Nem gondolod, hogy a falu és a falusi élet mára már teljesen elavult és értelmetlen? Miért nem számolják fel ezt a településszerkezetet?
Középkori, elmaradott, feudalista viszonyok vannak mindenhol.
ezt már vagy 20 éve egy SZDSZ-es politikus is elmondta nagyon helyesen. Én osztom az álláspontját.
"Még a legfejlettebb országokban is vannak falvak,"
Csak ott nem attól falu,hogy van benne egy kisbolt...
Én is osztom ezt az álláspontot, de ne aggódj, a falvak idővel saját magukat számolják fel az élhetetlenségükkel.
Lassan el fognak tűnni, ahogy a fiatalok mind elmenekülnek belőlük és az idősek is kihalnak. Ismerem jól ezt a helyzetet, az én szüleim is egy 170 fős faluban élnek (a rendszerváltás idején még 360 fős volt), ahol a lakosság 80%-a nyugdíjas.
Nem kell őket mesterségesen felszámolni.
"a kaja meg a multiktól jön, meg nyugatról"
Ami meg a földeken van búza, napraforgó, árpa, kukorica, azt meg csak úgy termelik, mert miért ne? Állatok is csak dísznek vannak, ugye?
"szerintem a jelenlegi hatalomnak az az érdeke, hogy minél több buta, manipulálható tömeg legyen"
És te megad vagy a jó példa, hogy mennyire sikeresek.
"Miért nem számolják fel ezt a településszerkezetet?"
Akár nyugatra, akár keletre mész, mindenhol fogsz találkozni falvakkal. Gondolom szédülsz, ha nincs beton a talpad alatt, így valószinűleg kevés tapasztalatod van a falvakról. Mostmár a legtöbb ember nem azért lakik falun, mert ő földet akar túrni (az "1-2% művel földet" mondásod amúgyis ellentmond a "feudalista viszonyok" kijelentésednek), hanem mert egyszerűen a hozzád hasonló idiótából kevesebb van. Persze idővel gyűlik az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!