"Elűzték szeretett polgármesterüket is, annyira félnek a migránsoktól" (? )
,,De a gondot én abban látom, hogy hány ilyen falu van még, akik így vélekednek, holott tulajdonképp fogalmik sincs arról miért is ezt gondolják"
Kb. az összes. Itt Borsodban egyik ismerősöm azért volt felháborodva, hogy miért nem mentem el a kvótás népszavazásra. Mert, hogy akkor miattam fognak az eladó üres házakba menekülteket telepíteni, akik ellopják majd a termést, betörnek majd mindenhova, stb, mert a TV is beszámolt róla, hogy állítólag ezekkel senki se bír, stb.
,,A panziós - gondolom 1-2 hétre - vendégül látott volna néhány menekültet. Ez hozott volna bajt a falu népére? Ott helyben megerőszakolták volna öv. Gyalus Károlyné született Derecskei Ilonka nénit és elhajtották volna a kecskéjét is? "
Igen, ilyeneket elhittek, hogy ez történne, ha oda mennének nyaralni a menekültek. Mert há' az iskola is meg az óvoda is a panzióval szemben van, há' akko' csak kijönnek a panzióból, elrabolnak egy-egy gyereket ozt vinnék is fe' magukhoz a panzióba, ott meg ki tudja hát miket csinánának a gyerekekkel?, stb. hangzatos szavakkal rettegtek az olvasottak alapján.
,,De hát semmiféle menekült nem fog oda betörni, mert kb egy se vágyik oda :)"
Az a baj, hogy mindegyikük azt hiszi a szomszédjába költözne az összes menekült, mert az a ház eladó és mióta üresen áll, stb. Meg azt a kb. 1300 menekültet, akiket el kellene bírálnunk, hogy jogosult-e a menekült státuszra egyből az ő falujukba akarják költöztetni. Itt nálunk is hasonló a felfogás onnan tudom.
Nem feltétlen. Én Münchentől élek 35 km-re, itt ahol élek 12 km-re nem egy"
Szinte gondoltam, hogy pont egy menekültszálló mellett laksz, valahogy mindig mindenki pont Németben lakik és pont egy menekültszálló mellett, ahol semmi gond, sőt a migrik önkénteskednek egytől-egyig.
A borsodiakon meg nem kell csodálkozni, van elég bajuk a cigánykkal...
,,Engem rettentően bosszant és elszomorít, hogy az ország jelentős része így gondolkozik, mert ezt látja, ezt hallja másoktól, ahelyett, hogy saját tapasztalat alapján mondanának véleményt"
Saját tapasztalat alapján nem tudnak véleményt mondani, mert még sose találkoztak még iszlám vallásúval se, nemhogy menekültekkel. Emiatt marad az, amit a közmédiából hallanak.
Időpont ma 10:51
83620 az irányítószámom, és Bad Aiblingban van konténerszálló, akarsz még tudni bővebbet is? Mit küldjek fotót, jelentkezzek be online a helyszínemről? Állok elébe, mivel nem kamuzok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!