Budapest fejlődésének tulajdonképpen a vidéki munkaerő szabad beáramlása vet gátat?
Hiába fejlődik a város, és hiába adjuk ki akármilyen drágán a fölös ingatlanunkat, a vidékiek csak jönnek és jönnek és majdnem ugyanolyan olcsón dolgoznak, mint azt vidéken tették.
Ha nem lennének a vidéki bevándorlók, akkor már Budapesten is 300 ezer nettó lenne a minimálbér, mert a termelékenység az itt is olyan mint Nyugat-Európában, de mivel találnak vidékről olcsóbb munkaerőt, ezért soha nem lesznek nyugati bérek. (Ameddig a vidékiek el nem fogynak a munkaerő piacról). És ez sajnos nem 2 perc múlva lesz, mert a Budapestre történő felköltözés bármilyen magas albérletárak mellett is folyamatos és végeláthatatlan.
Inkabb Budapest szab gatat az orszagfejlodesenek.
Ha nem aramolna a munkaero nem lenne aki dolgozzon, ergo nem mennenek oda a cegek.
Helyette esetleg mennenek a videki varosokba, ahol igy normalisan lehetne elni.
Budapest sem lenne ennyire elhetetlen meg a videk sem...
Az a legfelháborítóbb,hogy mindegyiknek mobiltelefonja van!
Kérdem én,hogyha olyan keveset fizetnek nekik vidéken.Hogyan is tudnának maguknak mobilt venni?
erre van a részlet meg a szerzõdéses elõfizetéssel egybekötött vásárlás
akció=több előfizetõ (hosszútávú szerzõdés)
ezért van minden csövesnek telefonja
Én bankban dolgozom és pont azért költöztem Budapestre vidékről, mert ugyanannál a bankhálózatnál ugyanabban a beosztásban 45 ezer forinttal többet keresek, mint a szülőhelyem közelében keresnék.
Szóval nem ugyanolyan olcsón dolgozok, mint vidéken. Sőt, pont hogy azért mennek BP-re az emberek, mert ott ugyanazért a munkáért többet kapnak.
Nem.
A vidéki, főleg fiatal és képzett munkaerő beárammlása kimondottan kedvező Budapestnek, mivel enyhíti a munkaerőhiányt. Budapesten a munkanélküliség 2% ami sokkal alacsonyabb mint az országos átlag ráadásul a munka itt nem a értéktelen közmunkát jelenti mint sok helyen vidéken. Ez azt jelenti, hogy aki akar az tud, és dolgozik is Budapesten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!