Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más sem érti a közvetlenül...

Árokpart kérdése:

Más sem érti a közvetlenül bajba került devizahiteleseknek ezt a fajta mentalitását?

Figyelt kérdés
Tegnap volt valahol azt hiszem talán kőbányán egy devizahiteles kisgyermekes család kilakoltatása. Az 5 milliós hitelükből 30 milliós lett. Na most a hitelproblémán túl egy aránylag jól szituált család, számítógépük és internetjük is van, mert a kilakoltatásnál készült felvételeken látszik. Na most alig 1 hete volt tüntetés a Parlament előtt a devizahiteles civilek rendezésében. Azt nem értem, hogy a tüntetés posztját ők is láthatták és sok rengeteg több tízezerre tehető hasonló bajba került adós szintén láthatta akinek van netes csatlakozása. Ezek az emberek mi a csudáért nem mentek egyként oda a Parlament elé a múlt héten és számos más devizahiteles tüntetés kapcsán. Mutatták a kilakoltatás képeit szörnyű volt, ahogyan a végrehajtót és a kísérő rendőröket szinte majdnem megtámadták és sokkal rosszabb vége is lehetett volna. Azt nem értem miért kell az utolsó pillanatot megvárni, amikor már a végrehajtó jön foglalni. Aki fővárosi károsult nem tudna odasétálni az országház elé mikor róluk szóló tüntetés van? Mi az oka ennek vajon?
2017. szept. 29. 22:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A bíróság és az ügyészség is alaposan részes abban, hogy idáig süllyedhetett ez az ország.

Angliában a LIBOR botrány kapcsán már a botrány kirobbanásának évében 290 millió font (több mint 100 milliárd forint) bírsággal sújtották a brit és az amerikai piacfelügyeleti hatóságok a Barclayst. MÁR A BOTRÁNY KIROBBANÁSÁNAK ÉVÉBEN - ezen van a hangsúly.

Jómagam tavaly júniusban indítottam pert a devizahitelező bankom ellen, de tárgyalást még nem tűzött ki a bíróság -több mint egy év elmúltával-.

Az 5 milliós hitel miatt kilakoltatott családnak folyamatban volt polgári pere a bankkal szemben, ennek ellenére a bíróság nem függesztette fel a végrehajtást, ami szerintem nagyfokú szakmai mulasztás a bíró részéről.

Magyarországon még nem hallottam arról, hogy a Bankszövetséget megbírságolták volna azért mert 2006 januárban kiadott közleményükben félrevezettek mindenkit. A Bankszövetség akkor MTI közleményt adott ki, hogy nem kell félni a devizahitelektől, mert hosszútávon inkább a forint erősödésére lehet számítani. Ilyen közleményt kiadni a kamatparitás elméletének ismeretében nemcsak megalapozatlan de felveti a csalás gyanúját is. A Bankszövetség akkori hivatalos álláspontját természetesen a banki ügyintézők is átvették és a devizahitelek népszerűsítésére használták.

Magyarországon mai napig nem sikerült a LIBOR csökkenéséből származó előnyt az adósok javára jóváírni.

2017. okt. 2. 10:43
 12/13 anonim ***** válasza:
Egy demonstráció sikere nem azon múlik, hogy 50 ember, vagy 50 ezer ember van az utcán, hanem azon, hogy van-e tárgyalási készség a politikai vezetők részéről. A keleti lápi bagolylepkék sem szálltak a parlament elé demonstrálni az élőhelyük megóvásáért, mégis védett rovarfajjá nyilvánították őket. Csupán politikai akarat kérdése.
2017. okt. 2. 10:44
 13/13 anonim ***** válasza:

A taxisblokád sikeréről annyit, hogy legföljebb időhúzásra volt alkalmas.

Akkor azért volt a blokád, mert 36-ról 56 forintra emelkedett a benzin ára. (56 - 1956 emlékére, jó mi?)

A blokád utáni ötödik évben már 120 forint volt a benzin ára.

2017. okt. 2. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!