Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én látom irreálisnak a...

Csak én látom irreálisnak a vidékiek panaszkodását, azért mert a fővárosban egy kicsit magasabbak a bérek?

Figyelt kérdés

Már teljesen unom azt, hogy tipikusan mindig ezzel jönnek vidéken a munkavállalók, hogy "bezzeg a Józsi barátom Budapesten már 170 ezret, sőt volt amikor 175 ezret is megkapott ugyanazért a munkáért, bezzeg minket itt rabszolgaként tartanak 150 ezerért, micsoda vérlázító ez már"

Igen, de azt a kérdést miért nem teszik fel maguknak, vajon a Józsi barátjuk milyen körülmények között él? Ja, hogy munkásszállóban, 3 szobatárssal, semmi magánélettel. Mert, hogy albérletet ennyi pénzből már nem tud bérelni, úgy hogy meg is tudjon mellette élni meg tömegközlekedni.

És te milyen körülmények között élsz? Ja, hogy emeletes, kertes házban, feleséggel meg mindennel?

Amikor ezt a kérdést teszem fel, akkor már egyből nem akarnak erről tudomást venni, mert nem fér bele a valóságképükbe. Csak azt szajkózzák, hogy bezzeg Budapesten több lenne a fizetésük.

Tényleg ennyire csőlátású a magyar munkaerő, vagy csak én látom annak?

2017. okt. 17. 12:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Jó is lenne ... Mi ebben a hihetetlen ,hogy nettó szakmunkás bért kapnak pl a pékek ,ami 107 ezer Ft? Ez Baján van ,de a bolti eladó is annyit keres itt a városban. Jó van akinek van adójóváírás ,de azért a gyereknek is enni kell . Hozzáteszem még mindig nem irigykedek senkire.
2017. okt. 17. 13:50
 12/25 anonim ***** válasza:

Rokonom keres Nógrád megyében nettó 110-et.

Szóval erről ennyit.

2017. okt. 17. 13:53
 13/25 A kérdező kommentje:
Hát itt Miskolc környékén úgy látszik nagyon el vannak szállva a munkavállalók. Szakmunkás (targoncakezelő) keres bruttó 310 (nettó 225) ezer forintot, annál kevesebbért nem maradt volna a cégnél. Betanított munkás is már 170 ezer nettót akar kérni. Nem tudom akkor mi van. Vagy ti hazudtok vagy én, az utóbbit kétlem, mert ebben élek.
2017. okt. 17. 13:54
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem be lehet fejezni, kedves kérdező, mert amint látom, a vidékieknek is ugyanúgy megvan a maguk problémája, mint a fővárosiaknak.

Úgy hogy nem kell szítani a feszültséget, ahogy te is csinálod, mert az emberek nem kérnek belőle.

Köszönjük!

2017. okt. 17. 13:56
 15/25 anonim ***** válasza:
Legalább ne hazudnál ilyeneket kérdező. Bátyám targoncás, nettó 180 ezret akartak adni neki Miskolcon a Boschban, úgy, hogy ez ott még jó fizetésnek is számít.
2017. okt. 17. 14:13
 16/25 A kérdező kommentje:
#17 Az én vállalkozásomnál meg nettó 225 ezret kap, nem találnék helyette mást, és még így is elégedetlenkedik. A Bosch jól csinálhat valamit, hogy ennyiért is talál munkaerőt.
2017. okt. 17. 14:14
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

"de a legtöbben már 170 ezret kérnek inkább 8 általános végzettséggel is, betanított munkára.

"

Kérni bármennyit lehet...

Én is kérhetnék 300 ezer nettót. Max kiröhögnek.

Következő jelölt. 150 ezerért elvállalja? Fel van véve...

2017. okt. 17. 14:19
 18/25 anonim ***** válasza:
A jó fizetés nem csak a Bosch esetében írtam. Más cégnél is jónak számítana, ha ennyit kapna targoncásként. Megint túlságosan érződik, hogy csak provokáció a kérdés.
2017. okt. 17. 14:45
 19/25 A kérdező kommentje:
Nem provokáció a kérdés, tényleg ennyit kap. Szerintem a Bosch túl sokat költ reklámra, ezért nem tud olyan sokat fizetni. De kis cégeknél többet kap.
2017. okt. 17. 14:47
 20/25 anonim ***** válasza:
Én meg nem hazudok . Anonim oldal ,meg nem is áll érdekemben,de pl a munka hu oldalon meg lehet nézni mit adnak a munkáltatók. Az már hivatalos ,csak nem hazudik senki. Oké itt is van borítékban pénz ,de nem mindenhol ,mint ahogy írtam is . Szakács , kőműves stb nettó 107 ennyi.
2017. okt. 17. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!