A magyarok többsége nem jobboldali, és nem hazafi?
Én nem vagyok közönyös, örülök, hogy magyar vagyok.
Viszont nem vagyok jobboldali, és baloldali sem.
Ennek semmi köze a pártokhoz, meg a politikához.
Hazafiság meg szerintem manapság már nincs. Ebben a korban nem tudom értelmezni, nekem az mindig a forradalmakkal, vagy a nagy történelmi alakokkal függött össze.
Gyurcsány Ferenc óriási változásokat indított el ebben a tekintetben.
Hálásak lehetünk neki ezért, és hogy jelenleg is erősíti a nemzeti összefogást.
Segítek:
Magyarnak lenni az a szellemi-kulturális állapot, globális közösségi életforma, amit a közös történelmi múlt és emlékezet (az ősi mondák és legendák, a nyelvi kötelékek, a szimbólumok, a Szent Korona, kettős kereszt,…), a közös kulturális normák (szabadságszeretet, erkölcs, tolerancia,…) határoznak meg, valamint az egyén azon felelősségteljes vállalása, mely szerint az összmagyarság érdekében alkotóan gondolkodik és cselekszik.
Az ilyen a hazafi.
Aztán még vannak "lakosok" meg "állampolgárok"...
Ezzel semmi baj nincs.
De a "magyaroknak" és a "hazafiaknak" engedtessen meg meghatározni önmagukat, és tartani magukat ezekhez az értékekhez.
Ez nem kötelező, de aki nem vallja, az vállalja fel nyíltan hogy nem érdekli, és főleg ne kritizálja azokat, akik vallják.
"Ez Európa segglyuka, erre nem lehet büszkének lenni hogy ide születtünk."
Ha ennyire nem tetszik akkor mit keresel még itt?
Mi sem vagyunk rád büszkék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!