Azt mondják Orbán Viktor anyanyelvi szinten beszéli az angolt. Nos, én szerintem aki elég jól beszélem és a nénikém akinek valóban 2. anyanyelve nem értjük ezt hogy mondhatják, mikor borzalmasan csúnyán beszéli a nyelvet. Most akkor honnan jön ez?
A nyelvtanja helyes (=előre megírt szöveget fel tud olvasni) de a kiejtése tényleg borzasztó, abszolút magyar akcentussal beszél.
Egyébként kb 18 éve ugyanaz az (anyanyelvi) angoltanár tanított engem is, mint őt.
Sok bajom van viktorral de az, hogy rossz az angol kiejtése nincs az első száz közt.
A lényeg, hogy ért és beszél angolul, csúnyán beszél, ki frászt érdekel, nem szinkrontolmács, sok politikus egy szót nem beszél más nyelven. Kunhalmi Ágnes például csak sokadjára tudta megcsinálni az angol középfokot.
Vagy mondjuk el tudod képzelni Rezshiszilárdot, ahogy az ő fogyatékos agyával angolul beszél, az a csoda, hogy tudja, hogy működik egy angol wc nem az angol nyelv.
Most, hogy volt a vizes VB Pesten, mikor az az olasz főolimpikon a megnyitón annyira érthetelenül beszélt angolul, hogy azt hittem olaszul beszél csak van egy dió a szájában, pedig nem angolul próbálkozott, hozzá képest Orbán valóságos anyanyelvi beszélő.
Az akcentus eltüntetése pedig évekig tart, akkor is, ha kint élsz az adott országban bármelyik nyelvből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!