Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik félnek a migránsoktól,...

Akik félnek a migránsoktól, pontosan mitől félnek?

Figyelt kérdés
Kérdésem nem provokativ, hanem tényleg érdekel, hogy aki fél mitől fél. Lehetőleg , ne egy szavas választ adjatok. Köszi.

2017. aug. 24. 16:39
1 2 3 4 5
 21/43 anonim válasza:
65%

Ha megnézed kik félnek a legjobban a migránsoktól, akkor a következő faktorokat találhatod:

1) idősebb, 40+-os korosztály

2) vidéki, külvárosi emberek

3) alacsony iskolázottságúak

4) alacsony jövedelműek

A legviccesebb, hogy azok rettegnek tőlük a legjobban, akik az életben nem láttak még egyet sem. Természetes, hogy az ember fél az ismeretlentől, de erre jó pár lapáttal rátett a Fidesz-K?DNP propagandája is. Magyarországon elenyésző számban élnek bevándorlók, 1945 óta pedig nettó kibocsájtó ország, az elmúlt 80 évben lassan 1,000,000 magyar hagyta el az országot (csak 56-ban több mint 200,000; 2000-es évek óta is fél millió), és ez a trend nem látszik lassulni. Szóval elég nevetségesnek érzem, hogy pár száz menekült befogadásáról ( valami 1100) 15 milliárd forintba kerülő népszavazást tartottunk. Szóval, hogy miért félnek tőlük az emberek?

1) egyszerűen buták

2) jó érzésű emberek, akiket a hatalom megvezetett

3) jóléti sovinizmus (kérdés, hogy működnek-e még MO-n a jóléti állam funkciói, szerintem annyira már nem)

De: van némi kockázata a menekültek befogadásának és nagy erőfeszítéseket kíván a többségi társadalomtól. Sajnos a (nem európai) bevándorlók nagy része perifériára kerül, és nehezen illeszkedik be. Etnikai tömböket hoznak létre, de azért no-go zónákról nem beszélnék. Igenis van probléma a menekültek befogadásával, de bizonyos jól működő államok (északi, nyugat európai) esetében gazdaságélénkítő hatása is van, és ebből hosszú távon profitálnak be az "őslakók" is. A sajtó szándékosan felnagyítja és egy kalap alá veszi ezeket az embereket. Nagy különbség van pl szíriai meg pakisztáni vagy közép-afrikai menekültek között is.

Összefoglaláskép: az emberek a könnyű, gyorsan befogadható válaszokat szeretik, nagy részük nem akar/tud gondolkodni, ezért olyan vezetők mögött sorakoznak fel, akik egyszerű, könnyen érthető jelszavakat szajkóznak. Képtelenek globális folyamatokat elemezni. Ebből kifolyólag a Fidesz a következő 2-3 választást fixen meg fogja nyerni és jó eséllyel állandó téma marad a migránsozás. Ha szeretnél a magyar társadalom mély bugyraiba nézni, csak olvasgass fideszes politikusok facebook falait és ott meglátod mireől beszélek.

Jó a kérdés, érdemes ezeken elgondolkodni!

Üdv:

Vince

2017. aug. 25. 17:05
 22/43 anonim ***** válasza:
53%

Csak azok félnek tőlük akik egyet sem láttak? Ez nem így van! Nem azt mondom, hogy minden migráns nőket erőszakol és terrorista de ha csak egyetlen egy mocskos, pszichopata terrorista is van köztük akkor akár több százan is meghalhatnak! Arról nem beszélve, hogy ezeknek az embereknek a nagy része nem dolgozik! És hiába mondja a sok liberális, hogy nincs sajtó szabadság! Csak el kell menni egy újságoshoz, hogy melyik jobb vagy baloldali! Garantáltan a balos lesz több!

1100 főből rövid időn dupla de inkább tripla annyi lesz (sok helyen 8 gyerek van amiből Afrikában csak 2-3 éli meg a felnőtt kort!De itt? Mind a 8! Ha így folytatjuk egész Európát el fogják foglalni!)

Összességében NEM SZABAD BEFOGADNI ŐKET!

Köszöntem!

2017. aug. 30. 12:26
 23/43 anonim ***** válasza:
65%

22# az újságok többsége fideszes kézben van. Ha nem tűnt volna fel. Ahogy a televízióban is megvan a médiamonopol helyzete, mert a legnézettebb csatornák közül csak a hírtv, atv és az rtl az, ami a fidesztől független.

[link]

Afrikából csak az olasz maffia fuvaroztatja át a migránsokat, az összes többi ország visszaküldi a hajókat a környezettől függetlenül. Közel-keletről meg maximum az afgánok a problémásak, ahol az analfabetizmus 40% fölötti, Szíria például Magyarországhoz hasonlóan fejlett állam volt a háború előtt.

Általános iskolában pedig nem tudom mikor voltál, de ha egy átlagos afrikai család 8 gyereket vállal, akkor átlagosan ~17 évente fognak duplázódni, tehát Magyarországon leghamarabb 2289-ben lesznek többségben. Szóval nem kell azt a pánikot kelteni, hogy 500 afrikai nő 2 hét alatt teleszüli a bolygót (egyébként eddig arról volt szó, hogy kizárólag életerős férfiak érkeznek ezekről a területekről, tehát nem 2289-ben lesznek többségben, hanem soha).

2017. aug. 30. 13:22
 24/43 anonim ***** válasza:

No de barátom! Ha 2289-ben dupla annyian lesznek (amely információ egyébként téves, mert nem vetted figyelembe a kivándorlást és a csökkenő népességet és azt, hogy a migránsok miatt még többen hagyják el az országot)az azt jelenti, hogy 5-6 generációval később az országnak ANNYI! Igazából 2200-ra minimum többségben lennének (számításod téves, mint azt kifejtettem) ami Magyarország végét jelenti! És a drágalátos németek mit csinálnak? Pénzt adnak nekik! Mire? A jó nagy SEMMIRE! Nem tudom hallottad-e, hogy Rómában szállást adtak nekik ami a bevándorlóknak nem tetszett! Honnan jött ez a nagy igényesség?

És arról még nem is szóltam, hogy NEM küldik vissza a hajókat mert ugyebár "legyünk segítőkészek"! De hol van ez a nagy segítőkészség az aluljáróban könyörgő hajléktalannal szemben?!

És szó se volt róla, hogy csak férfiak jönnek! Mit gondoltál a nőknek azt mondják, hogy "maradj otthon!"? El tudod képzelni mi lenne ebből?

Ráadásul, ahogy szavaidból kiveszem:szerinted be kellene őket engedni!

Hát akkor csak annyit kívánok, hogy legyen egy bevándorló a szomszédod!

2017. aug. 30. 15:49
 25/43 anonim ***** válasza:

"számításod téves" című irományodat légyszíves fejtsd ki, mert biztos egy nagy hírű matematikus vagy, mert az tény, hogy 1000 ember 200 év alatt maximum szaporulattal 1 millióan lehetnek.Ha úgy gondolod, hogy akkor lesznek többségben, akkor valószínűleg nem a migránsokkal van a baj, hogy megtizedelődtünk. Mert a te számításod szerint migránsok nélkül is eltűnnénk rövid idő alatt. Illetve ha ugyanezt a szaporulatot ráhúzzuk a cigányságra (akik jelenleg vannak 1 millióan), akkor 200 év múlva 1 milliárdan lesznek. Elég irracionális, nem gondolod? De aggódj nyugodtan 1000 migráns miatt, véletlenül se az 1 millió cigány miatt, vagy hogy fogy a magyar.

Mindenhol máshol visszaküldik a hajókat, nem tudom honnan vetted, hogy nem. Az illegális furikázásban meg hatalmas pénz van, abban pedig az olasz maffia érdekelt. Továbbá közlöm veled, hogy a bevándorlók túlnyomó többségét Németország már kiutasította az országból, olyan sok pénzt meg nem kapnak, csak a repjegy árát vissza Afganisztánba. Egyébként emlékeztetnélek, hogy 800 ezer afgán, szíriai és más közelkeleti "menekültet" a magyar kormány engedett át a határon regisztráció nélkül. A kvótát is megszavaztuk, innentől kezdve el lehet dönteni, hogy ki az, aki Európa káoszba döntésében érdekelt. Biztos nem Putyin tacskója.

És de, a média folyamatosan más baromságokat talál ki. Először azt, hogy elveszik a munkát, másszor azt, hogy nem fognak dolgozni, aztán azt, hogy csak férfiak jönnek, most meg azt mondják, hogy jönnek az asszonyok és teleszülik Európát. Ezek alaptalan baromságok.

Ha úgy veszed ki a szavaimat, hogy szeretnék egy afrikai gettót a szomszédomba, akkor az elég problémás, ki kéne járnod újra az általános iskolát, hogy olvasni megtanulj. Az én véleményem teljesen független attól, hogy rávilágítottam arra, hogy hülyeséget beszélsz.

2017. aug. 30. 16:22
 26/43 anonim ***** válasza:

Az egész migráns válság egy egyszerű csapda amibe Európa szépen belesétált! Hát nem tűnt föl? Ezelőtt miért nem jött annyi migráns? Előtte is voltak háborúk! Csakhogy most vannak emberek akik a háttérből mozgatva a szálakat szépen tele rakják migránsokkal Európát!(khmm Soros) Azt mondják nekik, hogy itt kolbászból van a kerítés, aztán jön a pofára esés, a tüntetések!

És igen a 2200-al csak a hasamra ütöttem de a te számításod is helytelen! Azok miatt az okok miatt melyeket írtam! A magyar lakosság 2300-ra 6 (!) millió fős lesz mert nincs elég gyerek! kb 2100-ra (ha beengedjük őket) már elindul a gettósodás és az lesz mint Németországban vagy a franciáknál!

NEM fordítják vissza a hajókat! Nézz már bele TV-be! (nem csak a fideszes TV mondja ezt)

https://www.youtube.com/watch?v=HqOeKIAsfhg

Nem tudom tudsz-e németül, de ha nem akkor elmagyarázom!

A fickó (migráns) rövidem rávilágít a lényegre: HAMAROSAN EL FOGJÁK FOGLALNI EURÓPÁT!

2017. aug. 30. 16:41
 27/43 anonim ***** válasza:
Ja még a videóhoz: a rendőrök kijöttek de nem csináltak vele semmit mert "vallásszabadság van"! De ha egy német csinálta volna ezt! Már rég bilincsben vitték volna el!
2017. aug. 30. 16:44
 28/43 anonim ***** válasza:

Igen, körülbelül 2250-ra lesznek 6 millióan, úgyhogy az én számításom helyes. Természetesen maximális szaporulattal, ennél többet biológiailag nem tudnak magukból kitojni. És még egyszer mondom, hogy ez a maximális szaporulat, a valóságban ennyit nem lehet elérni. Meg nem tudom miért tervezel 300 évre előre. Úgy ijesztgetsz, mintha 10 év alatt teleszülnék az országot. A trend pedig változhat, előfordulhat, hogy 100 év múlva a magyarság is elkezd úgy szaporodni, mint a nyúl.

TV-t nem kell ehhez nézni, a hivatalos EU jelentések szerint csak Olaszországban fogadják az illegális hajókat.

Egy agyalágyult muszlim véleménye a youtubeon meg nem érdekel.

2017. aug. 30. 16:54
 29/43 anonim ***** válasza:
egyetértünk! Ez a muszlim agyalágyult! De akkor könyörgöm! Miért nem tartóztatják le?
2017. aug. 30. 16:55
 30/43 anonim ***** válasza:
Tehát neked mindegy, hogy mi lesz a leszármazottaiddal? Már az unokád korában is gázos lesz a helyzet ha így folytatjuk!
2017. aug. 30. 16:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!