Fideszes szavazók az ehhez hasonló ügyekre hogyan reagálnak?
https://www.youtube.com/watch?v=4zchEAV5PsY
Amikor ennyire totálisan nyilvánvalóan mindenki szeme láttára megy a mutyi 100 milliós tételben, csak egy adott fővárosi kerületben... akkor erre mi a "mentség"?
Mivel sosem voltam (és ha csoda nem történik, nem is leszek soha) fidesz szavazó, pont annyira volna hiteles kijelenteni,hogy mit mondana erre egy fideszes, mint a részükről arra hivatkozni, hogy mások is lopnának.
Azt tudom csak, hogy a környezetemben levő fanok mit szoktak mondani ha újabb disznóságuk derül ki. A jellemző repertoár: Elmúltnyócév (igen, még mindig), mertazemeszpé, gyurcsány, illetve ezek végtelen kombinációi.
Pedig a Wikipédia is azt írja, hogy:
"A politikai, gazdasági stb. korrupciónak egyöntetűen elfogadott definíciója nincsen.."
3.- 05:12 Szépen össze raktad vagy épp valaki más, de ennek a nagy része hazugság, mivel van időm most végigmegyek a listádon.
Trafikmutyi - A dohányárusítás állami koncessziókhoz kötése, majd irányított elosztása
Azelőtt minden boltban, benzinkúton lehetett cigit venni, gyerekek is könnyedén hozzá juthattak, most ez a piac szabályozva lett, kevesebb lehetőség van a visszaélésre.
Dohányellátó-mutyi - Lázár ismerőse, Sánta János vitte el a trafikengedélyek 10 százalékát és megszerezte a nemzeti dohányellátót is
Piaci verseny van, a legjobb ajánlattevő nyer, aki alkalmas rá, az nyert.
Földmutyi - Az állami földbérletek több mint gyanús újraosztása
Eddig parlagon álltak földek, ezeket meg lehetett pályázni és hasznosítani, ha jól tudom például a 2016-os évben annyi föld lett megművelve, mint amennyi még soha a 3. magyar köztársaság történetében.
Földeladás-mutyi -Több mint háromszázezer hektár föld privatizációja során nagyrészt a baráti földbirtokosok erősítése
Piaci verseny van, az nyeri a földet aki a legjobb ajánlatot adja, ha éppen egy barát adja a legjobb ajánlatot ő nyer.
Takarékmutyi - A külföldi tulajdonú bankok kiszorítása, a takarékszövetkezeti szektor „kiárusítása”
Ez egy stratégiai cél volt, hogy a bankok 50% magyar kézben legyen, ezért több bank fel lett vásárolva. Azért találsz még külföldi bankot az országban ha mindenképpen oda akarod elhelyezni a pénzed. Erste, Raiffaisen stb...
Nyelviskolamutyi - A nagyobb nyelviskolák kitömése, a kisebbek nehéz helyzetbe hozása
Volt egy pályázat, amin történetesen a nagyobb cégek tudtak nyerni, azért én még így is elég nyelviskolát látok aki szorgalmas és élelmes az enélkül a támogatás nélkül is meg tud élni.
Szerencsejáték-mutyi - A Fidesz által betiltott kaszinók, nyerőgépek baráti kezekben való újraengedélyezése
A szerencsejátékok be lettek tiltva, mivel rengetegen betegedtek bele és sok pénzt veszítettek rajta az emberek. Azóta sajnos meg lett változtatva a törvény és újra kinyithatott pár kaszinó, ezt én hibának tartom ezeknek sem szabadna működni Magyarországon.
Élelmiszerlánc-mutyi - Kísérlet a külföldi láncok kiszorítására, a Fidesznek kedves hazaiak helyzetbe hozása
Kedves kérdező jártál mostanában Tescoban, Sparban, Aldiban, Pennyiben? Melyik van kiszorítva, nem is értem a kérdést.
Hulladék-mutyi - Külföldi hulladékszállítók kiszorítása, kartellgyanús hulladékbiznisz cégek virágzása
Piaci verseny van Magyarországon, amelyik cég nem tud fejlődni sajnos tönkre megy. Ilyen ez a kapitalizmus. Azért szerintem olyan még nem volt, hogy ne vitték volna el a szemetet a házad elől, mint ahogy például Olaszországban gyakran megesik.
Közbeszerzési mutyik - Az EU-s pályázatok körül folyamatos a célzott szereplőkre írt pályáztatás
Piaci verseny van, amelyik cégtől jobb pályázat érkezik be az fog nyerni. Nyugodtan lehet pályázni, de akár meg is lehet óvni ha valamelyik pályázatnál tisztességtelen dologról van tudomásod.
Kikötőmutyi - Orbán vejének kikötőszerzése után milliárdos állami tender indul kikötőfejlesztésre
Építettek egy új kikötőt a régi posvány és láp helyére, ha a miniszter veje a legalkalmasabb erre akkor ő fogja megcsinálni, ha más ember akkor más.
Letelepedési államkötvény-mutyi - Kormány közeli személyekhez is köthető offshore cégek
értékesítenek közel 30 százalékos haszonkulccsal államkötvényeket – kijelölés alapján
Ez nem mutyi, hanem haszon, ezek a külföldi emberek rengeteg pénzt fektetnek be Magyarországon, a szoclib kormányok az IMF-hez mentek kuncsorogni, erre már nincs szükség, mert van pénzünk.
Gázmutyi - Offshore hátterű céggel fölöztették le a gázbiznisz több tízmilliárdos hasznát
Az állam helyett/mellett egy piaci cég is beszállt az üzletbe és nyereséget ért el. Képzeld van ilyen Magyarországon, hogy egy cég akár több milliárdot is tud nyerni, ha sikeresen és jól működik.
Közvilágítás-mutyi - Orbán vejének - időközben eladott - cégére szabták a pályázatokat, milliárdos üzletekhez jutottak
Egy piaci cég nyerte a pályázatokat, akit a legalkalmasabbnak találtak, ha éppen Orbán veje a legalkalmasabb akkor ő csinálja, ha egy másik üzleti szereplő akkor pedig a másik cég. Így működik a piacgazdaság.
Oszlopreklám-mutyi - Újra lehet közutak melletti villany-és telefonpóznákon reklámot elhelyezni, mivel Orbán barátja Garancsi István beszállt az üzletbe
Ez az állítás tartalmazza is, hogy régebben is lehetett, most akkor megint lehet. Bizonyos reklámozó cégeknek ez megéri, tehát gondolom ezért is lett újra.
Úszóvébé-mutyi - Szintén Garancsi István az, aki építheti az úszóvébé helyszínéül szolgáló komplexumot - emelkedő költségek mellett
Szerintem megint volt egy pályáztatás és ezt éppen Garancsi István cége nyerte meg. Sajnálom, hogy nem tudták annyiért megcsinálni, amennyiért elvállalták, hogy erre volt valami költségkeret vagy nem és azt is túllépték-e azt nem tudom. Nyilván olyanra nem fizessenek ki pénzt amit nem csináltak meg. Én láttam a tv-ben(mtv.hu) a versenyeket, szerintem elég szép uszodákat építettek, pontosan nem vagyok tisztába vele melyiket építették fel és melyiket újonnan.
Online kaszinómutyi - Az online szerencsejáték-piacot is átjátszották Vajna András (Andy Vajna) kormánybiztosnak
Ezt már írtam az előbb, én nem támogatom a szerencsejátékokat/kaszinókat, sajnálatos dolog hogy ezek kinyithattak. Azt mindenképpen ellenőrizni kell, hogy a törvényei kereteket betartják-e. Remélem újra be lesznek záratva a közeljövőben.
TV2-mutyi - Vajna András kormánybiztos a kormányzat által kitömött, jól menő vállalkozásiból megvette a TV2 csatornát – versengve a kegyvesztetté vált, s emiatt az üzletekből folyamatosan kiszoruló Simicska-birodalommal
Egy cég vett egy TV-t, ilyen elő szokott fordulni egy piacgazdaságban. Van hírtv, van atv, spektrum, paprikatv, szerintem van mit nézni, ne nézd a TV2-t ha nem tetszik.
- Orbán kisvasútja (amit, ha kell, Bicskéig tolnak) 850.000.000,-
A kisvasút megnyert egy Uniós pályázatot, ha jól tudom még Uniós biztosok is jártak ott és ellenőrizték, minden rendben van-e. Hibát nem találtak.
- Orbán várba költözése (teraszostul, tapétástul, stb.) 19.000.000.000,-
Ha minden igaz a minisztériumok fognak a várba költözni, hogy erre miért nem elég a Parlament azt nem tudom, de azt ne akard már, hogy az emberek valami kényelmetlen, konfort nélküli helyen dolgozzanak. A XXI. században élünk.
- Rogán minisztériuma (aminek a feladata Orbán újraválasztása) 24.000.000.000,-
Ez hazugság, hogy Orbán miatt van. Úgy hívják propaganda minisztérium, a kormány ügyeit propagálják, például a Soros György elleni kampányon is sokat dolgoztak.(Mondjuk én Navracsicsal egyetértek, miszerint ez inkább kampánytéma, szóval ez a pénz nem biztos, hogy jó helyre ment.)
- Orbán GYODA-ja (ami felelős a földikutyák szinte teljes kipusztulásáért) 22.000.000.000,-
Egy GYODA-tól nem fog kipusztulni egy földikutya se, én amikor katona voltam, saját magam is át tudtam mászni egy GYODA-n, pedig én jóval nagyobb vagyok, mint egy földikutya.
- Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter brókeres bukása 1.400.000.000,-
Azt a pénzt Bróker Marcsi nyúlta le Cegléden, haza is hozták a trópusi szigetről ahol elbújt, nem tudom mennyi pénz találtak meg belöle amit ellopott.
- MET offshore buli a gázárakkal való játszadozás 100.000.000.000,-
Egy piaci cég nyereséget ért el Magyarországon, ezt én egy jó dolognak találom, remélem fejlesztéseket hajt végre a magyar piacon és ezzel mindanyian jól járunk magyarok.
- Magyar Kereskedőház Zrt (Szijjártó orosz bulija) 2.400.000.000,-
Ez a pénz a magyar kultúra és magyar termékek népszerítését szolgálta a külföldi piacokon, hogy miért Oroszországban és Afrikában azt nem tudom. Szerintem ilyen kereskedőházakat inkább Nyugat-Európában kéne nyitni, mert az nekünk jobb piac.
- C. Mack az USA volt kongresszusi képviselőjének "támogatása" 1.400.000.000,-
Ha jól tudom azért adtak ennek az embernek(Connie Mack) pénzt, hogy segítse a magyar érdekeket az USA-ban és ezt teljesíti is, nyilván meg kell nézni, hogy ez megér-e ennyi pénzt, ha nem akkor más embert kell találni. Ez eddig ennyibe került.
- Fk Csíkszereda futballcsapatának támogatása 1.200.000.000,-
A Fidesz kormány támogatja a határon túli közösségeket, nyilván azért támogatta ezt a futballklubbot, mert ez tűnt a legjobbnak azon a környéken.
- Századvég (csak a 2014-es tanulmányok) 1.400.000.000.-
A Századvég egy nagy cég ami elemzéseket készít, közvéleménykutatásokat, ez minden más cégnél pénzbe kerül. Történetesen ők a kormány stratégiai partneri, ezért kapták ők a megbízást.
- KOGART galéria ( évi 200 millióval támogatva) 600.000.000,-
Ez egy művészeti központ, szerintem fontos, hogy a művészetek támogatva legyenek.
- 450-es mobilhálózat (használja valaki?) 13.000.000.000,-
Ha jól értem ez egy olyan LTE mobil hálózat amit főként önkorményzati, kormányzati szereplők használnak, de akár kereskedelmi szolgáltatók is igénybe tudják venni. Ezek között az intézmények között fontos, hogy biztonságos kapcsolat legyen, ezért ha ennek hasznát veszik én abszolút fontosnak és hasznosnak tartom.
- Nyúltenyésztési szakkönyv(Plagi Pali módra) 31.000.000,-
Nyilván ennyi pénzt nem fizetnek ki egy könyvre, ebből másra is jutott ami a magyar emberek hasznára válik.
- Látványsportok (nézők nélkül) 190.800.000.000,-
A nézők vagy jönnek vagy nem, ez nem kényszer, hogy valaki sportot nézzen, egyéni kedv kérdése. Viszont ha nincsenek sportlétesítmények akkor hiába gondolja az ember, hogy kimegy egy meccset megnézni, mert nem is lenne hová elmennie.
- Felcsúti focicsapat 9.200.000.000,-
Szerintem a Fradira többet is elköltöttek, aztán egy tök béna csapat.
- Csődvédelem (ami nem működik) 626.000.000,-
Ez egy lehetőség aminek a keretei meg vannak teremetve, - én a magáncsőd intézményére gondolok - szerintem ez annak a kerete lehet, ha viszont nem használják ki akkor majd másra költik ezt a pénzt, tehát ez nem veszik el.
- Munkahelyteremtés (0 és zéró közötti mennyiség) 300.000.000,-
Hazugság, több mint 750K munkahely jött létre az utóbbi 7 évben, a Fidesz kormánynak köszönhetően és továbbiak várhatóak. Mostanában már nem is munkanélküliségről hanem munkaerőhiányról kell beszélni, ami mégis csak egy másik, kellemesebb probléma.
- MTK stadion (kivégzőfallal) 1.530.000.000,-
Ha nincs sportlétesítmény akkor a nézők se tudnak hová menni, mondjuk én ezeknek se adtam volna pénzt, marha szar csapat az MTK.
- Nyugdíjkassza (mennyire elfelejtettük a legnagyobb lenyúlást!) 3.000.000.000.000,-
A magánnyugdíjpénztárak arra lettek felhasználva, hogy csökkentsék belőle az államadósságot és fenntartható maradjon a nyugdíjrendszer, köszönet illeti az állampolgárokat, hogy ezt a pénzt odaadták, mert nagy segítség volt Magyarország számára.
- MNB a Fidesz házipénztára (csak műkincsekre, Matolcsy tündérországbeli álmaiért) 30.000.000.000,-
Az MNB nem a Fidesz házipénztára, hanem a magyar emberek bankja, ezért hívják Magyar Nemzeti Banknak. Hazugság.
- Közmédia (beszélek hülyeségeket, Fidesz - Habony média) 100.000.000.000,-
Megintcsak hazugság, a közmédiának semmi köze a fidesznek, habár én nem nézek tévét, de amikor véletlenül látom, akkor látok benne ugyanúgy ellenzéki politikusokat is nyilatkozni és nem csak fideszeseket.
- Államkötvények offshore értékesítése 27.000.000.000,-
Ezt is kétszer írtad bele, fent írtam, hogy ez haszon, nyereség.
- Villavásárlás (Matolcsy módra) 1.000.000.000,-
Nyilván szükség van olyan rekreációs, üdülési lehetőségekre az embereknek, azt a pénzt el lehetett volna költeni a piaci szereplőknél is, ők így döntöttek, hogy egy külön villát vesznek. A keret megvolt rá.
- Roma önkormányzat ( most lett felmentve Flórián a felelősség alól) 1.500.000.000,-
Az nem 1,5 hanem csak 1 milliárd, de ez így volt az MSZP alatt is, hogy nem tudtak számolni. Ez a pénz a roma kisebbségek felzárkóztatására kellett és ha minden igaz még mindig van egy nyomozás ezzel kapcsolatban folyamatosan, én remélem el kapják a tettest ha kiderül, hogy itt valami sikkasztás történt. Azért ezt így ráhúzni a Fideszre nagy pofátlanság.
- Győri Tibor (nagy spíler, önmaga sajtómegfigyelését rendelte meg) 4.400.000.000,-
Forrás??
- MMA és Fekete György (az apród frizurás, de nagyban játszó ) 6.500.000.000,-
Ez a pénz a művészetek támogatására ment, amit a Magyar Művészeti Akadémia végez a vezetője Fekete György.
- Zöld Erdély Egyesület (egy szinte nem létező egyesület, a pénz is eltűnik benne) 11.200.000,-
Ez szintén a határon túli közösségek fejlesztésére fordított pénz, ha nem jó helyre ment azt ki kell vizsgálni. Viszont szerintem rengeteg hasonló céget támogat a kormány, mint ez.
- Leslie Mándoki koncert (hát nem egy Madonna koncert volt) 100.000.000,-
Már az is baj, ha a művészek támogatva vannak? Persze nyilván a Fidesz hibája.
- Corvin Lánc Testületének székháza (akit kitűntettek még Corvin láncot sem kapott) 1.000.000.000.-
Ez egy állami díj, elismerésül kapják, akik sokat tettek a hazáért. Most egy hirtelen kereséssel 400 millió alatti összeget találtam, tehát nem tudom, hogy neked miből jött ki az 1 milliárd.
- Erdélyi kulturális programok (ebbe aztán minden belefér) 1.470.000.000,-
Szóval a határon túli magyarokat se kéne támogatni?
- Bánsági magyar kulturális napok 150.000.000,
Szintén hatoron túli közösségek támogatása. Ez annyira zavaró lenne, hogy még nekik is jut valamenny pénz?
- Olimpiai központ (szavazzuk meg, hogy ne legyen) 40.000.000.000,-
Nem lett megépítve, mivel nem lesz Olimpia. Hazugság.
- Zsidó emlékezet háza (amit a zsidók sem akartak ebben a formában) 4.700.000.000,-
Nem tudom, honnan vetted, hogy nem akarták a zsidók sem, szerintem egy részét éppen ők fizették.
- MKB bank ( a kormány bankja) 300.000.000.000,-
Ez is szerepelt már fent, a kormány 50%-ra emelte a magyar bankok arányát a bankpiacon belül.
- Egyházak támogatása 118.000.000.000,-
Minden kormány támogatja az egyházakat.
- Határon túli papok és lelkészek támogatása 420.000.000,-
Előző pont.
- Fidesz - KDNP rezsim autóflotta (Rogán helikopterezés nélkül) 6.000.000.000,-
Minden kormánynál van ilyen program, hogy támogatja a közlekedést.
- Nemzeti információkommunikációs stratégia 1.400.000.000,-
Van ilyen is, de mi vele a probléma? Van rajta sapka vagy nincs?
- Ózdi filmes élménypark ( esküszöm látni kell, park a semmiről, senkinek) 1.000.000.000,-
Ózdnak Jobbikos polgármestere van, tehát ha ott valami mutyi létrejöhetett akkor ahhoz a Jobbikhoz kell menni és őket megkérdezni a dologról.
- Brien Bar koncert (43 eladott jegy!) 100.000.000,-
Ha csak 43 jegyet adtak el, akkor nyilván ilyen koncert nem lesz többször támogatva.
- Ócsai lakópark (ahová Orbánt és tettestársait lehet majd egyszer költöztetni) 2.400.000.000,-
Az ócsai lakóparkba szegények, hitelkárosultak költözhettek, ha ez nem lenne az utcán kéne lakniuk, na az biztos anyival jobb lenne.
- Plakátkampány mutyi (Magyarország erősödik, jobban teljesít) – 3.000.000.000,-
Kicsit túlzónak érzem, de maga a cél, hogy legyen az ország reklámozva kicsit, a tlejesítmények az szerintem rendben van.
- Kvótakampány – 13.104.000.000 (a kormány saját bevallása, a tényleges összeg ennél több)
- Nemzeti konzultáció 1.000.000.000,-/konzultáció. A duplája annak amit menekültekre költünk.
- Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén 5.600.000.000,-
Ezt a hármat egybeveszem, mivel nagyjából egy témába esik. Ez a pénz ország védelmét célozza, viszont én sem értek teljesen vele egyet.
- Paks II népszerűsítése 500.000.000,-
Atomerűműre szükség van, az ország jövője szempontjából létfontosságú, mondjuk építhetné más is nem csak az oroszok, de mivel ők építették az első két blokkot is kézenfekvő, hogy ezt a másik kettőt is ők csinálják.
- Játszótér autógumikból 1.700.000.000,-
Ez nem, hogy nem rossz hanem két szempontból vizsgálva is nagyon hasznos, egyrészt van mire felhasználni azt a sok autógumit, nem valami szeméttelepen végzi, másrészt egy csomó gyerek játéklehetőséghez jut a sok felújított játszótéren. Ez nem negítív pont, hanem egyenesen pozitív.
Na végre van párbeszéd konkrét ügyekről! Ez már valami, pacsi!
62%-os kollégának csak két dologra reagálnék:
"Egy cég vett egy TV-t, ilyen elő szokott fordulni egy piacgazdaságban." -Haha, igen, persze elő. Csak valahogy véletlen nem nekem adott rá hitelt az EXIM bank, hogy megvegyem a TV2-t. Lássuk már be, hogy itt zéró dolog megy piaci alapon... Arról van szó, hogy átjátsszák a a média ipart olyanoknak akik lojálisak a hatalomhoz. Erre pedig közpénzből adnak hitelt, vagy egyszerűen fedezetet pl Mészárosnak. Ez hol piaci?
Jött ment cégeknek nem is engedélyezi a médiahatóság és a versenyhivatal, hogy túl sok mindent vásároljanak, vagy egyesüljenek, mert az szabály ellenesen nagy monopóliumokat hozna létre. Érdekes módon Mészárosra nincs ilyen szabály.
A másik amire reagálnék: letelepedése körvény mutyi. Ebbe neked mi a haszon? :DD Elárulom, mi adófizetők BUKUNK ezen a bizniszen (már eddig is vagy 8 milliárdot), mert a kötvény értékét végül is kamatostul visszafizeti az állam a vásárlóknak. Ezért kötvény. Aki nyer, az a fideszes offshore közvetítő cégek. Ők vagy 150 milliárdot kaszáltak már ezzel. Ez a pénz nem megy a költségvetésbe, ez az övék... "piaci alapon", mi?
Ugyanígy egyébként ez indoklásaid 80-90%-ánál vicc számba megy, hogy piaci működésre hivatkozol, olyan ügyeknél, amikből köztudottan botrány lett a mutyizás miatt. Persze manapság már nem igazi botrány a botrány, mert mindent lenyel a nép...
Válasz a kérdezőnek:
""Egy cég vett egy TV-t, ilyen elő szokott fordulni egy piacgazdaságban." -Haha, igen, persze elő. Csak valahogy véletlen nem nekem adott rá hitelt az EXIM bank, hogy megvegyem a TV2-t. Lássuk már be, hogy itt zéró dolog megy piaci alapon... Arról van szó, hogy átjátsszák a a média ipart olyanoknak akik lojálisak a hatalomhoz. Erre pedig közpénzből adnak hitelt, vagy egyszerűen fedezetet pl Mészárosnak. Ez hol piaci?
Jött ment cégeknek nem is engedélyezi a médiahatóság és a versenyhivatal, hogy túl sok mindent vásároljanak, vagy egyesüljenek, mert az szabály ellenesen nagy monopóliumokat hozna létre. Érdekes módon Mészárosra nincs ilyen szabály."
Az EXIM Bank, mint a neve is mutatja egy olyan bank ami az exportáló-importáló cégeket támogatja, én józan paraszt ésszel azt gondolom, hogy Vajna András importálni fog, mivel ő ezelőtt Amerikában dolgozott üzletemberként, tehát jó esetben valamilyen terméket onnan behoz és Magyarországon fog értékesítni. Ezek a termékek lehetnek akár szellemi termékek is (filmek, sorozatok), aminek a jogdíját ki kell fizetni és ehhez pénz/hitel kell.
Én biztos vagyok benne, hogy a Nemzeti médiahatóság kivizsgálta itt is az adásvételt és nem talált kifogást. Te is vehetsz fel hitelt és abból vásárolhatsz, ez szabályos, meg lehet ezt csinálni nagyban is, mondjuk ha egy tévétársaságot vesz az ember, a lényeg, hogy a végén a hitel ki legyen fizetve.
"A másik amire reagálnék: letelepedése körvény mutyi. Ebbe neked mi a haszon? :DD Elárulom, mi adófizetők BUKUNK ezen a bizniszen (már eddig is vagy 8 milliárdot), mert a kötvény értékét végül is kamatostul visszafizeti az állam a vásárlóknak. Ezért kötvény. Aki nyer, az a fideszes offshore közvetítő cégek. Ők vagy 150 milliárdot kaszáltak már ezzel. Ez a pénz nem megy a költségvetésbe, ez az övék... "piaci alapon", mi?"
Igaz lehetett volna felvenni mondjuk az IMF-től is olcsóbban, viszont az IMF elvár olyan dolgokat, hogy beleszólhasson az ország ügyeibe, például, hogy változtassunk az adószabályákon vagy, hogy a nyugdíjkorhatár emelve legyen. Ezt a Fidesz nem szerette volna, helyette viszont drágábban jutott pénzhez a kötvények által, de mint minden hitelnél itt is az a kérdés, hogy mennyire lesz jól befektetve az a pénz, mert ha növekszik a gazdaság akkor nem bukunk rajta, ha feléljük ezt a pénzt akkor viszont tényleg felesleges volt felvenni. Az nekem se tetszik, hogy különböző cégeken kersztül zajlik, a dolog. Viszont maga a kötvényprogram nem rossz dolog, több országnak is van hasonló. A másik hazugság amit többen hangoztatnak, hogy például 20000 gazdag migráns jön be a kötvények által, ez nem igaz, mivel ezt inkább gazdok veszik befektetési céllal, tehát eszük ágában sincs ide költözniük.
És megmagyarázzaaaaaaaaa!!!! :D elképesztő :D a 15-16-os idevezényelt fideszbérenc mindent megmagyaráz :D hát esküszöm... nem tudok már mit mondani :D
de azért a sok hülyeségből 1 nagyon pofátlant had emeljek ki:
"Letelepedési államkötvény-mutyi - Kormány közeli személyekhez is köthető offshore cégek
értékesítenek közel 30 százalékos haszonkulccsal államkötvényeket – kijelölés alapján
Ez nem mutyi, hanem haszon, ezek a külföldi emberek rengeteg pénzt fektetnek be Magyarországon, a szoclib kormányok az IMF-hez mentek kuncsorogni, erre már nincs szükség, mert van pénzünk. "
1. ez kinek haszon? kamatostul kell visszafizetni 5 év után a migránsoknak amit beadtak pénzt, ki jár vele jól? rogántóni meg a kötvényesmigránsok:
2. a fidesz fullba nyomja a migránsellenességet, nem pofátlanság hogy ennek ellenére 20 000 kötvényesmigránst beenged? akiket ti befektetőnek mondtok
Tehát ha az arab földönfutó és kerítésen mászva át jön be akkor: terrorista,veszélyes,nem kell
HA ugyanannak az arabnak valaki ad 50 000 eurót, akkor már egyből befektető :D ha már ezt szeretik a fideszbirkáák használni... nem érzed nevetségesnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!