarország Aranykora, és azóta csak visszafelé haladunk?

Figyelt kérdés

Én 90-ben születtem, tehát a 80-as években és azelőtt felépített világ csak egyre rothadó gyümölcseit élvezhettem, de szerintem ebben a korban volt a legjobb magyarnak lenni. Volt saját iparunk és mezőgazdaságunk, a boltok polcain helyi termékek voltak, az oktatás magas színvonalú volt és nem fertőzték meg szélsőjobbos dogmák.

Amikor 80-as évekbeli műsort nézek, olyan érzés fog el, mintha egy sci-fit látnék egy magasabb rendű társadalomról, olyan mértékű az összetartás, az egyenlőség, a tudományos világnézet, olyan emberekkel is általában jobban kijövök, akik ebben a korban szocializálódtak.

2017. dec. 14. 14:17
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
25%
Még annyit ehhez: a profok nem jöttek rá, ma másképp kéne viszonyulni a tananyaghoz, mert már nem a 60-70-es éveket írják a naptárban?
2017. dec. 14. 14:46
 12/34 A kérdező kommentje:

"Mellesleg te honnan veszed az információidat, ha te is rendszerváltás utáni gyerek vagy?"

Idősebb ismerősöktől. Sokkal normálisabb emberek, mint a mai "újkapitalisták".

2017. dec. 14. 14:46
 13/34 A kérdező kommentje:

"Ez mitől jobb, mint a szélsőjobbos dogmák?"

Abban, hogy ateisták, és nem gondolják úgy, hogy 1945 előtt jobb volt az élet, mint 1945 után.

2017. dec. 14. 14:48
 14/34 anonim ***** válasza:
65%

'Idősebb ismerősöktől. Sokkal normálisabb emberek, mint a mai "újkapitalisták".'

Azta. Mert az idősebb ösmerőseid biztos jobban tudnak mindent, mint a mostaniak.

2017. dec. 14. 14:50
 15/34 A kérdező kommentje:

"Azta. Mert az idősebb ösmerőseid biztos jobban tudnak mindent, mint a mostaniak."

Nem zsidóznak meg cigányoznak, és elismerik, hogy az USÁ-ban az indiánokat a mai napig kirekesztik a társadalom peremére, és egy rendőr sokkal inkább lép fel erőszakosan egy négerrel szemben, mint egy fehérrel szemben.

2017. dec. 14. 14:52
 16/34 anonim ***** válasza:
0%

'Nem zsidóznak meg cigányoznak, és elismerik, hogy az USÁ-ban az indiánokat a mai napig kirekesztik a társadalom peremére'

Nem, ők mocskos kapitalistáznak :D

Indiánokat kirekesztik? Ahhoz képest szépen eléldegélnek a rezervátumokban.

2017. dec. 14. 14:54
 17/34 anonim ***** válasza:
61%

,,Abban, hogy ateisták, és nem gondolják úgy, hogy 1945 előtt jobb volt az élet, mint 1945 után."

Akkor szerinted mindenki, aki azt mondja rossz volt a szocializmus és azon belül a 80-as évek akkor azok mind úgy gondolják, hogy 1945 előtt jobb volt az élet. Érdekes logika.

Idősebb ismerőseidnek meg nem biztos, hogy hinned kellene. Tudod, a kor megszépíti az emlékeket.

2017. dec. 14. 15:00
 18/34 anonim ***** válasza:
34%

'és nem gondolják úgy, hogy 1945 előtt jobb volt az élet, mint 1945 után.'

Csak jelzem, 1945 után volt egy bő 40 éves kommunista korszak és az marhára nem volt jobb.

2017. dec. 14. 15:01
 19/34 anonim ***** válasza:
0%

Pár gondolat még:

'a boltban van kaja, lehet menni dolgozni bárkinek, és jó a közbiztonság'

Jah, ugyanaz a termék - jobb szeretem a változatosságot.

Ugye te sem hallottál még a kapun belüli munkanélküliségről?

Közbiztonság: azt nem lehet eltagadni egy diktatórikus államtól, de azt sosem értettem, ehhez mi a lópikulának kell diktatúra. Nézz szét egy kicsit a világban és látni fogsz országokat, amelyek ugyanezt -sőt többet is- elérték és nem kellett hozzá zsebdiktátor.

2017. dec. 14. 15:16
 20/34 A kérdező kommentje:

"Nézz szét egy kicsit a világban és látni fogsz országokat, amelyek ugyanezt -sőt többet is- elérték és nem kellett hozzá zsebdiktátor."

A Kádár-rendszer diktatúra volt, de Kádár nem volt diktátor, mert az MSZMP közös megegyezéssel jutott törvények bevezetésére, nem minden Kádár akaratától függött. Olyan, mintha manapság mondjuk a Fidesz vagy az MSZP-t sehogyse lehetne leváltani, de ettől még nem a miniszterelnök kezében összpontosulna minden hatalom.

2017. dec. 14. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!