"Elűzték szeretett polgármesterüket is, annyira félnek a migránsoktól" (? )
,,Szinte gondoltam, hogy pont egy menekültszálló mellett laksz, valahogy mindig mindenki pont Németben lakik és pont egy menekültszálló mellett, ahol semmi gond, sőt a migrik önkénteskednek egytől-egyig."
München környékén az a menekült, aki balhézik ott azt rakják ki a konténerházakból. Bajorok olyanok, hogyha nem mész a kötelező nyelvórára (akik nem beszélnek németül azoknak kötelező járniuk) első két alkalommal még elmennek érted és beráncigálnak az órára, harmadiknál figyelmeztetnek, negyedik hiányzásnál meg kiköltöztetik az egész családodat a konténer házakból. Ott aki olyan is az se mer pattogni. Azok meg akik már dolgoznak (igen, van ilyen, ha egy bizonyos szinten beszéled már a nyelvet gyárakba kell járniuk dolgozni) azokkal meg még szigorúbban bánnak.
Elég a gyerekük valamelyik óvonőjével összeveszni és máris penderítik ki őket, így aki még balhézna az se mer.
Ha tényleg ott laksz kedves kérdező akkor miért érdekel téged egy magyar falucska belügye?
Nekem ez egy kicsit gyanús az ember hasára üt 5 perc alatt talál egy címet és fényképeket a környékről.
Az állításod hogy semmi gond nincs ott velük már csak a német választások miatt is bűzlik hisz az irányítószám amit megadtál ott a CDU/CSU után második legtöbb szavazatot az AFD kapta aminek semmi más programja nincs mint a bevándorlás ellenesség.
"CDU/CSU után második legtöbb szavazatot az AFD kapta"
tehát akkor melyik is nyert? amúgy meg országosan 3. lett az AfD, ez most mitől meglepő? De nem muszáj elhinni, a te dolgod. Az, hogy meg miért érdekel? Ahhoz meg neked mi közöd, hogy engem miért érdekel? De legyen: mert én is onnan jöttem el... én is éltem városban és falun is. Csak mivel hála a kormánynak egyre többen távoznak az országból, nyilván azt vetíti elő, hogy minden rendben van, minden oké.
,,az AFD kapta aminek semmi más programja nincs mint a bevándorlás ellenesség"
Amit ott is kint olyanok kajáltak be, akik életükben nem láttak még menekültet. Meg az AFD már most kezd összeomlani, szóval olyan hosszú életűek nem lesznek.
Én meg azon gondolkozom, hogy miért jó most itt összegyűlni és egy jót kacarászni ezeken az embereken?
Nem beszélve arról, hogy hogy meg lett bélyegezve az összes magyar falu/község. Ha én tennék ilyet valamely nemzettel vagy népcsoporttal szemben ugyanezek az emberek egyszerre horkannának fel, hogy hogy merészelek általánosítani.
Itt azért intelligens embernek látnia kéne a történet mögött meghúzódó dolgokat. Hogy egy ilyen település, hogyan épül fel, milyen a lakosság összetétele, hogy meg van a maguk (nem kis) problémája (elöregedés, munkanélküliség, fiatalok elvándorlása, alul bérezettség stb.) és megvannak a maguk "nagy emberei" akiket mindenki ismer mégis azt hiszik bármit cselekedhetnek a lakosság feje felett az ő tudtuk nélkül. A saját kis seftelésük és az utóbbi időben a "nagy politikából" átszivárgó aljaskodás, mocskolódás.
Én biztos vagyok benne, hogy ez a kép ennél összetettebb, hogy ebben a történetben egyformán van felelőssége a kádár-rendszernek, a kormánypropagandának, a helyi vállalkozónak és a képviselő-testületnek illetve a polgármesternek.
Nem minden vidéki kistelepülés ilyen. Amelyik meg ilyen az egyáltalán nem meglepő és meg tudom érteni. És ez drámaibb dolog annál, minthogy kacarászni támadjon kedvem az adott esetben irreális félelmükön.
Egyébként ez a cikk cím is legalább annyira manipulatív és visszataszító, mint a kormány migránsozása.
,,Nem beszélve arról, hogy hogy meg lett bélyegezve az összes magyar falu/község"
Nem lett megbélyegezve egyetlen egy falu meg község se. Itt most nem azon megy a téma, hogy milyenek a falusiak, hanem arról a Fidesz milyen agymosást csinál, hogy ilyenek történhetnek.
Én csak azt kérdezném halkan, hogy a baloldaliaknak mi érdekük fűződik ahhoz, hogy a migriket befogadja Magyarország?
Erről valamiért soha nem esik szó, pedig tuti nem ok nélkül védik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!