Magyarország mikor lesz élhetőbb hely? Az emberek mikor fognak változni?
Egyre jobban elegem van abból ami idehaza folyik, sok begyepesedett ember. De már tényleg röhej hogy külföldi gondolkodásmódhoz hogy el vagyunk maradva.
Szóval felhozták ezt a internetadó ötletet és rögtön az emberek az utcára mentek tüntetni ( Sok birkának ez volt a elsődleges) Persze az összes híroldal ezt hozta le a sok embert meg olvastam hogy háborgott hogy jajj az internet az egyetlen ami kell neki. Szerintem az élhetőség sokkal fontosabb volna, a benzin méreg drága a fele adó, az áfa az országba iszonyat magas. És nem csak pestből kell ki indulni hogy ott milyen lehetőség van, az alföldön 3 műszakért kapnak az emberek gyári munkáért netto 100-at. És ennyiért is elvállalják mert nincs jobb lehetőség a segély se jobb 22E forintért.
Mivel jártam németországban, hát ég és föld különbség.
Magyarba azt utálom ha valamit nem használnak nyilvános wc-lesz belőle. A kisváros közepén ahol felnőttem oda "Xart" valaki a faházba ami a suli előtt van. Odakint olyan tisztaság van jó az útráca kilépni, idehaza kimegyek 5 méterenként szét van dobálva a szemét, csokis papírok üdítők. Persze tisztelet a kivételnek de nekem nagy részt ez jött le. Idehaza omladozó házak, az emberek bunkók kétszínűek irigyek. Mindenki csak panaszkodik ez az milyen rossz de tenni nem akar senki se a változásért.
Magyaroszág gyárhatna például autókat, és végre volna egy magyar autómárka ha akarnák simán össze lehetne hozni.
Másik nagy hülyeség hogy a unio küld rengeteg támogatást erre-arra de a támogatások nagy részét is szét lopják az országba, idióta befektetésekre költik. Stadion építenek több milliárd forintért stb.
Magyarországon az emberek mikor fognak kiállni magukért?
Mikor telik be a pohár végre?
"A magyar társadalom elöregedő, mindemellett kő konzervatív. Aki pedig nem ilyen az menekül innen.
Mit várunk egyáltalán?"
Ezt én sem igazán értem, hogy mit várnak itt sokan.
Ha bevezették volna az internetadót, akkor nekem 20 ezerrel többet kellett volna fizetnem havonta, pedig nem használok torrentet és nem szoktam töltögetni, de szarj bele. Aki meg terrabájtban mérte az adatforgalmát, azoknak meg milliós tétel lett volna. Figyelj kérdező, az internetadóba azért állt bele a sok hülye is, mert a hülye is ki tudta számolni, hogy ha gigabájtonként kell 150 forintot fizetni, akkor az átlagos 300 giga adatforgalmával 45 ezret kellett volna fizetni pluszba, ezért meg megérte kimenni az utcára. A sok hülye pedig azt se tudja, hogy hogy kell kiszámolni az áfát, meg hogy mekkora jövedéki adó van a benzinen. Azon mit tiltakozzon? A nyugdíjasok meg tapsikolnak a havi 30 ezres nyugdíjnak is, mert bemondták, hogy 1%-kal emelkedik decemberben a nyugdíj.
Az a baj kérdező, hogy te elemi tévedésben vagy azzal, hogy a szavazóképes tüntikéző lakosság zöme beszámítható mentális készségekkel rendelkezik, mert nem. Csak azt látja, amit papíron ki tud számolni maximum kettő szorzással vagy osztással.
Azért nem minden úgy van Nyugaton, mint ahogy leírtad.
,,Magyarba azt utálom ha valamit nem használnak nyilvános wc-lesz belőle. A kisváros közepén ahol felnőttem oda "Xart" valaki a faházba ami a suli előtt van"
Ilyen tőlünk Nyugatabbra is van. Ismerősöm Bécsben dolgozik, ahol ő lakik kint volt már nem egyszer olyan, hogy egy-egy jól sikerült buli után páran összesz*rtak mindent az utcában. Szószerint értsd a mindent, mert az egyikük még a falra is felkente az ürülékét.
,,Odakint olyan tisztaság van jó az útráca kilépni, idehaza kimegyek 5 méterenként szét van dobálva a szemét, csokis papírok üdítők."
Mert kint szigorúbban veszik a szemetelést. Ott simán megbüntetnek érte még a legkisebb városban is.
,,Idehaza omladozó házak"
Azért omladoznak, mivel nincs pénz a javításra, sokszor többe kerülne a felújítás, mint amenyit ér.
,,az emberek bunkók kétszínűek irigyek"
Ez embertől függ, hogy milyen, nem országtól. Ugyanilyenek vannak kint németben is. Ott is ugyanúgy találsz bunkó, irigy, kétszínű embereket.
,,Mindenki csak panaszkodik ez az milyen rossz de tenni nem akar senki se a változásért"
Mit csináljanak? Milyen változást akarsz? Mindenki örül, hogy legalább van olyan munkája amiből minimálisan meg tud élni. Pattogjanak a magasabb fizetésért? Elküldik őket. Anyámék is megpróbálták Ózdon az egyik összeszerelő gyárba, a végén majdnem kirúgtak mindenkit fegyelmivel.
Magyarország fejlődésének két legnagyobb akadálya van:
1, a politikai elit korruptsága
2, a hatalmas állam adósság
Egy gondolatot ki lehet röviden fejteni, és ki lehet hosszan. A rövidbe sokan belekötnek, mert nem értik meg. A hosszúba sokan belekötnek, mert több szó több tévedési lehetőség, több belekötési lehetőség.
Mégis azt mondanám, az első válasz után, fölösleges más válasz, mert minden el lett mondva. Legfeljebb a gyengébbek kedvéért értelmezhető.
Kérdező, ha végiggondolod, egy ember mitől változik, feltehető, hogy rögtön tudod a választ. Az ember változásához cél kell, amit megért és utána jónak tart. Ez még kevés, meg is kell mutatni, hogyan lehet a célt elérni (mit kell tenni). Ez még kevés, a dolgot végigkövetni kell, és kellenek olyan emberek, akik megmutatják (előtte meg olyanok, akik a célt mondták meg). Ez még kevés, őket is rá kell venni valahogy, hogy tegyék a dolgukat.
Talán ebből láthatsz két dolgot.
1. Rohadtul nehéz a feladat, és időigényes.
2. Senki se fogja elvégezni helyetted. Vagy megtanulod, hogy csinálta Münhausen báró, vagy elsüllyedsz a mocsárban. Harmadik lehetőség nincs, csak sokan reménykednek a lehetetlenben.
"1. Rohadtul nehéz a feladat, és időigényes."
Azért a rendszerváltás óta eltelt lassan 30 év. Azért ennyi idő bőven elég lett volna mindent jobbra fordítani....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!