Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magas foglalkoztatási...

A magas foglalkoztatási számokba beleszámolják a külföldön dolgozókat is?

Figyelt kérdés
2017. szept. 8. 19:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Azokat számítják bele, akiket a magyarországi munkáltató külföldi telephelyen foglalkoztat.

De egyébként nem ezért magas.

tessék-lássék :

[link]

csak 100 ezer fővel dolgozik több ember a magyarországi elsődleges munkaerőpiacon (tehát nem közmunkásként), mint tavaly ugyanekkor

a közmunkások száma, és a már említett külföldi munkavállalók száma viszont csökkent, így sajnos csak 60 ezer emberrel dolgozik több, mint tavaly azonos időszakban :(

de aki dolgozik az ezt a saját bőrén is érzi

én egyetemista vagyok, most jöttem haza 1200 br/órás munkáról

egyszerű fizikai segédmunka

szerintem ez 2007ben elképzelhetetlenül magas diákbérnek számított volna, és akkor még a diákokra is akartak lőcsölni egy 50 ezres tandíjat/félév

el tudom képzelni hogy kereshetnek akik már a szakmájukban dolgoznak

2017. szept. 8. 19:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, azokat számolják bele, akiknek Magyarországon van az állandó lakóhelye, de ideiglenesen külföldön tartózkodnak és dolgoznak vagy a lakóhelyük, tartózkodási helyük is Magyarországon van, de külföldön dolgoznak (például Ausztriába ingázó nyugat-magyarországiak).
2017. szept. 8. 23:26
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Akár igy akár úgy, az egymillió új munkahellyel nem hiszem, hogy jólállnak időarányosa(asszem 10 év alatt igérték). Illetve, ha úgy vesszük, jól állnak, csak elfelejtették mondani, hogy az az egymillió új munkahely, külföldön várja a magyarokat.
2017. szept. 9. 00:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Minden magyar állampolgárt, aki kint dolgozik

Minden közmunkást

részmunkaidős foglalkoztatottat

2017. szept. 9. 10:23
 5/5 anonim ***** válasza:
A külföldi telephelyes kifejezés egy mellébeszélés, egyáltalán nem jelenti azt, amit súgall, hogy magyar vállalkozás külföldi telephelye. Éppúgy lehet helyi vállalkozás (Magyarországról nézve külföldi - valójában hazai) telephelye.
2017. szept. 9. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!