Mit gondoltok, nem kéne az iskolákban bevezetni a főzés órát rendszeres tantárgynak?
Nagy probléma a mai fiatalsággal, hogy nem szeretnek és/vagy nem is tudnak főzni.
Ezért már első osztálytól kezdve rendszeres óra lenne a főzés. Nagyrészt dupla órákra lenne szervezve, hogy lassabban elkészíthető ételekre is legyen idő, a Harry Potter-beli bájitaltan-órára hasonlítana.
7. osztálytól kezdve, ahogy kémiát is tanulnak, kémiai magyarázatokat is adna a tanár a főzés közbeni változásokra, a hozzávalók élettani hatására.
"Nagy probléma a mai fiatalsággal, hogy nem szeretnek és/vagy nem is tudnak főzni. "
1.) ne vegyél mindenkit egy kalap alá
2.) olyan nincs, hogy valaki nem tud főzni (csak amit te is írtál, hogy nem szeret vagy nem akar)
Szerintem nem rossz ötlet, de csak akkor ha ez nem növeli az óraszámokat. Mi is főztünk egybk technika órán :D jóvolt.
Nem, nem gondolom. Én tudok főzni, eredetileg szeretek is, de lehet, hogy jó lenne, ha nem tudnék, időrabló dolog ám. Biztos nem halnék éhen anélkül sem.
Oké, lehet hasznos, de miért baj, ha valaki nem tud főzni? Van, aki akkor sem fog, ha muszáj, csak megutálja. Ha szüksége van rá, a legtöbb ember beletanul.
Habár ahogy a kémiát írod, az nem lenne rossz :) Némi biológiával, az ember működése táplálkozás terén is érdekes... Azt azért sajnálom, hogy nálunk nulla értelmes infó volt a helyes táplálkozásról, bár az is igaz, hogy annak mibenlétéről erősen megoszlanak a vélemények s persze nem is mindenkinek jó ugyanaz az étrend. De azért pár alapinfó nem ártana. Főzni még csak-csak megtanulhat otthon vagy könyvből, de bizonyos dolgok egyszerűen nem kerülnek elő. S az emberek mindenféle butaságokat hisznek pl. a hízásról vagy a tápanyagigényről.
Néha ilyen infó OK lenne, de heti 2 órával pluszban terhelni a gyerekeket... Nem, azt nem támogatnám.
Az egész oktatási rendszer rossz.
Túl kevés a lehetőség az orientációra.
Én szabad választást hagynék, szabadon választható,felvehető tárgy lenne a gasztronómia.
A magyar oktatási rendszer túlságosan merev, mindenhez kicsit értő szakemberek helyett, egy valamihez, de ahhoz nagyon értő embereket kellene kinevelni és nem nagy mellénnyel verni a mellkasunkat az alapműveltséggel kapcsolatban,hogy márpedig tudni kell József Attila életrajzát kívülről.
Nem, nem kell tudni, aki történelmi,irodalmi érdekeltségű,majd megtanulja, aki építész akar lenni, annak ne legyen kötelező.
"Nagy probléma a mai fiatalsággal, hogy nem szeretnek és/vagy nem is tudnak főzni."
Kinek nagy probléma? Nekem nem probléma. Amikor először kellett kaját csinálnom, fogtam magamat, feljöttem a netre, kinéztem egy receptet és megcsináltam.
Ennyi a nagy tudomány, amit főzésnek-sütésnek hívnak.
Ríettenetesen sok ész kell hozzá, mondhatom...
Tudtommal van háztartástan, ahol lehet ilyet tanulni, de erősítsen meg valaki, aki mostanában jár(t) suliba.
Amúgy ahogy a többiek is írták, a főzés a mai világban nem egy alapvető fontosságú készség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!