Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szavaztatni elvinni a politika...

Szavaztatni elvinni a politika iránt nem érdeklődő családtagokat arra amit ti akartok? Ti szoktátok? Ez most legális?

Figyelt kérdés

Már régóta érdekel a politika. 2006-ban 13 éves voltam a választáskor és akkor 3 szavazatot adtam le, mert két nagyszülőm és édesanyám is azt mondta, hogy ők amúgy el sem mennének, szavazzak helyettük. Úgyhogy délelőtt a választások napján elmentem ebédelni a nagyszüleimhez, előtte elmentünk szavazni és mondták hogy "hadd jöjjön már be a kisunoka is a fülkébe" és beengedtek. Aztán mutattam mire ikszeljenek. Ebéd után hazamentem és ugyanez volt otthon is anyával.

2006 óta minden választáson ez történt (önkormányzati, EP, parlamenti, népszavazás).

Én 2011 óta vagyok nagykorú, a húgom pedig 2012 óta. 2014-ben már 5 ember helyett szavaztam, mert a húgommal is elmentünk és őt sem érdekli a politika szinte egyáltalán. Ugyanez lesz majd jövőre is.

Neked van erre lehetőséged, hogy elvigyél embereket akik amúgy nem mennének el és nem érdeklődnek? A másik kérdés, hogy ez mennyire legális?

23/f

2017. szept. 8. 19:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Végülis, ha kényszer nincs és nem is kaptak tőled semmit azért, hogy azt ikszeljék be akit te szeretnél, akkor szerintem, legális, még ha nem is erkölcsös. Na de, ilyen apróság kit érdekel, nem igaz?
2017. szept. 9. 00:11
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

2006-ban az MSZP-re szavaztam (de listán az SZDSZ-re hogy bejussanak és legyen koalíció), 2009-ben először és azóta mindig pedig a Jobbikra.

2-6-8

Nem úgy kérdezem hogy mi a te véleményed róla, hanem hogy a törvény mit mond róla. Érted a különbséget.

10

El sem mennének szavazni. Nincs önálló véleményük, nem néznek híradót, leszarják a politikát.

Nagyszüleim a '90-es években jártak szavazni, amikor papa foglalkozott a politikával. Akkor is ő mondta mamának hogy ő is mire szavazzon.

11

Pontosan, kit érdekel?

6

Te másról beszélsz. Itt csak meggyőzöl valakit, hogy arra szavazzon, amire te akarod. Pénz és erőszak nélkül. Akkor kampányolni se lehessen, mert az is mások meggyőzéséről szól?

2017. szept. 9. 08:04
 13/13 anonim ***** válasza:

leszarják a politikát.

Es neked miert is faj ez? Mindenkinek joga van hozza.

Mar onnantol nem legalis hogy beengedtek teged a szavazofulkebe kiskorukent.

Kampanyolni persze lehet, de mikor a valasztas pillanataban is befolyasolsz masokat es miattad ikszeltek arra akire, az konkretan valasztasi csalas. Meg a papadnak sem allt volna jogaban megmondani a mamadnak hogy kire szavazzon.

2017. szept. 9. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!