Most akkor az EU tele akarja rakni az Olaszországból már kiutasított bünöző migránsokkal a keleti tagállamokat?
ma 19:57
Na akkor annyit végre leszögezhetünk, hogy ez megint az elképzelgett valóság amire már más hozzászólásod kapcsán is utaltam. A cikkekben semmi nincs ami alátámasztja amit állítasz, de azok tartalma alapján spekulálgatsz, saccolgatsz arról, hogy ha ez így van meg úgy van na akkor ugye biztosan nem is kaptunk uniós pénzt, és ennyi.
Mondd, tényleg nem zavar, hogy a Fidesz is valóban maga kiállt volna elmondani, ha ez így lenne? Hogy a menekültellenes nagy kampányában ez lett volna a legfőbb adu???? Az a bizonyos józan paraszti ész amit rajtam keresel, na annak vagy csupán híján "retardált barátom".:D
ma 19:57
Jól van ne kínlódj tovább, ezt a vergődést már nézni is kínos, inkább megadom neked a kegyelemdöfést. Vettem a fáradságot helyetted és kikerestem a 2015-ös évet:
A Fidesz kormány maga leírja neked, elkötelezett hívének, mire honnan veszi a pénzt.
A lényeg zanzásítva tehát, a menekültek teljeskörű ellátására és a helyzet mindennemű kezelésére Uniós forrásból 3,546 milliárd forintot költ, míg a magyar állam zsebéből 481,1 millió forint. Miért is észbontó ez? Nézzük. Mert a menekültek elleni kampányra bevallottan 8,604 milliárdot költött, a valóság ennek közel a duplája, kb. 14 milliárd. Akkor normális ez a kormány szerintetek? És a hívei? :)
ma 20:52
Ó, ez durva. Én sem tudtam, hogy ez ilyenm rosszul néz ki számok szintjén.
"Mondd, tényleg nem zavar, hogy a Fidesz is valóban maga kiállt volna elmondani, ha ez így lenne? Hogy a menekültellenes nagy kampányában ez lett volna a legfőbb adu?"
Gondolkozz, mit mondott volna? Küzdünk a menekült kvóták ellen, de közben százakat önként már befogadunk szépen csendben, ja és ez x millió adófizetői forintba kerül? Szerinted maguk alatt akarják vágni a fát? Nem csoda, hogy csendrendelet van/volt a témában...
"A lényeg zanzásítva tehát, a menekültek teljeskörű ellátására és a helyzet mindennemű kezelésére Uniós forrásból 3,546 milliárd forintot költ, míg a magyar állam zsebéből 481,1 millió forint."
Látod, puhulsz, eddig azt állítottátok, hogy a kormánynak semmibe sem kerül a menekültek ellátása, most meg már 481,1 millió forintról beszélünk úgy, hogy nem is 1000-9000 (első körben) ember ellátásáról van szó.
Az én szemszögemből akár 1 forintos kiadás is sok addig, amíg vannak Magyarországon önhibájukon kívül olyan helyzetbe került emberek, akik éheznek és még ennyit sem kapnak.
De tudod, akikről a 2015-ös adatok alapján beszélünk igazából nem is az alja nép. Ők rendesen regisztrálták magukat a határon és végigcsinálták a menekült státusz igénylést, a törvényi előírásoknak megfelelően. És mindezt itt Magyarországon, tudva, hogy csóró az ország. Lehet, hogy ők valóban menekültek és valóban integrálhatók a társadalomba! Attól tartok, hogy a kvótás menekültek sajnos nem ilyen "fajták" lesznek, mivel nekik eszük ágában sem volt ide jönni, a zsírosabb kismalacokra repültek rá...
"Mert a menekültek elleni kampányra bevallottan 8,604 milliárdot költött, a valóság ennek közel a duplája, kb. 14 milliárd"
Legyen inkább 20 milliárd és akkor belefér a borravaló is! A kampánnyal én sem értettem egyet, mert aki migránssimogató volt, az a kampány után is az maradt, aki meg nem, az előtte is rühellte őket. Ugyanez igaz a Soros kampányra is. Ez a kampány mutyipénz engem is bosszant. Azt még nem is számoltad bele, hogy mennyi ment el a meg nem rendezett olimpiára, stb stb.
Mindezek ellenére véleményem szerint hülyeség a kormány legalizált korrupcióját egy kalap alá venni a menekültkvótával, ugyanis ez utóbbinak nem csak anyagi kockázata van, hanem társadalmi is.
"Akkor normális ez a kormány szerintetek"
Azt mindenki tudja, hogy korrupt a kormány. Meg merem kockáztatni, hogy az országnak soha sem volt még olyan kormánya, ami ne lett volna korrupt. Szóval igen, Magyarországon sajnos ez a "normális".
"És a hívei"
A hívei azt látják, hogy lassan a Fidesz az egyetlen párt, ami ki mer állni a központilag kitalált/kikényszerített kvóták ellen. Azok fényében, hogy milyen jóságok történnek tőlünk nyugatabbra a "befogadó" országokban, meg is értem, hogy a többség nem akar szolidáris lenni, egy kicsit sem. Talán ezért olyan merész a Fidesz a legalizált korrupcióval is, mert látja, hogy egyetlen másik párt sem jelent számára konkurenciát ilyen téren.
Hülyék! Tisztelet a kivételnek. Nem látjátok hogy nincs semmi szuverén jogunk amióta teljes jogú uniós tagok vagyunk? Az van amit Brüsszel prédikál különben támogatás megvonás és büntetés! Anglia megoldotta, nekünk is így kellene.
Aki azt gondolja hogy a már ide betelepítettek önszántukból elmennek vagy elűzhetőek az nagyon téved, hiszen nézzétek csak a roma közösségek példáját ami egyre csak nagyobb idehaza.
Valaha a Fidesz médián kívül olvastatok mást is a menekültekkel kapcsolatban? Vagy akkor buknátok a bértrollnoki állást?
Megsúgok valamit: nem olyanokat kellene befogadnunk akiknek nincs semmi papírja, azt se tudni honnan jött. Azok automatikusan kiperegnek. Olyanokat kellene befogadnunk, aki tud felmutatni papírt és ezeket kellene elbírálnunk.
A másik meg hiába próbáltok itt rettegni, nem lesz hirtelen 50 ezer menekült a nyakunkon. Miért? Kérelmet egyedül csak a háborús övezetből jövő tud beadni. Kihangsúlyozom megint: háborús övezet. Nem ország, övezet, az övezetet meg szószerint értsd.
Emiatt is kellenek a papírok, ha nincs papír automatikusan kiperegsz és nem adhatja be a kérelmet se. Mielőtt próbálnátok ferdíteni nem, nem ezeket kellene továbbra se befogadnunk.
tegnap 22:35
:DDDDDDDD
Bocsi, de így mosdatni 8 milliárdot amit elver semmire egy kormány a 480 millióval szemben amit emberi lények ellátására költ, ez már tényleg szánalmas. Romlott, erkölcstelen ember vagy, nem kell ezt szépíteni sem, igazi fideszes vagy. A lényeget amit kézzel lábbal hazudoztál szépen megcáfolták. Kapunk uniós pénzt rá, gondolom megdöbbenve vetted tudomásul, csak zavarodban már megint a terelésbe kezdtél, ahogy szoktad minden hozzászólásodban, jó hosszan, terjedelmesen :D.
Mondjuk én meglepődtem a számokon tényleg, valamiért azt hittem ennél sokkal többet költöttünk, mindegy milyen pénzből. A helyzet sokkal rosszabb mint gondoltam. Most már biztos, hogy nem a menekültekbe rokkanunk bele, hanem ebbe a kormányba.
"A lényeget amit kézzel lábbal hazudoztál szépen megcáfolták. Kapunk uniós pénzt rá, gondolom megdöbbenve vetted tudomásul, csak zavarodban már megint a terelésbe kezdtél, ahogy szoktad minden hozzászólásodban, jó hosszan, terjedelmesen :D."
Magadnál vagy? Tudsz szöveget értelmezni? Olvasd már el újra!
Csak annyi derült ki, hogy a menekültek dolgaira fordított pénz nagyobbik része EU-s pénz (de természetesen nem lett részletezve, hogy mik ezek a dolgok tételesen, a mellékelt dokumentum sem egyértelmű ilyen tekintetben - ugyanis vettem a fáradtságot rá és átolvastam - továbbra is azt feltételezem az alanyi jogon járó támogatások mértéke miatt, hogy a napi szintű ellátás/költőpénz mögött a magyar állam áll, mivel olyan információ nem látott napvilágot, ami ezt megcáfolta volna!).
Az infrastruktúra, befogadó helyek építése nyilván csilliárdnyival többe kerül először, mint maguknak a bentlakóknak az ellátása (amennyiben hosszú távon nincs teltház). Olyan ez, mint amikor felveszed a devizahitelt és örülsz az autódnak, szép új, hasít mint állat, aztán megugrik a kamat, jön az üzemben tartás költsége, stb stb és máris sokkal zordabb az élet mint előtte....
Illetve a másik nagyon fontos dolog ami kiderült, az pont téged cáfolt meg, aki azt állította, hogy MINDEN EU-s pénzből megy! Lehet, hogy a 2015-ös 481,1 millió forint eltörpül az EU-s támogatások (és a mutyizások) összege mellett, de akkor is tény, hogy bizony PÉNZBE kerül nekünk is a menekültek ellátása! És 2015-ben csak "pár" ember kapott menekültstátuszt az 1300-as számhoz képest.
És pont azért, mert "olyanokat kellene befogadnunk, aki tud felmutatni papírt és ezeket kellene elbírálnunk", nyilván az az elvárás lesz az országgal szemben, hogy szinte kivétel nélkül fogadjuk be mind (+ családegyesítés)...
Komolyan nem értem mi értelme itt ilyen 16 éves hülyegyerekekkel vitatkozni, akiknek fogalma sincs a világról... Mert a reakcióid alapján az vagy kedves 08:12! ":DDDDD" Vágd be az iskolatejet és usgyi a suliba! Aztán majd nagyszünetben újra írhatsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!