Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha 2018-ban a Jobbik nyerne...

Ha 2018-ban a Jobbik nyerne szerintetek mennyire romlana/javulna a melegek helyzete? És a többi kisebbségé (gondolok itt a nemzetiségiekre, színesbőrűekre)?

Figyelt kérdés
2017. nov. 28. 18:38
1 2 3
 11/25 EagleHUN ***** válasza:
44%

A jobbik viszonylatában:

Tudtommal az van a programjukban és mindig is az volt benne (Nem változtattak a programjukon!) hogy mindenkinek pont ugyanannyi joga legyen mindenre, ugyanazok a törvények vonatkozzanak rájuk.

Ez alapján a kisebbségek bizonyos privilégiumokat melyek már a többség jogain is rég túlmentek esetleg el is bukhatnak.

Szerintem ez még teljesen jogos is lenne, de ez az én véleményem.

Viszont ami soha nem is volt programelem (és nem is lesz), amikkel csak mások (szervezetek/pártok stb...) próbálták meg negatív színben feltüntetni őket, vagy rájuk kenni olyan dolgokat amihez soha nem is volt közük! Hogy bármiféle negatív attrocitás érne itt bárkit is hatalomra kerülésük esetén. Megnyugtatlak nem fog. Semmiféle üldözés stb nem lesz, nem is lehet senki irányában.

Nem csak a nemzetközi szerződések, vagy az ország megítélése miatt. De ahogy ma az ország szénája áll kisebb gondja is nagyobb lesz annál BÁRMELY hatalomra kerülő FELELŐS kormánynak hogy egyáltalán érdemben foglalkozhatna ilyen kérdésekkel, belátható időn belül.

Sőt tulajdonképpen azt is megállapíthatjuk hogy a kérdésedet is azért tetted fel mert elhitted azt a sárdobálást és maszlagot ami a Jobbik felé ment és megy!

A fidesz és a többi párt fél tőlük, de nem amiatt amit rájuk aggattak és dobáltak. Hanem mert ők tényleg elszámoltatnának. Ugyanis a többi párt módszeresen kigolyózta vagy be sem engedte a soraiba azokat a politizálni vágyó fiatalokat, akik nem akartak meghajolni vagy úgymond "beállni a sorba" a tolvajok közé. Alapítottak hát ezek az emberek egy saját pártot!

Nem véletlen hogy a mottóik közt szerepel a "tiszta kézzel". Ez az igazán félelmetes de csak azoknak akiknek van is vaj a fejükön. :D

Ahhoz hogy tisztán láss kérdező és konkrétumokat tudj el kell olvasni a programjukat:

[link]

És a ellette lévő alapító nyilatkozatukat!

Nekik legalább van programjuk, és kiteszik vállalják is!

Sőt a korábbi választásoknál felrakottat is kint hagyják!

Melyik párt vállalt fel valaha ilyesmit Magyarországon?

2017. nov. 28. 19:40
 12/25 EagleHUN ***** válasza:
22%

Melegek viszonylatában (Azaz amiket ÉN jogosnak tartanék! tehát a most következőeknek a Jobbikhoz vagy annak programjához terveihez semmi köze!):

- Meztelenül vonaglás nyílt utcán gyermekeink előtt. Szerintem teljesen jogos bukta. Nem kell betiltani sem: Egyszerűen nem kapnak rá engedélyt. Vagy nem kapnak rá ingyen rendőri védelmet az adófizetők pénzén. Külön külön alkalmas bármelyik hogy megszűnjön a jelenség. Megjegyzem Európában nagyon sok helyen tiltva van! (Talán Belgium és Németország a ritka kivételek.)

- Házasság egyneműek közt. Miért nem elég a liberalizált élettársi kapcsolat, örökléssel meg mindennel?

Miért kell még az 10-..-..-..-70 éve már megházasodott embereket utólag megalázni?

- Örökbefogadás, gyermekvállalás egyneműek közt.

Ezt nem is részletezem annyira egyszerűen megérti bármely józan ember vagy felelős szülő!

2017. nov. 28. 19:41
 13/25 anonim ***** válasza:
24%
Miért félne bárki egy Jobbik-szintű párttól?:DD
2017. nov. 28. 19:58
 14/25 anonim ***** válasza:
86%
Valószínűleg semmi köze nem lenne a politikához, ahogy eddig se. Se Gyurcsány, se Orbán, se Vona, se Szél nem állt ott soha a hálószobádban, és nem firtatta, kivel fekszel le.
2017. nov. 28. 20:36
 15/25 anonim ***** válasza:
66%
Nem változna, ugyanúgy seggberakhatnátok egymást a pasiddal, mint most.
2017. nov. 28. 21:13
 16/25 anonim ***** válasza:
24%
Attól függ. Ha a Jobbik kormányzó pártként is olyan töketlen lenne, mint mostanában, akkor nem változna semmit. Ha visszatérne a régi Jobbik, akkor javulna, mert betiltanák a homárparádét, ami eddig erősítette a sztereotípiákat és az ellenszenvet a b_zikkal szemben.
2017. nov. 28. 21:50
 17/25 A kérdező kommentje:

Aki a Pride betiltásáról beszélt: az EU és a schengeni övezet minden nagyobb országában van Pride.

Ahol nincs talán Oroszország, Fehéroroszország (?), Ukrajna (?).

Ott sincs betiltva, merthogy ezt nem tehetik meg, csak "nem tudnak megfelelő rendőri védelmet biztosítani".

A Pride pedig nem meztelen vonaglás... Aki ezt gondolja, az max kurucinfón "látott" Prideot, ahol kitették az elmúlt 22 év sokezer vonulója közül a pár kompromittáló egyedről készült képeket.

Másrészt, aki meg azt írta, hogy nem fontos: egy magát egyre inkább felvállaló fiatal (én) számára igenis fontos szempont, hogy egy párt hogyan áll a melegekhez.

És ha az kormányra kerül, milyen intézkedéseket fog hozni és milyen közhangulatot teremt.

2017. nov. 28. 22:37
 18/25 anonim ***** válasza:
26%

"Másrészt, aki meg azt írta, hogy nem fontos: egy magát egyre inkább felvállaló fiatal (én) számára igenis fontos szempont, hogy egy párt hogyan áll a melegekhez."

Persze, de ilyen aberrált pár százaléka a társadalomnak, a túlnyomó többségnek meg a kisebb gondja is nagyobb annál, hogy mi lesz a homárokkal.

Mintha bármilyen joguk is csorbulna.

2017. nov. 28. 22:44
 19/25 A kérdező kommentje:

Aberráció a homofóbia. :)

Amúgy meg lehet, hogy csak pár százaléka a társadalomnak, de nem ez a kérdés.

A kérdést én tettem fel és engem ez érdekelt, nem az, hogy "ez nem érdekel senkit", mert igenis fontos társadalmi szempont, számunkra.

2017. nov. 28. 23:29
 20/25 anonim ***** válasza:
47%
Betiltani a pride-ot, ugyan már. Évek óta számottevő ellentüntetés sincsen. Felnő még egy generáció és már a házasságról lesz a diskurzus. A nagy katolikus Írországban ki gondolta volna akár 10 éve, hogy egy népszavazáson 60%-al megszavazza a lakosság? Ez öngerjesztő folyamat, a nyugati dolgok hatására egyre többen vállalják fel a szexualitásukat a keleti blokkban is, ennek hatására egyre többen jönnek rá, hogy jé hát nekem van egy rakat homokos barátom, akik amúgy tök jó arcok, jé hát amúgy miért is probléma és egyáltalán mi közöm hozzá, hogy két felnőtt ember kivel bújik ágyba? És akkor a nyugati filmek, sorozatok hatásáról nem is esett szó. Van ismerősöm, aki pár éve még eszetlenül b..zizott mindenfelé, ma meg már a híres "nekem nincs bajom velük, de ne vonuljanak" dogmát nyomja csak, és szerintem egyértelműen a sorozatmániája miatt enyhült a nézete, és talán még pár év és már ő is ott fog vonulni. A Modern Family c. sorozat lehet pl ilyen hatású, amiben a nagy Al Bundy is barátságos a homikkal, hát akkor én mit akarok.
2017. nov. 29. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!