Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem gondolod, hogy a falu és...

Nem gondolod, hogy a falu és a falusi élet mára már teljesen elavult és értelmetlen? Miért nem számolják fel ezt a településszerkezetet?

Figyelt kérdés

Középkori, elmaradott, feudalista viszonyok vannak mindenhol.

ezt már vagy 20 éve egy SZDSZ-es politikus is elmondta nagyon helyesen. Én osztom az álláspontját.

2017. aug. 27. 13:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
6%

"Még a legfejlettebb országokban is vannak falvak,"

Csak ott nem attól falu,hogy van benne egy kisbolt...

2017. aug. 27. 14:13
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
Tipikusan a kommunisták politikája volt még az átkosban, hogy számoljuk fel a falvakat. Ki is vonták a szokásos szolgáltatásokat, mint pl orvosi rendelő, iskola? Mi lett a vége? Élhetetlenné váló települések, elszegényedő falvak. A városokban meg épültek a panelek, hogy a falvakból lehessen hova költözni. Mi lett a vége? Zsúfolt városok, élhetetlen falvak. Ennek semmi értelme. Lehet, hogy nekem jobban bejön a vidéki élet, mint a városi, és vállalom a munka miatti ingázást. Oké, hosszabb idő így beérni, de az én saját időmet használom. Cserébe nyugis környezet, tiszta levegő. És ha akarom, termelek növényeket, vagy ültetek gyümölcsfákat, amivel még a környezetnek is jót teszek. És akkor van saját növény, saját gyümölcs, ami nincs mindenféle szutyokkal agyonpermetezve. Ezt egy városban hogy oldod meg? Tök jó, hogy azok beszélnek a falusi élet ellen, akik életükben nem laktak még faluban.
2017. aug. 27. 14:39
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Meglátszik hogy sose járt falun a kérdező és egy két válaszoló. Megmondta egy szdsz-es pilitikus is. Igen a párt eltünt ez is jelzi mennyire van igény az ilyen jelszavakra. Csak idősek művelnek földet mondja a kérdező. Na ebből is látszik nem járt még falun. Ha lenne földem gépeim egy napot nem dolgoznék egy munkahelyen sem. Nem parancsolna nekem senki. És több pénzem lenne mint akár milyen vezetőnek egy jobb állásban. És éni állandóan nyaralni járnék meg velneszezni. Meghát az se jut eszébe senkinek úgy látom hogy sokan a falusi élet nyugalmát fel nem adnák 35 m2 panelért mert az nem élet.
2017. aug. 27. 14:48
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Én is osztom ezt az álláspontot, de ne aggódj, a falvak idővel saját magukat számolják fel az élhetetlenségükkel.

Lassan el fognak tűnni, ahogy a fiatalok mind elmenekülnek belőlük és az idősek is kihalnak. Ismerem jól ezt a helyzetet, az én szüleim is egy 170 fős faluban élnek (a rendszerváltás idején még 360 fős volt), ahol a lakosság 80%-a nyugdíjas.

Nem kell őket mesterségesen felszámolni.

2017. aug. 27. 16:03
 15/18 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"a kaja meg a multiktól jön, meg nyugatról"

Ami meg a földeken van búza, napraforgó, árpa, kukorica, azt meg csak úgy termelik, mert miért ne? Állatok is csak dísznek vannak, ugye?

"szerintem a jelenlegi hatalomnak az az érdeke, hogy minél több buta, manipulálható tömeg legyen"

És te megad vagy a jó példa, hogy mennyire sikeresek.

"Miért nem számolják fel ezt a településszerkezetet?"

Akár nyugatra, akár keletre mész, mindenhol fogsz találkozni falvakkal. Gondolom szédülsz, ha nincs beton a talpad alatt, így valószinűleg kevés tapasztalatod van a falvakról. Mostmár a legtöbb ember nem azért lakik falun, mert ő földet akar túrni (az "1-2% művel földet" mondásod amúgyis ellentmond a "feudalista viszonyok" kijelentésednek), hanem mert egyszerűen a hozzád hasonló idiótából kevesebb van. Persze idővel gyűlik az is.

2017. aug. 27. 16:57
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem te vagy az a szokásos, és unalmas városmániás?
2017. aug. 27. 21:25
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem a kérdezőt, de szinte biztos hogy egy igazi kis panelpatkány. Amúgy faluról származom, és én is utáltam mindig, de nem felszámolni kéne a vidéket, hanem fejleszteni.
2017. aug. 27. 23:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Mondd hogy nem vagy még 20 éves...
2017. aug. 28. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!