A kormány ha el akarja lehetetleníti a jobbikot akkor saját magát miért nem?
Magukat miért akarnák ellehetetleníteni? Abban mi lenne a poén? Pont azért támadod az ellenfeleid, hogy őket gyengítsd, magadat erősítsd. Annak nincs sok realitása, hogy a Jobbik szavazók kedvéért kitolnak saját magukkal is.
Amúgy meg meg lehet nyugodni, túl sokat nem rúgnak a Jobbikon, mert érdekük, hogy legyen tőlük jobbra is egy párt, ha nem lenne akkor az azt jelenthetné, hogy a mostani Jobbik szavazók egy része átszavazna balra, ami csökkentené a Fidesz szavazók értékét. Arról nem is beszélve, hogy egy db. erősebb ellenzéki párt szimpatikusabb lehetne a bizonytalanoknak is.
A jobbik csak ugyan azt tette, mint 4 éve a fidesz. Persze nyilván nem meglepő, h akkor ők nem kaptak büntetést.
Ez ma Magyarország!
A kérdésnek valóban nincs értelme, azonban az ami most zajlik a Jobbik ellen az már messze kívül van a demokrácia határain. Mondom ezt úgy, hogy utálom a Jobbikot.
Egy demokráciában szocializálódott nép (amilyenek mi nem vagyunk) már az utcán lenne, a Parlamenttől a Bajcsy-ig.
Fideszre szavaztam 4 éve, és most is rájuk akartam. De most komolyan elgondolkodtam. Lehet h van alapja, a libsik "diktátorozásának" ? Még ha nem is olyan értelemben vagy nem annyira mint ők böfögik állandóan.
Ez minden pártszimpatizálás nélkül is sok, és felháborító. Nem is értem pontosan az alapját! Ki mondja meg, ha nem a cég, hogy mennyibe kerülnek azok a plakáthelyek?
Ez majdnem olyan, mintha az emagot azért büntetnék, mert black fridayen túl olcsón adta az xboxot, pontosabban nem is az emagot, hanem azt bűntetnék aki ilyen olcsón megvette! Ilyen létezhet? Mert akkor ennek sem szabadna megtörténni.
Az a helyzet hogy be kell látni - még ha amúgy a Fidesz programja sokaknak be is jön - hogy ha egy kormány ilyen eszközökkel operál, akkor később még nagyobb koncepciós eljárásokba is belemegy majd. Most komolyan:
Adott egy párt, amit azért kaszálnak el mert nem a piaci (?) áron kaptak plakáthelyeket...? És a kormány plakátjai? Jaaa, hogy azok a kormány és nem a Fidesz plakátjai. Értem. És azok nem kampányplakátok, hanem tájoékoztatnak, azaz nekünk tesznek vele nagyon jót. WTF?
Én is szavaztam már, nem is egyszer a Fideszre. Ez a kormányzati - és ellenségkép-generáló, ellenzék-megsemmisítő stílus 89 óta először üti fel fejét újra. Ez az ami ijesztő. Ezt kell látnia mindenkinek, függetlenül attól hogy milyen programban hisznek ( tök mindegy a program, merta a fele sem valósul meg).
Megszűnt a üggetlen jogrend időközben, ami a legnagyobb baj. Egy átlagember nem lát bele. Néha - a látszat kedvéért elkaszálnak valami kormányközeli kishalat is, de egyebként a törvényhozástól az alkotmánybíróságon át a Sándor Palotáig minden Orbán holdudvarának keze alá dolgozik. Aki nincs velük, az hazaáruló és közellenség.
Nem ismerősek ezek a stíluselemek? Nem pont ettől akartunk majd' harminc éve megszabadulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!