Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Na multi imádók mentek ti is...

Na multi imádók mentek ti is a multik után pl Malajziába?

Figyelt kérdés

ugyanis a Sonny oda megy innen

540 ember utca

[link]

még jó hogy a magyar ipart eladták

remélem a Telenor is fogja magát és lelép :))

2010. jún. 2. 16:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%
megszűnt 540 munkahely! Ünnepeljünk!!! JEEE!!!
2010. jún. 2. 20:03
 12/19 anonim ***** válasza:

Védő vámot kell kiróni a termékeikre, mást nem tehetsz!

Ha ez gyakorlattá vállna az Eu ban, akkor meg gondólnák hogy mennek-e!

2010. jún. 2. 21:06
 13/19 bumbi02 ***** válasza:
71%

540 ember utca.. ezt ugy mondod mintha nekünk kéne szégyenkezni.. ti mondtátok h multik tünjenek el innen...

látom itt nagy magyarok élnek akik 2 km-es körzetben kerülik a tescot lidl-t...

aztán valóéletbe meg ugyanugy beállnak az ilyen "multiellenesek" is a tescoban a sorba hisz ott jóval olcsóbb és minden egy helyen, nagy választék... aztán hazjaönnek és leülnek szidni a multikat....

2010. jún. 2. 22:05
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
kedves utolsó a szokásos balfsz fajta vagy aki egy szót nem fogott fel soha abból amit mondtunk. tudod ezt hívják vakságnak, sőt süketségnek is. amiket írsz az mind baromság és az oldalon ezerszer megmagyaráztuk már, de sajnos túl hülyék vagytok hozzá, hogy ezt meg is értsétek, mert újra és újra ugyanazokat a demagóg köröket tudjátok csak futni. beakadt a lemez tudom:)
2010. jún. 2. 22:08
 15/19 bumbi02 ***** válasza:
86%
a "multik takarodjatok" kifejezést nehéz máshogy értelmezni.. amugy igen, tudom hogy igazából azt követelik sokan h ugyanugy adózzanak a multik is mint másoknak kell... de a lényeg, annak ellenére hogy itt szidjátok h hülye multik tönkre teszik magyar vállalkozókat ugyanugy elmentek a tescoba és társaiba.... erre van egy jó szó: képmutatás:)
2010. jún. 2. 22:14
 16/19 anonim ***** válasza:

nem akkor még mindig nem értetted meg, ha csak ezt tudod nyögdécselni, h elmegyünk a tescoba, akkor bizony nagyon nem értetted meg.

mellesleg ha kicsikét informálódnál, akkor észrevehetted volna, h sohasem szidták a jobbiktól komolyabban a média márk-ot a sony-t stb. hanem csak azokat ahol a magyar piac elől veszik el a kenyeret.

és hogy megpróbáljak fényt gyújtani az agyadban: tudod akinek minimálbér a fizuja az nem tud mást tenni, mint a tescoba vásárolni. majd ha a kormány megadóztatja a multikat (és amúgy megfogja, de gondolom erről nem tudtok), és rendes lehetőséget teremt a magyar cégeknek, akkor olcsóbbak lesznek és lehet menni hozzájuk a tesco helyett. hisz a tesco drágbb lesz a kedvezmény nélkül a magyar olcsóbb, stb, egyszerű.

csak egy kis sztori. ma mesélte kollegám, hogy a mellettünk lévő kisboltban ahol házi joghurtot árulnak, csökkentették az árát 220Ft -ról 200-ra, mert olyan sokan viszik. ennyi a képlet.

ha olcsóbbak lennének a magyarok a támogatásoknak köszönhetően, akkor többen vásárolnának és még olcsóbbak lennének, annyira mint most a multik.

szép gesztus lenne tőled ha megértenéd, de valszeg nem fogod és 1-2 nap múlva vagy akár holnap már ugyanígy gyűlölködve fogod bögfögni, hogy "a jobbikosok azt kiáltják, hogy multik haza"

2010. jún. 2. 22:21
 17/19 bumbi02 ***** válasza:
79%
hidd el hogy egyenlő esélyek mellett is az emberek ugyanugy járnának tescoba pl... miért? óriási választék... amikor én tehetem a közeli boltba megyek vásárolni mert kb 13 éves korom óta oda küldtek el mindig vásárolni, most pedig megszokásból, valamint mert tudom hogy nagy adóssága van a tulajdonosnak és jófej...finom házitejföl stb... viszont hogyha valami nincs ott akkor nem mehetek oda... mert valljuk be a tescoba pl paradicsompüréből óriási választék van, mig egy ilyen kisebb boltba jó hogyha van paradicsompüré....tehát bőven versenyképes maradna még akkor is a tesco h ha egyenlő feltételekkel adóznának ennek ellenére én se értek egyet azzal hogy kevesebbet adóznak....
2010. jún. 2. 22:33
 18/19 anonim ***** válasza:

ha a tesco drágább lenne és a 100m -re alrébb lévő bolt olcsóbb, akkor elhiheted, hogy oda fognak menni,.

gondolkozz már kicsit4

miről beszélünk? tesco-ról.

a tescoról ami nem a város közepén van, hanem általában a városok szélén, vagy kerületek szélén. messzebbi részeken.

nem azért mennek oda mert közelebb van.

a választék meg pont nem érdekli az embert.

akinek alig van pénze az végígjárja a kisboltokat is akár, csak hogy spóroljon párszáz Ft-ot és meg is értem őket.

és elsősorban a vidékiekre gondolok. itt pesten kicsit más. itt jobban élnek az emberek.

barátnőm(mármint a párom) ő még otthon lakik vidéken. Ott van a kisbolt hozzájuk kb 3 percnyire, de inkűbb kimennek biciklivel a lidle-be ami így kb 10-15 percnyire van, gyalog sokkal több. azért mert ott olcsóbb.

én jobbikosként bevallom, hogy vásárolok a spárban, de vásárolok mellette zöldségestől illetve hétvégénként kimegyek a közelben lévő piacra is ahol igyexek a magyart venni (ha nem túl csúnya)

ha nagyobb figyelmet kapna a magyar áru, akkor az emberek jobban rákattannának. elhiheted. Amúgy láthatod a sok multi is kihasználja ezt, a spár is ezt hangoztatja: "A mi Magyarországunk, a mi spárunk"

az embereknek igénye van lassan a magyarra, a hazaira. elég szar érzés, hogy kimész külföldre és látod, hogy ott létezik az ,hogy a hazai gazdaságot támogatjuk növeljük, itthon meg megy a külföldi seggnyalás.

lesz ez még másképp talán.

2010. jún. 2. 22:43
 19/19 anonim válasza:

Hát.... amíg odafent valaki nem lép és nem kezdi el lassan összeszedni a gazdaságot: Tesco, Auchan, Lidl, Aldi van és lesz is.

Ha most csókolomot int a Tesco, akkor az újabb 21.000 munkanélkülit jelent (nem vettem bele a diákokat, ami bizonyára lényegesen megdobja ezt a számot).

Értjük, hogy baj van és tenni kell, de a tüntetéseken és mellveregetésen kívül mit tehetnénk?

Egy ötlet: el lehet zavarni a hozzá nem értő vagy éppen önkényesen kiskirályoskodókat..... és aztán? Szarnak a pofon, ha ugyanolyan kerül a helyére vagy nem kerül senki a helyére.

Úgy gondolom igazán hasznos lenne gazdaságot tanítani az iskolákban... erre már a nyelvet sem teszik kötelezővé.

Nem tudom mások, hogy vannak vele, de ha ez megy tovább, akkor a következő generáció már igazán elmerül az ostobaságban.

Nem hinném, hogy a multikkal van a gond.

Nah, vessetek meg :D Szerintem jobb oktatással közelebb kerülhetnénk a megoldáshoz.

Párom szerint ki kellene használni a multik jelenlétét, mindent megtanulni tőlük, amit lehet, majd lassan felvásárolni és tádááááám! Így lesz a magyar nagycég többtízezer munkahellyel :D

(Persze ezt is nagyon könnyen ki lehet köpni, megvalósítani viszont....)

Így a hozzászólás végére varázsoltam is :DD

2012. okt. 18. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!