Van-é értelme egyáltalán politikával foglalkozni : Pro & Kontra?
Pro : - Összeveszel a családtagjaiddal, anyósokkal, szomszédokkal, barátokkal. Mindenki életfájdalmában a különböző politikai ideológiákat találja meg. Te pedig akármelyik oldallal szimpatizálva az összes bajait testesíted meg, hiszen a vélt ellenségét támogatod. Kell ez neked?
-A stressz minden szervnek káros, öregbíti a bőrt is. A Napi szinten őrlődés lassú krónikus betegségek kialakulásához vezetnek, amik fájdalmas végben, csökkent munkaképességben, pénztelenségben érnek véget. Megér ez ennyit?
-Semmi értelme olyanon rágódni egész nap, ami nem vezet sehova. Tehetetlen vagy. Annyi jó dolog van az életben. Miért nem választasz egy hobbit?
Kontra : - Végülis a fórumokon a politikai eseményeken kitombolhatod magad. A közösség együttérző tagja lehetsz. Együtt szidhatsz másokat amiért igazán te magad tehetsz és nem kell elgondolkodnod sem azon, hol rontottad el, mit kell tenned magadnak ahhoz hogy jobb legyen, mert baráti megerősítést kapsz másoktól. Inkább írd ki magadból a neten vagy kiabáld ki magadból utcabálokon a fájdalmat, mint szétverjél, romboljál.
Melyik a jó választás?
Most nekünk kellene további pro és kontra érveket írni vagy a tiedhez hozzászólni? Megpróbálok mind2 téren írni. Amiket írsz azok borzalmasan negatívak. Minden! Sose jutott eddig eszembe, hogy ne foglalkozzak a politikával mert öregebb lesz a bőröm vagy krónikus betegségeket segíthet majd elő, de a többi amiket ott is írsz "fájdalmas végben" hihetetlenül negatív. Ugye te se gondolod, hogy ha megkérdezel egy orvost mit javasol a rák ellen és az öregedés ellen akkor azt mondaná, hogy ne politizálj. A kontra érved is szidalmazásról,tombolásról,rombolásról szól. Tehát a pozitívumnál is pusztításról írsz mint a másik oldalon. Borzalom már bocs.
"Semmi értelme olyanon rágódni egész nap, ami nem vezet sehova. Tehetetlen vagy."
Nem igaz mert a pártokat a nép szavazza meg, az ember pedig 1 a népben akik választanak. Ez ugyanaz mintha valaki azt mondja, hogy neki nem kell villanyautó a globális felmelegedés ellen mert az az 1 káros autó úgysem számít. Én is így vagyok vele, mert a nagy hengerszámú benzines kocsik izgalmasabbak számomra, de megértem a másik oldalt, akik szerint ha mindenki így gondolkodna katasztrófa lenne. Szavazó emberek választják a pártokat, ha szavazó vagy számítasz te is max nem döntesz.
"Összeveszel a családtagjaiddal, anyósokkal, szomszédokkal, barátokkal."
Én még soha nem vesztem össze emiatt senkivel sem.
Szerintem alapvetően illik képbe lenni a dolgokkal ami körülöttünk van, körbevesz minket ilyen a Magyar politika,világpolitika,térkép de a világegyetem is ide sorolható. Persze nem kell szakértőnek lenni de ami körülöttünk van azért azt ismerni kellene. Ilyen szempontból jó dolog ismerni a politikát.
Nekünk anyagilag nagyon megéri a Fidesz az egykulcsos adója miatt, ezenkívül sok ember életébe (pénz,munka alapon) beleszól a politika. Egyik ismerősömék vállalkozása a politika miatt indult el a csőd felé (nem tudom, mi van most vele). Ismerni kell a pártokat, hogy tudjuk melyik párt döntése miért éri/érné meg nekünk.
Szerintem napi politikával (pártok, emberek) nincs. Legfeljebb olyan szinten, hogy melyiknek milyen szándékai lehetnek, ergo mit várhatsz tőle, mit nem. Ez egyfajta jövőbelátás következtetés útján.
Aminek szerintem van, az a saját álláspontod kialakítása számtalan politikai és társadalmi kérdésben. Tudd, hogy mit szeretnél, mit támogatsz, mit nem. Aztán hogy X kérdésben éppen melyik politikai oldallal értesz egyet, az akár változó is lehet, innentől pedig tényleg értelmetlen a politikai szekértáborozás, hiszen akkor önmagaddal is vitatkozol egyik illetve más téma rovására. (Ha egy adott pártot támogatsz, akkor azon törekvéseit is támogatod, amelyekkel nem értesz egyet.)
Van-A ráhatásod, hogy kit fognak megválasztani vegul?
Tfh. 3 embert sikerül meggyőznöd a saját szavazókörödben ahol mondjuk él 50000 szavazó (plusz még mondjuk 15 000, aki el se megy szavazni). Az azt jelenti, hogy módosítottal az eredményén a javadra 3/50000 =0.00004 százalékot a SAJÁT szavazókörödben.
Megérte összeveszni számos emberrel 3 szavazatért ami ennyi módosítást eredményez?
Szerintem nem.
Más kérdés, hogy elvezetés tevékenység másokra rákényszeríteni a saját akaratot. De ez meg már önérzet és egoizmus, szóval mintha széllel szemben brunyálnál...
Nem erdemes. A kisember csak annyit tehet hogy alakalmazkodik, tulel, ugyeskedik ,kihasznalja a rendszer kiskaouit ahogy tudja, a hatalmassagok igy is ugy is eljatszadoznak a feje felett.
4 evente tehet egy X-et ha nagyon akar ,de ez csak illuzio mert csak azt valassza ki milyen szinu lesz a kovetkezo rablobanda simaszkja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!