Hogy viszonyulsz a határontúli magyarokhoz?
Odaát nőttem fel, ahogy a szüleim és a nagyszüleim is. Magyar iskolába jártam, mindkét nyelvet jól beszélem, mindkét kultúràt jól ismerem, ahogy a legtöbbünk.
Magyarnak vallom magam, ezért is hàborít fel, amikor olyanokat olvasok, hogy mi ne merjük magyarnak nevezni magunkat, betolakodunk, elvesszük a munkàt, elfoglaljuk az albérleteket, felvesszük mindkét állam nyugdíjàt (nem igaz), jogtalanul tàmogatnak minket, beleböfögünk a politikába (elég nekünk a magunké, nem ismerek senkit, aki a magyar választásokon is szavazna), nem tudunk rendesen magyarul (akcentus ugye), és így tovàbb.
Aki gyűlölködik, az belegondolt màr valaha is, milyen, ha nincs otthonos? Ha mindkèt ország politikusai és lakói téged hibáztatnak?
Egyik oldalról "Maďari za Dunaj!" a másik oldalról meg "Maradjatok ott, mièrt nem olvadtatok még be?" "Ne merjétek magatokat magyarnak vallani!"
Támogatom én is. Ezek az igazi magyarok legyenek a szomszédjaid:
Ideális libsi szomszédok :)
De az imádott fideszednek ők magyarabbak mint te vagy én mert szavazati joguk nekik is van meg kapják innen a segélyt meg majd a nyugdíjat is.
Benneteket meg ők látnak el drogokkal és mindenféle nemi betegséggel. De mit mondtam, ez nem meglepő, mert velük közösködtök. Akkor inkább vagyok fideszes, mint egy mélyigénytelen ócska cigánylibsi massza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!