Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyes anyaországi "magyarok"...

Egyes anyaországi "magyarok" miért nem akarják megengedni a külhoni magyaroknak, hogy magyarnak érezzék magukat, miért sajnálják ezt tőlük?

Figyelt kérdés
Miért szeretnék ha mielőbb elszlovákosodnának, elrománosodnának stb a határon túli magyarok? Miért nem tudnak testvérként tekinteni rájuk? Szlováknak nevezik őket, vagy éppen románnak, akik valamilyen érthetetlen okból megtanultak magyarul (mintha a magyar világnyelv lenne).
2017. szept. 2. 11:17
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
24%

"na akkor linkelheted az előző évi SZJA bevallásodat "

Csak a te kedvedért hogy reális legyek, ha nem adóznék a jövedelmem után ami NEM fedi a valóságot a mai napon

11 475 forintot költöttem el a boltba ebből 3098 forint volt az áfa ami mint tudnod kéne általános forgalmi ADÓ!!!

Ha nem ilyen magas lenne az állami sarc hanem mondjuk 0% akkor nem 11 475 forintot hanem csak 8377 forintot fizettem volna ami a határon túli "magyarok" egy egész élet alatt nem fizetnek be nekem egy délelőtt alatt sikerült.

Mégis ott újítja a kűdekereszténydemokrata párt a templomokat itt meg nincs egészségügy

Én értem az érvelésedet és egyet is értenék vele ha nem ilyen nyomorban lenne az ország rekordadók mellett

2017. szept. 2. 13:00
 22/49 Duenna ***** válasza:
60%
Sok ostoba, magyargyűlölő gyűlöli a saját magyar fajtáját, ami azt jelenti, hogy ezek a magyargyűlölködők lelkükben nem magyarok, hanem csak magyarul írni és olvasni tudó, idegenszívű baloldali-liberálisak! A magyar legyen büszke saját magyarságára, mert csak a magyarnak van többezer évre visszamenő saját történelme, és saját kultúrája! Aki ennek az ellenkezőjét mondja, az hazudik!
2017. szept. 2. 13:12
 23/49 anonim ***** válasza:
10%

Senki nem akarja megtagadni a határon túliaktól a magyarságot.

De

Senki nem lesz automatikusan,, jófej,, csak azért mert magyar.

Továbbá a határontúliak nem itt fizetnek adót, nem ismerik az országot sem a viszonyokat ezért semmilyen jogalapjuk nincs arra, hpgy belepofázzanak Magyarország belügyeibe.

Legyenek állampolgárok.

De ne legyen szavazati joguk, se ingyen TB se semmi, és ne kapjanak semmilyen támogatást a magyar államtól. Ugyanúgy fizzessenek mindenért mint a külföldiek.

Ez így lenne korrekt. Nem értem miért kéne valakit csak azért pénzzel dotálni mert magyarnak vallja magát.

2017. szept. 2. 13:22
 24/49 Duenna ***** válasza:
71%
25-ös! Süt rólad a mély butaság!
2017. szept. 2. 13:23
 25/49 anonim ***** válasza:
84%

"Ha annyira magyarnak érzi magát akkor költözzön Magyarországra, senki nem akadályozza meg benne."

Ezt megmagyaráznád? Miért is kellene Magyarországra költöznöm, ahhoz, hogy magyarnak érezzem magam? Bocs, de nem értem.

"az isten álgya meg"

Álgya?

"ha Romániába akkor románul"

Meg fogsz lepődni... Romániában vannak olyan részek, ahol mindenki magyarul beszél. Mert magyar a doki, a szomszéd, a jegyző, és a polgármester. A "hentes, a postás, a villanyszerelő". Is. Mi a fenéért beszélnének egy nekik idegen nyelven?

2017. szept. 2. 13:28
 26/49 Duenna ***** válasza:
74%
26-os! A magyar állam nem dotálja a külhoni magyarokat semmilyen pénzzel személyesen! Az, hogy a magyar állam magyar iskolákat és magyar kulturális központokat támogat, az neked miért fáj, hiszen a magyar állam Magyarországon is támogat magyar iskolákat, és a magyar kultúrát! Ezt nevezik autonómiának, amikor az anyaország gondoskodik a sajátjairól pénzben, területileg viszont más országhoz tartozik. Elvégre az iskolában tanulni kellett volna a Trianoni szerződésben foglaltakat, amikor 1920-ban az első világháború után erőszakkal elcsatolták Magyarország területének a kétharmad részét, amit sehol Európában egyetlen állammal nem tettek meg, csak a magyarokkal!
2017. szept. 2. 13:31
 27/49 anonim ***** válasza:
10%

26

hagyjuk már ezt a baromságot. Pl iskolakezdési támogatás nálunk egy halom papírmunkával jár kb nagyanyám hüvely ph-ját is meg kell adni és akkor sem biztos hogy megkapod azt a 8 ezer forintot, a románok szlovákok kapják gyerekenként 100 eurót, nem is kell semmit igazolni, sorban állnak és kapják. Magyar nyugdíjat kapnak, a magyar államtól amit a magyar adófizetők fizetnek be. És akkor még az ingyen iskola tömegközlekedés és a többiről nem is beszéltem. Egy romszinak csak magyarnak kell mondania magát és az életben egy percet nem kell dolgoznia és még nyugdíjat is kap. Ez felháborító.

2017. szept. 2. 13:46
 28/49 Duenna ***** válasza:
80%

27-es!

Vagy tudatlanságból hazudozol ennyi marhaságot össze, ez még megbocsátható, vagy tudatosan hazudsz, ami viszont megbocsáthatatlan!

2017. szept. 2. 13:50
 29/49 anonim ***** válasza:
92%

"Magyar nyugdíjat kapnak, a magyar államtól"

Nem kapnak. Le vagy maradva néhány évtizeddel.

2017. szept. 2. 14:00
 30/49 Duenna ***** válasza:
55%

30-as!

Te csak fizikálisan írni és olvasni tudsz magyarul, de a lelked tipikus balliberális, idegenszívű magyargyűlölő! Nem is értem, mit a fenét keresel te itt Magyarországon? Azért, mert ide születtél, még nem jelenti azt, hogy magyarszívű is vagy! Azok a magyarok, akik más országokban élnek, nem tehetnek arról, hogy a győztes hatalmak szétválasztották a magyarokat, magyar családokat szakítottak szét, te pedig ezeket az önhibájukon kívül, más országokban maradt magyarokat leköpködöd! Ugye érzed te ezt magadban, idegenszívű töltelékmagyar!

Tudod, ki a magyar? Akinek fáj Trianon! Trianonnal nemcsak nemzettestvéreinket csatolták el, hanem mezőgazdasági területeinket is elvették, elveszítettük óriási magyar iparunkat, arany, só, és ásványbányáinkat, és mezőgazdasági területeinket, ezzel elveszítettünk több millió munkahelyeinket is, amivel sokkal szegényebbek lettünk, és azt a lehetőséget is elveszítettük, hogy igazán gazdag és jóléti országgá váljunk, úgy, mint például Németország ma! És neked még mindig nem fáj Trianon!

2017. szept. 2. 14:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!