Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lenne jó a magas ÁFA?

Miért lenne jó a magas ÁFA?

Figyelt kérdés
Néhányan mondják hogy jobb lenne ha alacsonyak lennének az adók és magas lenne az ÁFA. De miért lenne jobb?
2017. aug. 11. 09:17
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Kinek lenne jó?? Ki mondta? Én nem hallottam ilyen törekvésekről. Sőt, mostanában inkább áfa csökkentésről vannak hírek.

Úgy elméletben az államnak jó a magas áfa, mert azt senki sem tudja elkerülni. Mindenki vásárol, így mindenkit érint.

A többi adófajtát sokan próbálják kijátszani. Ez az egyetlen, amit nem lehet.

De ahhoz nyilván olyan bérek kellenének, hogy legyen is miből vásárolni. Nálunk nem működne.

2017. aug. 11. 09:24
 2/8 anonim ***** válasza:
38%

Már most is alacsonyak a lakosságot terhelő adók (csak sok van belőle) és magas az ÁFA :)

Az elv az, hogy ne a jövedelmet/vagyont adóztassák, hanem a fogyasztást. Elvileg ezt nehezebb kikerülni, hiszen rengetegen dolgoznak feketén.

A világ legtöbb országa egyébként ebbe az irányba megy, mindenhol csökkennek az adók és nőnek a fogyasztást/szolgáltatásokat terhelők.

2017. aug. 11. 09:28
 3/8 A kérdező kommentje:

1# itt gyakorikérdéseken, meg néhány ismerős. Nem politikusok, ez nem törekvés, ne aggódj.

Egyébként hogyne lehetne kikerülni? Boltos nem ad számlát, van aki leírhatja, van aki visszaigényelheti, stb. Sokan most is kijátszák.

2017. aug. 11. 10:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"A világ legtöbb országa egyébként ebbe az irányba megy, mindenhol csökkennek az adók és nőnek a fogyasztást/szolgáltatásokat terhelők."

Ez tiszta sor de nálunk van a legmagasabb áfa a világon + a jövedelem utáni adókban is eléggé előkelő helyen vagyunk hisz 27% az áfa a fizud 51% pedig adó

hova akarnák ezt már adóztatni? anno volt egyházi 10ed meg a királynak 10ed, most meg az államnak van 1/2 ed utána meg még 1/4

a fizud 70% adó a maradékból meg ne légy beteg mert eü nincs instant temető

2017. aug. 11. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:
3: ez az új, NAV-hoz bevezetett pénztárgépek esetében már annyira nem kivitelezhető. Túl nagy a lebukás esélye.
2017. aug. 11. 10:56
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

3: ez az új, NAV-hoz bevezetett pénztárgépek esetében már annyira nem kivitelezhető. Túl nagy a lebukás esélye.

ezen jót nevettem

egyik boltban 3 eladó: nav pénztárgép, szalagos számológép, kis számológép

tehát 3 vásárlóból egy kap szabályos blokkot

másik boltban 2 eladó: szalagos számológép, navos pénztárgép

másik boltban egy eladó: szalagos számológép, navos pénztárgép

itt az ügyeskedés nemhogy elmúlt volna... sőt

2017. aug. 11. 11:38
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem is szabad számlát adni. Én még soha senkinek nem adtam, soha senkitől nem kértem. Zsebből zsebbe kell fizetni, Úgy tiszta!
2017. aug. 11. 15:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is így tiszta. Ez tiszta, nyilvánvaló, és egyértelmű lopás.

Az államnak mindenképpen vannak költségei és mindenképpen kifizeti. Elvileg minden állampolgár e célból befizet sok szempont alapján, eltérő mértékben. Aki nem fizet, meglopja a többit. Az államot nem, mert az valakitől mindenképpen beszedi.

Ha viszont az állam (képviselői) is lopnak, az csak súlyosbítja a helyzetet. Ha erre hivatkozva egyes link csalók nem fizetnek az államnak, akkor valójában a többitől lopnak, csak az állam kezének segítségével. Aki szereti, ha meglopják, lelke rajta. De aki nem, ideje, hogy elverje a port a csalókon. Akár az állam emberei, akár nem.

2017. aug. 11. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!