Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Június 5. Trianoni emlépknapró...

Június 5. Trianoni emlépknapról mit tudtok?

Figyelt kérdés

Hivatalosan ez már nemzeti ünnep? Lesz munkaszüneti nap?

Nyitva lesznek a nagyobb üzletek?

2010. máj. 30. 00:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Azt, hogy a szerződést negyedikén írták alá, és hivatalosan nincs ilyen nemzeti ünnep. "Ünnep". F*szom, mintha trianont ünnepelni kéne.
2010. máj. 30. 01:18
 2/14 anonim ***** válasza:

Június 5 eleve szombat... Nem csodálom, hogy a dátumot sem vágod, ha a naptárat sem ismered.

Nem, ez a nap nem ünnepnap, hanem gyásznap.

2010. máj. 30. 01:26
 3/14 A kérdező kommentje:
Jún 4? Bocsi, nem volt kihangsúlyozva töri órán, mini apróbetűs rész volt. De mostmár tudni fogom! Tudom h gyásznap! De én nem akarok mégegy gyásznapot! Inkább nemzeti összefogást akarnék helyette!
2010. máj. 30. 02:20
 4/14 anonim ***** válasza:
Hülye vagy, ne politizálj.
2010. máj. 30. 02:21
 5/14 anonim ***** válasza:

"Nem, ez a nap nem ünnepnap, hanem gyásznap."

így van...

2010. máj. 30. 04:17
 6/14 anonim ***** válasza:
Bizony, bizony! Nem ünnep, hanem gyásznap! Ezt azok tudják igazan megérteni, akiket azon a napon eladott, elárult az anyaország, és azóta nap, mint nap éreztetik velük, hogy sehova sem tartoznak! Az elcsatolt részeken CSAK MÁSODRENDŰKÉNT kezelt magyarok, az anyaországban (vagy inkább mostohaanya-ország?) pedig románok, szlovákok, ukránok! Na azoknak tényleg gyásznap!
2010. máj. 30. 06:09
 7/14 anonim ***** válasza:
Felesleges egy újabb ünnep,vagy akár gyásznap! A tatárjárásnak vagy a mohácsi vésznek sincs ünnepe. Sőt, ma már okt. 6.-át sem ünnepli igazából senki. (ahogy a többi nemzeti ünnepen is csak pár száz ember ünnepel.)
2010. máj. 30. 07:35
 8/14 anonim ***** válasza:
48%
Juni 4 az időpont. Emlékszem 2000-ben ezen a napon kitűztem a kokárdát és egy kis fekete szalagot is mellé. Ma egy nagy Jobbikos fiú aki /25 éves volt/ megkérdezte, hogy miért tűztem ma ki a kokárdát. no comment.
2010. máj. 30. 08:34
 9/14 anonim ***** válasza:

A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 07:35

Trianonnak máig kiható következményei vannak. Csak hogy megjegyezzem, mikor megtörtént Trianon, gyakorlatilag tönkretettek egy országot. Az összes nagyobb infrastruktúrával rendelkező városunk idegen kezekbe kerültek. A bányáink 100%-át elveszítettük. Hadd ne soroljam a többit. Trianon nem egy mohácsi vész, nem egy augsburgi ütközet, hanem a nemzet szétszakításának, Szent István országának elpusztításának napja.

2010. máj. 30. 10:20
 10/14 A kérdező kommentje:

Ti külföldi magyarok vagytok? Honnan írtok? Én is tudom, hogy ez gyásznap. De ezen a napon, NEM szeretnék újabb gyásznapot, inkább a közös kultúránkat, meg az összefogást szeretném ünnepelni. Én azt látom, hogy a fiatalokat elkezdte érdekelni a határon túliak és a Parlament is megszavazta a kettős állampolgárságot. Ezek a témák már nem tabuk, hogy összetartozunk, és a határok nem jelentenek semmit, egy Nemzet vagyunk, és ha akarjuk erősek vagyunk.Nem kell belénk táplálni, hogy vesztesek vagyunk. Bolond aki ezt beveszi. az manipulálható, és elfogadja az Eu véleményét erről, gondolkodás nélkül.

Én úgy látom, hogy elkezdődött egy nyitás, remélem, hogy tovább fog fejlődni élénk kultúrális, és gazdasági egységgé. Hogy büszkék lehessünk rá, a külföld pedig tisztelje a Kárpát-medencét.

Azt tapasztaltam, hogy az 50

2010. máj. 30. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!