Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek, hogy Magyarorszá...

Egyetértetek, hogy Magyarországon hatalmas probléma, hogy túl kevés a "jó munkakör"?

Figyelt kérdés

Direkt nem diplomás munkahelyet írtam, mert sokan diploma nélkül is sokra vitték főleg IT területén, több ilyet is ismerek.

Szerintem, Magyarországon nem a munkahelyek mennyiségével van baj,hanem a milyenségével.

A jó munkahely alatt azért értem,hogy nem betanított szalagmunka,hanem jóval komolyabb és gondolkodni is kell, az agyadat is használni plusz fizet is rendesen.

A városunkban (Győr) van egy nagyon jó autóipari cég, ami hát elég jól fizet, viszont baromi nehéz hozzájuk bekerülni.

Tele vannak diplomás gyakornokokkal, én is ott voltam gyakorlaton és a probléma, hogy nem tudják felvenni a gyakornokokat, még azokat sem akiknek mester fokozatú a diplomája, sőt még a műszaki diplomával rendelkezőket sem, bizony még a gépészmérnököket sem.Egyszerűen nincs, nem keletkezik annyi betöltetlen pozíció.

Tehát, ha már bent vagy a cégnél gyakornokként, akkor sem jutsz be igazán.

Azt bezzeg még a Tescocban is hirdetik,hogy ember kell nekik, de nem normális pozícióra,hanem a sorra.

Viszont, referenciát jót adott, ami jól jött a jelenlegi munkahelyemen.

2017. nov. 25. 17:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nezzel mar korul az epitoiparban :) Gennyesre keresik magukat meg a kubikusok is ... tudod mit kaszalnak az epitoanyagosok, tuzepesek, kovesek?

Sok diplomas szeretne olyan vastag fizetesi boritekot!

2017. nov. 25. 18:42
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha nyílik egy összeszerelő üzem oda diplomás is kell. Itt ez mindíg úgy van előadva mintha csak betanított munkások kellenének oda. De az megértheted hogy nem kell egy gyárba ugyanannyi diplomás mint fizikai dolgozó. Sokan úgy csinálják képzettebbek hogy nem vetik meg a munkát és elmennek akár szalagmunkásnak is. Aztán ha benn vannak egy ideje melósként pájázgatnak állásokra cégen belül. Kisseb pozíciókba csop. vezetősek pl. Majd onnan már könnyebb előre jutni.
2017. nov. 25. 18:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Van toronydaru kezelo baratom, tok egyszeru gyerek, sima melos ... ket poziciot visz, de a boritekban 1,2millio van havonta. Biztos nem mindennaposak az ilyen helyek, de en elhiszem a haveromnak, hogy ennyit keres ... eleg hitelesen eli az eletet.
2017. nov. 25. 18:45
 14/18 anonim ***** válasza:

"a 8 elemis, ha jo melos es jo maszekhoz szegodik, sokkal jobban keres, mint egy irodakukac diplomas (ceges autoval)."

Nem állítottam az ellenkezőjét.:-) Amúgy mit gondolsz, az a jó maszek (aki nem 8 elemis, hanem sok esetben diplomás) vajon mennyit kereshet?:-)

2017. nov. 25. 18:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Ez amúgy miért probléma?

Mostanában olvasom, hogy lassan a a betanított munkások bére utoléri a szakmunkásokét, és tudod mit én örülök neki!

épp ennek az "azér leszök diplommás mer' maj nem kőő annyit dógózni" ócska proli mentalitásnak kellene véget vetni! Mert ez az.

Aztán meg röhögünk az olyan "mérnökön", akinek segíteni kell átváltani a litert köbméterbe (megtörtént eset) az ilyen mi a fészek szerszámnak megy műszaki pályára? Mer' jó a péz' ja csak aztán meg elvégzi háromszori kibukással tíz év alatt a műegyetemet, és járatja le a szakmáját.

Egyébként gratulálok te pont ilyen vagy!

De fordítsuk meg a dolgot, miért nem azért küzdesz, hogy a fizetések közötti különbségek csökkenjenek? Miért nem azt akarod inkább, hogy a szak és betanított munkásnak napi maximum hat óra munka legyen engedélyezve, míg a szellemi dolgozhasson nyolc órában is, hidd el rögtön népszerűbb lenne a kétkezi meló is.

Nem tízmillió láblógató diplomás kell, legyen kb. egymillió, akit valóban érdekel, amit csinál, meg amennyi munkát is talál, a többi meg dolgozzon középfokú végzettséggel vagy anélkül, jobb munkakörülmények meg fizetés mellett.

2017. nov. 25. 19:42
 16/18 anonim ***** válasza:

ma 19:42

Elmondok egy titkot, egy műszaki egyetemet elvégezni 1000x megterhelőbb mint 8 órát állni a soron nap mint nap. Pénzhiány miatt félbehagytam az egyetemet (2 év mintaterves haladás után), idegösszeroppanás miatt férfi létemre akkoriban elbőgtem magam a stressztől, és a legelső munkahelyet amit találtam elfogadtam, mentem a szalag mellé. Az volt életem legpihentetőbb korszaka.

A másik amiben tévedsz, hogy nem a sanyi meg a lajos a kocsmából fogja előrevinni Magyarországot. Azzal, hogy eldolgozgatnak, maximum vegetálni tud az ország (hentes pista eladja a húst, majd újra felvágja, majd ezt ismételgetni, azért érzed, hogy ez nem előrehaladás, ez stagnálás), de ahhoz, hogy az ország fejlődjön igen is mérnökök kellenek, automatizálás, fejlesztés, és így hentes pista helyett egy gép fogja 1000x-es hatékonysággal feldolgozni a húst.

2017. nov. 25. 21:02
 17/18 anonim ***** válasza:
A "proli mentalitás" pontosan az, amit itt előadsz, 64%-os.:D
2017. nov. 25. 22:02
 18/18 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek az előzővel.

Normális dolgokat ír,mégis mikor leírom,hogy nem droidmunkát kellene itthon népszerűsíteni,akkor lepontoznak.

Abból semmi haszna nincs az országnak,hogy összeszerelő üzemeket hozunk ide,ahol a magas iskolai végzettségű is a szalag mellett állhat az olyan emberek mellett,akiknek annyi a szókincsük,hogy "hö".

Itthon csak az a cél,hogy a megélhetést biztosítsák a lakosság nagy részének,a jólét meg egy szűk rétegnek járjon.

Ez a közfelfogás,proliknak való rendszer,stagnálás.

Ráadásul még megélni sem lehet belőle.

Olyan munkaköröket kellene létrehozni,amivel nem csak megélni,túlélni lehet,hanem félretenni,tervezni,jövőt építeni,nem csak 100ból 1 embernek,hanem 100-ból mondjuk 80 embernek.

Nem az állam bevételét kell növelni,mert azt úgy is szétlopkodják,hanem az egyének érdekeit kellene nézni.

2017. nov. 25. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!