Most hogy Botka lemondott, mik a valasztasi eselyek?
Baloldali összefogásra nem sok esély van. Arra még talán van némi esély, hogy választókerületenként csak egy baloldali jelölt induljon.
Szerintem messze a jobbik lesz a második erő. Az mszp meg el fog jelentéktelenedni. Helyette az lmp, a dk és a momentum fognak megerősödni. Szerintem Szél Bernivel sokkal jobban fog szerepelni az lmp.
A fidesznek biztosan meg lesz a többsége, a kétharmad viszont nem biztos.
Jelenleg így látom én a helyzetet, de ez még bőven változhat.
Kb. mint előtte, pont azért tudták lemondatni, mert az MSZP támogatottsága nem nőtt.
Valószínűleg egyéi körzetekben lesznek megállapodások, esetleg a kisebb pártok összefognak, hogy legalább a parlamenti küszöb meglegyen.
De hogy ettől nem erősödött az ellenzék az is biztos.
Fidesz: 2/3 -- hogy ez meglegyen erdélyi barátaimat ösztönzöm a szavazásra, akik mindent megtesznek Orbánért.
Mikor Kolozsváron járt, a helyi magyarok úgy fogadták mint egy uralkodót, mint egy Horthyt. Tudom én is, mi vonzza az erdélyieket Orbánhoz (bár én nem fogok szavazni, mivel szerintem ez a Magyarországon élő magyarok ügye). Ettől függetlenül keményen fogok drukkolni Orbán Vezérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!