Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok, nem kéne az...

Mit gondoltok, nem kéne az iskolákban bevezetni a főzés órát rendszeres tantárgynak?

Figyelt kérdés

Nagy probléma a mai fiatalsággal, hogy nem szeretnek és/vagy nem is tudnak főzni.

Ezért már első osztálytól kezdve rendszeres óra lenne a főzés. Nagyrészt dupla órákra lenne szervezve, hogy lassabban elkészíthető ételekre is legyen idő, a Harry Potter-beli bájitaltan-órára hasonlítana.

7. osztálytól kezdve, ahogy kémiát is tanulnak, kémiai magyarázatokat is adna a tanár a főzés közbeni változásokra, a hozzávalók élettani hatására.

2017. okt. 1. 20:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Aki nem tud főzni az embernek sem nevezhető. Ezért kötelezném ennek tanulását.
2017. okt. 1. 22:52
 12/17 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem meg inkább 30 éves autókat és tranzisztorokat kellene szerelni pálinkázás közben.
2017. okt. 1. 22:59
 13/17 anonim ***** válasza:
Hát ezt jó ideig elfelejtheted, mert évek múlva se lenne ilyen. Azt kellene megérteni, hogy itthon a kínai gazdasági modellt akarják bevezetni. A kínai gazdasági modell alapja meg az olcsó munkaerő, olcsó munkaerőhöz meg képzetlen, semmihez se értő munkások kellenek. Megtanulna főzni, akkor simán elmehetne egy étterembe dolgozni, máris nem az összeszerelő üzembe fog menni. Oktatni nem oktathatod a munkásokat, Kína is elkövette ezt a hibát, hogy ráfeküdt az oktatásra, máris nem olcsó a munkaereje, máris költözni akarnak tovább a külsős gyárak, amik elég sok pénzt csengettek az államnak addig.
2017. okt. 2. 07:33
 14/17 anonim ***** válasza:

Én sem hinném, hogy ez az iskola feladata esetleg elméletben.

Ha meg gyakorlatban is főznének, az esetleg úgy volna jó, hogy az ehhez szükséges alapanyagokat az állam finanszírozná.

Emlékszem nekünk is voltak hasonló óráink konkrétan inkább szendvics készítést tanultunk, dekoráció stb és ehhez kellett hozni alapanyagot.

Azzal meg az volt a baj, hogy volt gyerek akinek csak margarinja volt mert csak az volt otthon, a másiknak meg 10 féle feltétel, így akinek nem volt az amellett hogy kisebbségben érezte magát, még csak nem is kapott a végén jó értékelést mert egyszerűen nem volt amire.

2017. okt. 2. 10:32
 15/17 anonim ***** válasza:
És ki fizetné a hozzávalókat? Te?
2017. okt. 2. 11:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Nézd, ez olyan dolog amit otthonról kell hozni. Nekem tök természetes, hogy tudok főzni, faterom is tudott, voltam olyan 14 - 15 éves, enni mindig szerettem, elkezdtem egyszerűbb dolgokkal, később már szinte bármit megcsináltam.

Rengeteg előnye van a főzni tudásnak fiatalon is. Pl. otthon a ház pincéjébe volt letelepítve a régi gáztűzhelyünk, miután a konyhába a szüleim újat vettek.

Hazamentem a suliból középiskolás koromban:

- Anya, mi az ebéd?

- Nagyon finom (már rossz, ha így kezdődik) kelkáposzta főzelék.

Már akinek. Én egy tálba beledobáltam a hozzávalókat, indultam le a pinyóba.

- Hová mész?

- Ebédet főzök, én ugyanis paprikás krumplit, túrós csuszát stb. ebédelek, jó étvágyat a kelkáposztához!

2017. okt. 2. 17:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Maradjunk azért a realitás magyarországi talaján. Egy átlagos kisgyerekes család nem tud megfizetni még ennyi plusz kiadást hogy mindig azt egyen mindenki amit akar. Vannak akik még a menzát is alig tudják kicsengetni. Ok, jó dolog hogyha valaki nemtől és kortól függetlenül tud főzni. De sokszor, sok helyen nem is éri meg. Én nagyon ritkán főzök otthon, max 2-3szor hetente, sokkal jobban megéri rendelni valamit.
2017. okt. 2. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!