A Fidesz bukásához, vagy jelentős meggyengüléséhez vezetne egy Gyurcsány Ferenc által kiprovokált választások előtti népszavazás?
Tudom, még csak az aláírásgyűjtés stádiumban járunk, nem akarok ennyire előreszaladni. De ha jól tudom 100 000 (javítsatok ki a tévedek!) aláírást kell összegyűjtenie Gyurcsánynak, a határon túliak szavazati jogának kérdőre vonására. Mivel 7 millió Fidesz ellenes él ebben az országban, ezért ez a 100 ezer aláírás szerintem meg lesz. Akkor viszont az alkotmány szerint népszavazásra kell bocsátani a kérdést. És ha népszavazás lesz, szerintem sokkal többen el fognak menni, mint a múltkori "hülye kérdéses" népszavazásra, hogy Akarja-e ön, hogy Brüsszel illegális bevándorlókat telepítsen Magyarországra? Ez egy hülye kérdés volt, sokakat már a kérdés is irritált, hogy hülyének nézik. De ez nem lenne annyira hülye kérdés, ezért többen elmennének, szerintem több mint 50%, tehát érvényes népszavazás lenne, és valószínűleg az lenne az eredménye, hogy NE szavazhassanak a határon túliak. (Mivel mindenki tudja, hogy azok a Fidesz-re szavaznak, és 7 millió Fidesz ellenes van, továbbá sokan azzal is azonosulni tudnak, hogy ne az döntsön aki egy fillért sem adózott ide)
Egy ilyen választások előtti elbukott népszavazás nagyon meg tudná tépázni a Fidesz tekintélyét. Már nem látnák benne azt a legyőzhetetlen pártot, hanem azt erősítené az emberekben, hogy a Fideszt le lehet győzni. Az előző népszavazást sikerként állították be, a leadott szavazatok alapján, ezzel leplezni tudták a részvételi arány alacsonysága miatti kudarcot. De például ügyesen kiback-eltek a vasárnapi zárvatartás elleni népszavazás elől is, pedig ott is összegyűlt a 100 000 aláírás.
Mit fog csinálni a Fidesz, hogy fogja megakadályozni ennek a népszavazásnak a létrejöttét? Hiszen alkotmányos jog, az alkotmányos jog.. ha meglesznek az aláírások akkor ki KELL írni a népszavazást. Amit el fognak bukni...
Gyurcsány Ferenc ezúttal lehet meg tudja törni a Fideszt?
Majd pont a gyurcsótányi fogja mind a 4-5%-nyi agyhalottal! :D
Mellesleg egy antidemokratikus húzással ami szavazati-jogot vonna meg. Aztán ki jönne a sorban?
Szerintem eddig ez a legérdekesebb népszavazási kezdeményezés, mert ezt nem tudom elképzelni, hogy visszavonná a Fidesz. A határon túliak szavazatára mérhetetlen energiát és közpénzt áldozott, nagyon számít rájuk hisz rosszul áll a szénája, nem tudja más módon hízlalni az amúhgy is soványka szavazóbázisát, az inkább egyre kopik.
Az eddigi népszavazások mind olyanról szóltak amiben a Fidesznek félreállni nem volt igazán nagy veszteség. Kisebb veszteség volt lemondani egy vasárnapi zárvatartásról, mint vállalni hogy kibukik a nyilvánvaló népakarat és a népszerűtlenség hisz ez eléggé ellentétes az ők mindenki elégedett propagandájukkal. Most viszont valami olyasmiről szólna a népszavazás amiből a Fidesz önként nem száll ki. Legalábbis én elképzelhetetlennek tartom. Kíváncsi vagyok mit lép a Fidesz, hogy megakadályozza. Én aláírom :)
#11.
És hol volt akkor a 7 millió Fidesz ellenes?
" A kérdező kommentje:
Ismét megfogalmazom a kérdést rövidebben és tömörebben, mert senki nem értette meg eddig:
Hogyan fogja a Fidesz ellehetetleníteni a határon túli magyarok szavazatáról szóló népszavazást, amennyiben sikerül Gyurcsánynak összegyűjteni a 100 ezer aláírást?"
Úgy hogy elmegy a Straszburgi bírósagra és feljelenti őket demokratikus jogok megsértéséért vagy az Únióhoz fordul a e kérdésben
A Fideszt most mérték minden eddiginél népszerűbbre...
Nem tudom miben reménykedsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!