Ha a Jobbik néppártosodása tényleges, akkor a választások után pártszakadás várható?
Szerintem igen. Úgy gondolom, van 5-10%-nyi radikális jobboldali szavazó, nem több, de nem is kevesebb, akiket a Jobbikban tapasztalható változások óta nem képvisel senki.
A Jobbik felhígult, már több a kiábrándult balos szimpatizánsa, mint a jobboldali. Ha következő sikertelen választás után Vona helyét nem veszi át valaki, aki visszaviszi a pártot oda, ahonnan indultak, hamarosan eltűnhetnek a süllyesztőben, mint egykor az MDNP, később az MDF.
"Egy mérsékeltebb keg egy radikálisabb politikus (mondjuk Volner és Toroczkai) ne férne meg egymás mellett? Azért akkora nézeteltérések nincsenek szerintem."
Ezzel vitatkoznék. Ha nem lenne akkor nézeteltérés, akkor Volner-Toroczkai vonal az ATV-ben is beszélne. Eléggé szimbolikus jelentőségű, hogy Vona az általa "megszüntetendő" , "multibérenc" RTL KLUB-ba a Magyar Balóval műsorba rendszeresen jár illetve hogy a balos ATV-ben már hetente vendég.
Én örülök a néppártosodásnak, a tetkós kopasz turul skinheadok helyett jöttek mérsékelt értelmiségi szavazók és a 22% megvan ami 2014-ben volt.
Ha valaki akarja, akkor gyűjtse össze ezeknek a vadembereknek a szavazatait, bár én inkább távol akarom tudni magam tőlük mint közel. Ha az a néppártosodás hogy a Jobbik az oktatással, egészségüggyel és gazdasággal foglalkozik a zsidózás/romázás és magyarkodás helyett akkor ez egy jó dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!