Most akkor az EU tele akarja rakni az Olaszországból már kiutasított bünöző migránsokkal a keleti tagállamokat?
"Sírsz amiatt, hogy azt az 1300 menekültet milyen drága lenne eltartani. Sose láttam még tőled, hogy azért sírnál, mert Orbán és Mészáros megint milliókat nyúltak le maguknak, stb. Szerinted melyik kerül többe? A menekültek vagy Orbánék eltartása?"
Nagyon összetett problémát vetettél fel, igyekszem válaszolni.
Először is nem 1300 menekültről van szó, mivel többségük fiatal férfi, gyanítható, hogy van családjuk és jogosultak pozitív elbírálás esetén a családegyesítésre.
És ugyan a mostani döntés 1300 menekültről szól, de tervben van tudtommal egy állandó, felső limit nélküli kvóta is, szóval ez az első 1300 leginkább a "puding próbája". Az a problémás régió, ahonnan a mostani "menekültek" érkeznek, egy kiapadhatatlan emberforrás és nincs okuk ott maradni, ha itt Európában kijelentik, hogy felső korlátok nélküli kvótával fogják szétosztani őket, mert ez a probléma megoldása.
Ha Orbán és Mészáros százmilliókat húz le közpénzből, akkor szerinted az a megoldás, hogy fogadjunk még be ide pár nincstelen vadembert, akik egyébként nem is ide szeretnének jönni és nagy valószínűséggel eszük ágában sincs integrálódni? A cigányok legalább tudnak magyarul, mégsem sikerül integrálni őket évszázadok alatt sem...
Hogy szerintem többe kerülne-e? Nos, ha Mészárosék nem állnak le hirtelen a "lopással" és adják át a pénzt a migránsok részére, akkor a józan paraszti ész azt mondja (neked nyilván ilyen nincs, mert szmogkárosult vagy), hogy többe kerül :)
"Már ne haragudj, de a forrás mániádat magadra miért is nem akarod kiterjeszteni?"
De, én is adtam meg forrást, illetve a konkrét pénzügyi eseteknél a kollégád által megadott forrásra hivatkoztam szó szerint.
"Mert azt csak az nem tudja aki nem akarja tudni, hogy mennyi pénzt folyosított az Unió erre az ügyre."
Pontosan milyen ügyre, mennyit? Forrás?
"Megtennéd, hogy forrásokkal alátámasztod azt a mániádat, hogy ez a rengeteg Uniós pénz nem volt elég az eddig itt megfordult menekültek ellátására a magyar kormánynak?"
Megteszem. Egyszerű: ha az unió ad pénzt, azt célzottan adja. Pl ha arra ad, hogy a játszótereket újítsd fel, akkor nem költheted magyarországi állami tulajdonba kerülő autógyárak (vagy egyéb ipari létesítmény) építésére. Ha mégis megteszed, el kell számolnod a pénzzel és nagy valószínűséggel vissza kell fizetned.
A kollégád által hivatkozott források nagyon pontosan megfogalmazták, hogy konkrétan mire adta az EU a támogatást. Ebben NEM szerepelt az ellátás (még véletlen sem, az ilyen irányú kérelmet elutasították), de még csak egy kezdő összeg sem, amit konkrétan a menekültstátuszt szerzők kapnának alanyi jogon, ahhoz, hogy a napi életben maradást finanszírozzák (tudod, amiből vehet cigit magának szegény éhező, mert joga van hozzá).
Nekem konkrétan úgy tűnik, hogy kaptunk egy rakás "trabantot", de arra, hogy furikázzunk vele (üzemanyag, egyéb költségek), nem kaptunk egy fillért sem. Remélem érted a hasonlatot....
Tehát jogos a kérdés, hogy mennyit fizet a menekültek ELLÁTÁSÁRA az EU, egy főre/hónapra kivetítve (forrással alátámasztva)? Én magamtól nem találtam ilyent, ha pedig nincs ilyen, akkor azt kell feltételeznem, hogy semmit sem kapunk erre a célra és ezt a magyarországi adófizetőknek kell majd finanszírozni...
"minden tagállam vegye ki a részét a probléma megoldásából"
Milyen megoldásról beszélsz? A kvóta tervezet csak tovább fokozza a problémát!!!
ma 13:35
Akkor a forrást még várjuk! És várjuk és várjuk.....:DDDDDD
"Akkor a forrást még várjuk! És várjuk és várjuk.....:DDDDDD"
Tudsz olvasni kedves retardált barátom? Előbb neked kellene bizonyítani, hogy erre a célra (ellátás, személyenként x euro) kapunk-e egyáltalán valamit is az EU-tól, aztán kellene nekem bizonyítani, hogy ez elég e bármire is...
Amíg nincs hiteles forrás arról, hogy bármit is kapunk ellátásra, nincs miről beszélni. A befogadóhelyek felújítása és bővítése NEM ellátás.
Tetszik érteni? Vagy dalban mondjam el? Vagy szeretnél még várni?
Szerinted miért akarják elosztani a menekülteket? Arra a röpke pár hónapra, míg elbírálják az egyes tagországok a kérelmüket, aztán visszaengedünk mindenkit a gazdagabb országokba? Ennyire hülye lennél? Vagy azt gondolod, hogy nincs elég helyük a menekülteknek, de kottára kifizetik az ellátásukat és ez lenne a segítség részünkről (mindent kifizetnek, csak végezzük el az elbírálást)? Ennyire naiv lennél? :) Atyaég!
"Előbb neked kellene bizonyítani, hogy erre a célra (ellátás, személyenként x euro) kapunk-e egyáltalán valamit is az EU-tól..."
Ezt a terelést :DDDDDD Mégiscsak tovább várom a forrást ami a te állításaidat alátámasztja, és megcáfolja az általam csatolt cikkek valóság tartalmát, aszongya hogy menjünk egyenként:
-az eu nem folyósít menekültek ellátására pénzt
Szóval én és a gazdasági híradások állítják, hogy igen. A Fidesz nem cáfolja. Te állítod, hogy de nem. És ne terelj. Csak simán lökjed a forrást. Végre valahára.
Hát mivel a valaminek a meg nem létére nehéz forrást találni, így nyilván nem várhatod el, hogy mutasson forrást, a tied pont elég.
Mondjuk Juncker is el kezdte sorolni, hogy a fideszes hazai színjátszáshoz milyen hazaárulásokat követett el csak azért, hogy szavazatot gyűjtsön és mindent az EUra fogjon.
ma 18:36
További terelés, ez már masszívan ciki kezd lenni.:D Továbbra is a forrást várom arra, miből láttuk el a menekülteket, ha nem eu-s pénzből. Ez egy állítás. Vagy nem állítod azt sem, hogy elláttunk valamiből menekülteket? Itt sem voltak? Forrást, terelésből már tele a padlás!!!!
"Szóval én és a gazdasági híradások állítják, hogy igen."
Komolyan mondom, fogyatékos vagy, vagy mi? Olvastad az általad linkelt cikkeket? Konkrétan le van írva, hogy MIRE adták az x csillió pénzt. Olvasd már el légy szíves, ha nekem nem is hiszel!
Node nézzük meg mit dobott ki a google (kicsit régi cikkek, de van mondanivalójuk és mind baloldali):
Itt szó van 7125 forint havi költőpénzről és 24 ezer forint munkadíjról. Ezek egyikére sem írták, hogy EU-s pénz lenne, pláne úgy, hogy a 24 ezerért meg is kell dolgozniuk! Ezek az összegek számomra úgy tűnnek, mintha a magyar állam állna mögöttük. A HVG egy szóval nem említette, hogy ezek mögött a számok mögött az EU állt volna és valljuk be, ezek igen kis összegek ahhoz képest, amilyen limiteket az EU szokott állítani...
Kicsit újabb cikk, szintén balról:
Itt szó van egy bizonyos 6000 eurós EGYSZERI támogatásról emberenként (ez szűk 2 millió, de itt sincs kikötve, hogy ezt ellátásra (havi költőpénz, kaja, cigi, tanítás, egészségügy, stb) kell fordítani, de ha beleszámítjuk a lakhatást, akkor már nem is olyan sok, tekintve hogy egyszeri juttatás!). Úgy tudom, hogy ezt visszautasítottuk. De nyilván azért volt ez az ajánlat, mert eddig még ennyi sem volt. Ha lett volna, a HVG biztosan nagybetűvel szedte volna, hiszen erre ment ki a cikk...
A Junckeres cikk szintén csak dobálózik a számokkal, de a pontos felhasználási lehetőségekről nem említ egy szót sem... Mint mondtam az EU nem osztogat csak úgy pénzt bármire!
Annyit tudunk, hogy az integrációra konkrétan 0 forintot szán a kormány, az EU-s integrációs alapot osztogatják szét pályázati pénzekre, a menekülteket meg mihamarabb kiszórják az ellátóhelyekről:
De itt még nyilván csak pár szerencsétlenről beszélünk elvétve, akik valamilyen baki folyamán hazánkban nyújtják be a menekültstátusz elbírálási kérelmet. Nem több ezer emberről beszélünk egyszerre.
Találtam egy ilyen finomságot is, ebből is úgy tűnik számomra, hogy nem az EU állja az ellátást:
Aztán volt egy GYK kérdés is, ahol ezt pedzegették, itt is úgy tűnik, hogy nem EU-s pénzből történik az ellátás:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__70..
"miből láttuk el a menekülteket, ha nem eu-s pénzből"
Hát kedves aranyapám, mivel balról sem találtam olyan cikket, ami tételesen listázta volna az ellátásra szánt EU-s támogatásokat, az a gyanúm, hogy jó magyar kemény forintból lettek ellátva, az adófizetők pénzéből. Jobb ötletem nincs, erre utal az is, hogy a lehető legrövidebb idő alatt kipaterolják őket a befogadóhelyekről... És tudod a józan ész (tudom, sokat kérek tőled!) is ezt sugallja:
"Szerinted miért akarják elosztani a menekülteket? Arra a röpke pár hónapra, míg elbírálják az egyes tagországok a kérelmüket, aztán visszaengedünk mindenkit a gazdagabb országokba? Ennyire hülye lennél? Vagy azt gondolod, hogy nincs elég helyük a menekülteknek, de kottára kifizetik az ellátásukat és ez lenne a segítség részünkről (mindent kifizetnek, csak végezzük el az elbírálást)? Ennyire naiv lennél? :) Atyaég!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!