Június 5. Trianoni emlépknapról mit tudtok?
Hivatalosan ez már nemzeti ünnep? Lesz munkaszüneti nap?
Nyitva lesznek a nagyobb üzletek?
-es szüleim, és a 70-es nagyszüleim, teljesen a kommunizmus hatása alatt vannak, és agymosáson mentek keresztül. Szinte semmit nem tudnak Trianonról,és arról, h milyen erős ország voltunk, meg hogy milyen értékeink vannak, és milyen felháborító, hogy határon túli városainkra ráteszik a külföldiek a kezüket, a külföldi városnevek se teszenek. Minden épület , meg ami ott van az a miénk, főleg, nem tudom mennyit tettek hozzá a szlovákok, románok. És amig ezt az Eu semmibe veszi, addig én is lenézem az Eu-t, és a nagytőke hatalmi játékszerének tekintem.
Aztán ott van még az is, hogy iskolánkban szinte semmit nem tanultunk Trianonról, minimális szöveg volt, az is csak arról szólt, hogy milyen területek hova kerültek.
Sem a Rózsadombi paktumról, amit nagy hazaárulásnak tekintek! Sem arról, hogy mikor Cseszlovákia meg a Szovjetunió felbomlott nekünk akarták adni azokat a terülteket amik régen is a miénk voltak, és kedves vezetőink, azt hiszem Horn Gyola, meg az az ... Antal azt mondták, nincs Magyarországnak területi követelése.
Hát kösz nekik!
"De én nem akarok még egy gyásznapot! Inkább nemzeti összefogást akarnék helyette!"
A kettő dolog miért zárná ki egymást?
Ez szerinted nem az összefogás jele?
"
Mikor a kenyér fele oda, te a másik felét véded,
Ebből látszik testvér, hogy az egészet nem érted.
A felét is majd felezik, fogd fel ez a logika,
És ezt beadja a tévébe valami aranyos pofika.
"
Kell trianon emléknap, jobban mint bármilyen más megemlékezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!