Helyén való hogy egy ilyen tönkre tett országban mint a miénk, még ennek ellenére születik magyar gyerek?
Látva azt hogy a dolgozó embereken ott ütnek ahol tudnak, aki nem vállalkozó, nem keres 400-500 ezret, az kb csak cselleng ebben az országban. Haza vágták az egészségügyet az évek alatt, egy vérvételre nem lehet elmenni mert kitudja milyen szövődményeket lehet összeszedni, a nem törődöm hanyag dolgozóknak köszönhetően.
Az oktatás is szét lett barmolva, a bérrendszer totálisan összevissza van, talán ez a második legnagyobb probléma az egészségügy után, hisz pénzből él az ember.
Ennyi gond után én köszönöm de család nélkül kívánok megöregedni, mert hiába van tető a fejem felett, jut magamra pénz, de azért nem alapítok családot hogy nélkülözés legyen, és állandó számolgatás, azt autót le kéne cserélni hogy 2 gyerek mellett fenn lehessen tartani egy ócska kombit.
Idehaza nálunk a legmagasabb az adó mértéke, a semmire, mert látszólag abból a rengeteg pénzből nem halad az ország hisz ellopják a pénzeket.
Mégis számomra érthetetlen hogy átlag vagy az alatti melósok akiknek még a saját maguk eltartása is problémát jelent, úgy döntenek gyereket vállalnak.
A családunkban már a szülők is belátták hogy vagy a gyerekért dolgozik az ember, vagy a saját életéért mert a kettő együtt nem megy, éppen ezért nem is erőltetem a gyerek vállalást a jövőben sem senkinél, ha meg ne adj isten olyan nővel hoz össze a sors aki családot szeretne ott el is válnak az útjaink és keresse másnál ezt az opciót, ép ésszel végig gondolva, egy gyereknek sem akarok rosszat hogy ide szülessen.
Aki ezen értetlenkedik, az köszönje a magyar államnak az élhetetlen lepusztított országot.
"De öket lesz aki pelenkázza 80 -éves korában téged meg nem"
Ja,értem,akkor azért kell gyerek,hogy idősen legyen,aki gondoskodik az emberről?
Hát hidd el,sokan nem foglalkoznak a szüleikkel,idős korban,hanem beadják idősek otthonába.
Amúgy meg,ha normálisan élnének az emberek,nem hajtanák túl magukat,erőn felül,akkor 80 évesen sem kellene másoknak pelenkázni őket.
Ismerek olyan embert,aki 80 éves koráig dolgozott,nem volt gyereke.90 évesen fogadott ápolót magához.
Úgysem érted meg amíg nincs gyereked. Az ember nem az államnak vállal, szül, csinál gyereket.
Persze Magyarország nem egy ideális jóléti állam - kezicsókolom, van aki ma jött rá erre? - de gyereket vállalni lemondások nélkül, ez sehol nem fog menni, Svájcban sem.
Én '75 - ben születtem, egy sáros utca albérletébe bevállaltak a szüleim két gyereket oda. Még fürdőszobánk sem volt, villanyrezsó, budi az udvaron. Autó? Álmaidban, voltam már 18 mikor vezetékes telefonunk lett.
Szüleim 4 - 4 - en, de például anyósomék (80+) még 11 - en voltak testvérek, és nagyon nem voltak ők sem eleresztve, paraszti munka, aztán meg jött a háború, a férfilakosság a fronton, fogságban vagy a föld alatt.
Úgyhogy ne várj arra, hogy hopp, ihol az ideális élethelyzet, legyen gyerekünk! Olyan nem lesz.
34.
Teljesen egyetértek, de talán úgy mondanám, hogy szülőként természetesen továbbra is érdekel a saját életed is, csak átértékelődik. Máshol lesz a hangsúly, olyan dolgokban látsz örömöket, amikben korábban nem. Ahogy egy haverom mondta, a fia születése előtt, ha kisgyereket látott: szép, szép, de otthonra nem kéne. Mikor viszont szülő leszel, megérted "mire is az a nagy felhajtás".
Elkezdesz figyelni magadra, az egészségedre, erődre, hiszen azért a gyerekért minimum 18 - 20 évig felelős leszel, és még azután is.
Mikor már szülő vagy, minden más. Sok lemondás, de nem bánod mégsem.
Hát azért ajánlom mindenkinek,aki gyereket akar,hogy előtte vegyen egy kisállatot,és nézze meg az milyen teher,és ha azt bírja akkor vállaljon gyereket.
Persze,sok minden átértékelődik,csak nem mindenkinek való,nem mindenki bírja az azzal való nyomást és lemondást.
Érdemes csak itt beleolvasni a családi kategóriába,ahol mennyi kiégett,depressziós szülő van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!