Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszeseknek nem kezd...

A Fideszeseknek nem kezd kellemetlen lenni, a keresztény egyház feje?

Figyelt kérdés

[link]

Ugye a nagy nemzeti konzultálások közepette amivel a keresztény európát akarják megvédeni.

Gondolom emlékeznek Bayer nyilatkozatára is.

A Fideszes politikusok hogy nem égették még szénné magukat a nyilvánosság és mindenki előtt? A támogatóik nem tudom, immunisak ezekere a hülyeségekre? Vagy nem értem. Megmagyarázzátok?

2017. okt. 17. 08:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
26%

#6 "Igen, képzelem, hogy minden egyes magyar ember minden egyes napja azzal telik, hogy megemlékezik..."

Végülis a magyarok rendszeresen megemlékeznek hagyományaikról, ápolják a kultúrájukat, és van bizonyos kötődésük a vallásukhoz, ami nem feltétlenül egyezik 100%-ban a zsidókereszénység minden részletével.

Már Mátyás király figyelmeztette a pápát, hogy ha nem hagyja abba az ország belügyeibe való beavatkozást, akkor egész népével visszatér ősei hitére.

A népnek van egy kolletív emlékezete a zsidókereszténység felvétele előtti időkről, amit egyszerűen csak keresténségként lehet jellemezni, mert csupán Jézus tanításaira épült, az Új Szövetségre...

De ez főleg a magyarokra jellemző, és nem nem vonatkozik mindenkire, akinek magyar állampolgársága van, meg magyar lakcíme, vagy tud magyarul.

2017. okt. 17. 09:47
 12/25 anonim ***** válasza:
38%
Az egyház fejének semmi köze az emberek hitéhez az csak egy szimbólum én személy szerint kínosnak tartom hogy valaki aranykeresztel a kezében beszél a szegénységről, de ízlések és pofonok
2017. okt. 17. 10:01
 13/25 anonim ***** válasza:
20%

"személy szerint kínosnak tartom hogy valaki aranykeresztel a kezében beszél a szegénységről"

Már írtam, hogy a Mediciek óta az egyház hozzállása az anyagi jellegű dolgokhoz minimum elgondolkodtató...

Ezért van az, hogy a hívők inkább Jézus tanításait igyekeznek követni, a pápát meg távolságtartóan tisztelik.

Ha megnézed a Szixtuszi kápolna mennyezetét, láthatod, hogy szinte teljesen Ószövetségi témájú, egy alak van aki Jézusra emlékeztet, de az is inkább Apolló...

Pedig Michelangelo tud Jézust is festeni, ha akar.

Szóval a mindenkori pápát a helyén kell kezelni, főleg ha kijelenti, hogy a zsidók nem felelősek Jézus haláláért.

Mondjuk úgy, hogy a keresztények nagyrésze ezt egy mindeddig viszonzatlan gesztusnak fogja fel.

2017. okt. 17. 10:25
 14/25 anonim ***** válasza:

A baloldaliak, liberálisok és ateisták nem tartják azt qrva égőnek, hogy miközben folyamatosan pocskondiázzák a kereszténységet döngetik a mellüket, hogy az egyház mekkora egy csökevény és ők milyen felvilágosultak, eközben előszeretettel hivatkoznak hivatkoznak egyházi vezetőkre meg bibliai idézetekre, ha az éppen az ő mondókájukat látszik alátámasztani?

Megmagyarázzátok?

2017. okt. 17. 12:35
 15/25 anonim ***** válasza:

[link]

Ha valaki nem értene angolul:

Ferenc pápa: "A migránsok a fivéreink és nővéreink, egy boldog élet keresésében, távol a szegénységtől, éhségtől, és háborúktól."

Paul Joseph Watson: "Pontosan! Úgy értem, ki lenne olyan szívtelen, hogy falakat építsen az emberek távol tartására?"

A képen pedig a vatikánt körülvevő hatalmas kőfal látható.

Ezt a képet egyébként amerikai alt-right-osok csinálták, akik olyanok mint magyarországon a jobbikosok (szélsőjobbos). Szóval gondolhatod, hogy nekik is kellemetlen.

2017. okt. 17. 12:35
 16/25 anonim ***** válasza:

"A migránsok a fivéreink és nővéreink, egy boldog élet keresésében, távol a szegénységtől, éhségtől, és háborúktól."

Tetszetek volna T. USA nem elüldözni az olajért a hazájukból és ne tetszenek ezt a keresztények nyakába varrni. És Európát elpusztítani a sáskajárástól.

2017. okt. 17. 12:39
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

"A népnek van egy kolletív emlékezete a zsidókereszténység felvétele előtti időkről, amit egyszerűen csak keresténségként lehet jellemezni, mert csupán Jézus tanításaira épült, az Új Szövetségre..."

Te hol olvasol ennyi baromságot? A "zsidókereszténység felvétele előtti időkben" a magyarok ősvallása egy sámánista vallás volt. Nem volt semmilyen keresténység, szíríuszi ősmagyarok, 40.000 éves történelmünk, nem a magyar az ősnyelv, nem a sumérok az őseink, és még sorolhatnám a sok newage-es marhaságot amivel Horváth Zoli, Száraz György, Erőss Diána meg a többi agyhalott hülyíti a prolikat.

2017. okt. 17. 12:43
 18/25 anonim ***** válasza:

"A népnek van egy kolletív emlékezete a zsidókereszténység felvétele előtti időkről, amit egyszerűen csak keresténségként lehet jellemezni..."

:D:D:D:D:D

2017. okt. 17. 13:44
 19/25 A kérdező kommentje:

Egyébként én azt szeretem, amikor még ilyenkor is a liberálisokkal takarózik valaki. Szó sem volt róluk.

Akinek inge.

2017. okt. 17. 14:01
 20/25 anonim ***** válasza:
31%

#17 "a magyarok ősvallása egy sámánista vallás volt. Nem volt semmilyen keresténység..."

Ja... Persze, a kincstári tanítások szerint...

Még a magyarok "megtérítésére" küldött Szent Gellért írta le, hogy a magyarok vallása egyfajta kereszténység, a manicheista valláshoz hasonlít, de nem egészen az. Tisztelik a tüzet, a vizet, magaslatokon áldoznak, de csak a Teremtő Atyát imádják:

"Isten országa Bennetek van ! Nem kőből és fából épült házakban. (templomok) Hasítsd szét a fát, és ott leszek. Emeld fel a követ, és megtalálsz."

"Ne építsetek az én atyámnak templomokat,

mert az én atyám temploma a Világ." (Jézus, Nag Hammadi tekercsek)

Aztán valami idióta elfelejtette, hogy tilos, vagy 20 éve véletlenül kiállította a múzeumban (talán Debrecenben) a honfoglaláskori sírokban talált mellkereszteket...

Volt is nagy sivalkodás ! De a szellem kiszabadult a palackból, és gyűltek a bizonyítékok, hogy bizony-bizony a régi magyarok keresztények voltak...

NEM zsidókereszények... Ugyanis a térítés a kereszténységről történt zsidókereszténységre...

Emlékszünk? Az ország területén élő két utolsó avar kagán nevére? Izsák ás Salamon...

Vagy akkor az mitől van, hogy az "éppen megtért" Árpád ház több keresztény szentet adott Európának, mint a többi ország összesen?

Szóval ideje lenni átfésülni azokat az elméleteket amit a Habsburgok sütöttek ki nekünk mint gyarmati népnek, nehogy má' kiderüljön, hogy több jogunk van a Kárpát medencére mint nekik...

2017. okt. 17. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!