Mit választanátok? Rövidtávon emberséges, de hosszútávon fenntarthatatlan szocializmus, vagy rövidtávon embertelen, de hosszútávon fenntartható fejlődést hozó kapitalizmus?
A szocializmus a pillanatnyi jólétet részesíti előnyben, viszont ehhez a készletek nagy részét (vagy az egészet) feléli. 100-aknak teheti jobbá az életét a jelenben, viszont lehet ,hogy emiatt 10000-eknek teszi tönkre az életét a jövőben.
A kapitalizmus pillanatnyilag összeszorítja a szíjat, spórol, de a készleteket nem éli fel, sőt növeli őket. Lehet, hogy 100-aknak megy gallyra az élete most, de a jövőben 10000-eknek az életét teheti jobbá.
Jelen vagy Jövő? Ez itt a kérdés.
Nem a történelemről írtam, hanem a szocializmusról és kapitalizmusról általánosságban.
Azért tartom embertelenebbnek, mert nem számít hogy mennyit tanultál, dolgoztál, tettél kockára hogy növekedhess, a szocializmus elveszi a munkád gyümölcsét, és skatulyába zár.
Tudod az a baj,hogy 27 év nem rövid idő,és még 60 évet kérnek:)
"Majd az unokádnak jobb lesz"-Köszi,nekem nem lesz unokám,és én most élek.
Én most élek,és ne áldozzák be az én életemet egy bizonytalan jövőért.
A gazdasági növekedés egyébként is a gazdagoknak kedvez.A szegények jobban élnek,mint 50 éve?Kevesebbet dolgoznak?
Nem.
A gazdagoknak viszont van ,minden dögivel,és még többre vágynak.
Még 7 szűk esztendő,aztán azt veszed észre,hogy elment az életed és kizsákmányoltak.
Az olyan fejlődést támogatom,ami nem áldozza fel egy generáció életét mondjuk.
Az emberekben van a hiba, miszerint a hatalommal vagy más lehetőségekkel visszaélnek. Például ha jóban van egy vállalkozó politikusokkal, akkor túlszámlázott állami megbízásokat nyer el a cége. Ez köszönőviszonyban sincs a tisztességes kapitalista versennyel, sem a tisztességes piacgazdasággal.
Az az igazság hogy Magyarországon egyik rendszerben sem hajlandóak az emberek tisztességesen élni. Ha kommunizmus van akkor a tisztességes parasztemberektől veszi el a földjét és szabadságát a gazember. Ha meg demokrácia van akkor meg a nép verítékéből létrehozott gyárakat lopja el majd éhbérért dolgoztatja benne az alkalmazottakat.
Az lenne a jó rendszer amelyben a gazember van legalul, csatornát pucol akár éhbérért. A tisztességes meg felül. A jelenlegi fordított világról beszél ez a videó is, bár azt a címet is kaphatta volna hogy a gazemberek uralmának kora:
A tömeg uralmának kora
https://www.youtube.com/watch?v=IrCd8MDmaYs
Teljesen elfogadhatatlan az hogy akikről köztudott hogy közpénzből és lopásból lettek gazdagok, az a 100 leggazdagabb magyar közt lehet.
'Csak a valódi kommunizmusban lehet emberi módon élni!'
Valódi kommunizmus nem fog létrejönni, mert nem emberre tervezték.
"A kapitalizmus pillanatnyilag összeszorítja a szíjat, spórol, de a készleteket nem éli fel, sőt növeli őket. Lehet, hogy 100-aknak megy gallyra az élete most, de a jövőben 10000-eknek az életét teheti jobbá.
"
nagykár, hogy az elmúlt 30 év azt mutatta, hogy 100 embernek lett jobb és 10 ezernek rosszabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!