Mi az oka, hogy a pedagógus szabadság nem vált ki politikai tíltakozást?
A Kúria már olyan esetekben is a kedvezményezettek ellen dönt, amikor ugyanazon foglalkozásért eltérő fizetést kapnak eltérő régiókban. A pedagógusok ellen még sincsen tüntetés, hisz az összes többi foglalkozáshoz képest kimagaslóan sok szabadnapjuk van. Miért?
Ott van pl a nyári szünet, ami 2,5 hónap. Máshol összesen sincs közel sem ennyi szabadság. Aztán ott vannak az tavaszi, téli és már az őszi szünetek is, amin felül van egyéni tanári szabadság is. Ha végiszámolod rengetegfizetett szabadsága van egy pedagógusnak. Míg te gyakorlatilag egész életedben húzod az igát, csupán aludni mész haza hétköznap. Gyakorlatilag nincsen még életed sem, addig a tanár hihetetlen mennyiségű szabadsággal kalkulálhat. Mi az oka, hogy ez nem verte ki a biztosítékot az emberekben?
"Még mindig nem vagy tanár, és ha mégis, akkor viszont a szakma szégyene vagy. Hazugságokat/tudatlanságot generálsz, nem tudsz szöveget értelmezni és az ellenérveid is csak annyiban merülnek ki, hogy "csak" "nem nagy cucc" "nem" "nincs" "és kész". "
Nem provokációnak tartom, pusztán csodálkozással tekintek arra, hogy pl évek óta otthon vagyunk jun 19-aug 29-ig + 3 szünet + szabik és gyakorlatilag semiféle társadalmi felháborodás sincs. Ismétlem : év közben is kivesznek idősebb kollegák szabit. Én vittem multkor a matek óráit.Elhiheted én még nagyon jó tanár vagyok.
"Kérdező, neked az a bajod, hogy a tanárok irreálisan sokat keresnek, és hogy sok a szabadságuk! A tanárok meg másképp gondolják!"
Persze, hogy sokan másképp gondolják. Hisz mindenki a saját lovát dícséri. Mindenki a saját eredményeit érzi nagyobbnak és természetes módon abban a képzetben él, hogy az ő feladata meghaladja a legtöbbét. Ez egy természetes pszichológiai jelenség. A legtöbb kollega állandóan siránkozik most évkezdésnél is, hogy milyen nehéz ismét bejárni meg így, meg úgy...
# 19 kérdezed meg a rokonod, hogy melyiket szokta csinálni ? :XD.
"#17
32 óra a kötelező benntartózkodás, ami napi 6,4 óra még barátok között. És ezt sem tartják be."
Ha nem kell betartani minek is tartsuk be?
Mondjuk a tanári szabadság elég tág határokat nyújt. Ha akarsz dolgozhatsz sokat, ha fáradtabb vagy akkor sokat tudsz regenerálódni. Legtöbben egyébként nagy munkabírással kezdik, ambíciózusan, de aztán látják hogy a legtöbb csak éppen megcsinálja a kötelezőt és ezut látván....
Szerintem kívülről ránk is úgy tekintetek, mint az orvosokra, ápolókra. Hogy hálásak vagytok, hogy a gyerekeiteket tanítjuk, neveljük. Cserébe kijár az elismerés és az, hogy a privilágiumunkat meghagyja a társadalom. Rengetegen hálásak érte, hogy megneveljük a h gyereküket. Titkon vágynak rá, hogy mi elvégezzük azt a nehéz feladatot, hogy a b kölyke ne legyen otthon neveletlen, szeleburdi. Mi majd elintézzük, hogy otthon is szó nélkül elpakolja a dolgait meg a konyhába a szemetét és legyen szófogadó az anyucihoz és köszönjön mindenkinek....mese...
Titokban ezt remélitek. A pedagógusi pálya tulajdonképpen idomári. Az állatkerti idomáréhoz áll legközelebb és te hálás vagy, hogy mi idomárok elvégezzük a gyermeknevelés a piszkos munkáját :XD.
tapasztalatból mondom emberekkel fogalkozni sokkal nehezebb mint fizikai munkát végezni pláne ha gyerekekről van szó.
Hosszú távon a fizikai munkát megszokod bár hullafáradtan mész haza de nyugodt vagy míg ha emberekkel foglalkozol az idegileg kikészít és még munka időn kívül is ezen kattog az agyad
Nagy troll vagy, kérdező, vagy valami fideszes oktatásügyi megbízott. :)
Nem is válaszolok többet.
"Titokban ezt remélitek. A pedagógusi pálya tulajdonképpen idomári. Az állatkerti idomáréhoz áll legközelebb és te hálás vagy, hogy mi idomárok elvégezzük a gyermeknevelés a piszkos munkáját :XD."
Reméli a tököm.:D Nemcsak azért, mert ebben a tanárok jó ré sze inkompetens, a saját kölykeit se bírja megnevelni, hanem azért is, mert ez nem az iskola feladata, és ezzel minden normális szülő tisztában van. Én "csak" annyit várok/vártam el a gyerekeimet oktatóktól, hogy világosan, érthetően és alaposan adják át az ismeretanyagot, fejlesszék a tanulási kompetenciákat, és korrekt módon kérjenek számon. Mindezt úgy, hogy a tanulókat, sőt, a szülőket is nem az idióta alantasaiknak nézik...Arról már letettem, hogy tanítsanak kreatívan, gondozzák, fejlesszék a tehetségeket, és zárkóztassák fel a gyengébbeket, netán ismerjék fel a tanulási nehézségeket és a szülővel karöltve segítsék a fejlesztését. Az ember ne legyen telhetetlen, pláne, ha jól emlékszik még rá, kik mentek anno tanárnak az osztálytársai, ismerősei közül.:-) Hála Istennek, nekem azért volt szerencsém kiváló pedagógusokhoz is a gyerekeim kapcsán, tőlük egy másodpercig nem sajnálom a szüneteket.
"Én "csak" annyit várok/vártam el a gyerekeimet oktatóktól, hogy világosan, érthetően és alaposan adják át az ismeretanyagot, fejlesszék a tanulási kompetenciákat, és korrekt módon kérjenek számon."
A gyerek nevelése kizárólag a szülőre tartozik! A szülő azzal bűnt követ el, hogy gyermeke miatt egy állami intézményben a jövő informatikusai, matematikusai, jogászai, biológusai, stb, nem kapnak normális oktatást! Ahogy a tanár is, hogyha nem világosan, érthetően és alaposan adják át az ismeretanyagot!
Nekem tanári végzettségem van, tanítottam kb. másfél évig, de nincs az a pénz, hogy visszamennék.
Nem irigylem a sok szabit, inkább dolgozom többet,de olyan helyen, ahol megbecsülnek és korrektek.
Az a baj, hogy sok helyen a pályakezdő szív, mert az idősebb, már tekintéllyel bíró tanár meg rátolja a sz.rmelót. Nekem is a főnököm április közepén kivett két hét szabit csak úgy, mert ment hasat süttetni Spanyolországba. Oké, tegye meg, csak velem meg szívózott, mikor néha el kellett kéredzkednem, amúgy továbbtanulás miatt. Sokat nem voltak bent és persze a délutáni tanulószobát mindig a rátolták valaki kezdőre. De szabadidejükben meg fennakadt szemekkel magyaráztak a nevelés hivatásáról...
Oké, nekem rosszak a tapasztalataim a volt kollégáim miatt, lehet, hogy máshol nem ez van. De tény, hogy a tanároknak elég kicsi a megbecsültségük és a mai gyerekek sem olyanok, hogy bármi tiszteletet adnának, és ezeket szerintem nem feltétlen kompenzálja a szabimennyiség.
"A gyerek nevelése kizárólag a szülőre tartozik! A szülő azzal bűnt követ el, hogy gyermeke miatt egy állami intézményben a jövő informatikusai, matematikusai, jogászai, biológusai, stb, nem kapnak normális oktatást!"
És ezzel most mit is akartál mondani?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!