A munkaerőhiány tulajdonképpen jót tesz az országnak?
Az IT szektorban dolgozóknak különösen jó, ugyanis azon ritka ágak közé tartozik, ahol Magyarországon is jól fizetnek.
Természetesen a cégeknek nem jó, mert nem fizethetnek aprópénzt és nem válogathatnak annyit.Viszont, a munkavállalóknak jó, mert jobban megfizetik, értékesebbé teszi a munkáját a munkaerőhiány.
"Azért az IT szektorban sem az 1 éves OKJ Php programozókból van hiány."
de bizony abból is nagy a hiány
budapesten 1200-1500br/órabér simán elérhető kezdőként is, akár egyetemistának is, szakképzett emberről szinte álmodni sem mernek a cégek
A munkaerőhiány tulajdonképpen jót tesz az országnak?
Fizetésben igen, de azért nem túl kellemes mindig túlórázni és hónapokkal előre bejelenteni h te mikor akarsz 2napra szabadságra menni
Annyira jót tesz,hogy nincsen az országban igazi szakember.
Nagy részük kivándorolt Nyugat Európába.
(Biztos azért,mert Magyarország jobban teljesít.)
A magyar fizetések?Kivándorlástól függetlenül továbbra is k_rva alacsonyak.
A sok agyondiplomázott emberrel,pedig sokra nem fogunk menni.Főleg akkor,mikor nincs elég bádogos,hegesztő,villanyszerelő,autószerelő.Stb.
Én csak azt tapasztalom itt Budapesten,hogy ezek között is főleg öreg 50-60 körüli szakik vannak már csak.
Mondjuk az is tény,hogy sok tanult ember is elhagyta az országot,nem csak a szakmunkás végzettségű fiatalok.
Egyébként az én szakmáimban is nagy hiány van.
Abból a szempontból jó lehet egyeseknek, különösen a hiányszakmák műveleőinek (mint már írták), hogy emelkedni fog a keresetük.
Azonban a munkaerőhiány miatt sok vállalkozás nem képes megfelelően növekedni, más befektetőknek pedig akár azt is jelentheti ez, hogy más országban próbálkoznak.
Illetve a fogyasztók szemszögéből sem a legjobb, az egy dolog, hogy többet kell fizetni az adott szolgáltatásért, de a várakozási idő is nő.
Illetve a hiányszakmákban dolgozók munkaideje is emelkedhet emiatt.
Tehát ez nézőpont kérdése, összességében szerintem inkább káros, de a munkaerőhiány mértékétől is függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!