Idővel Magyarországon sem lesz "divat" a saját lakás?
Azt látom,hogy pár hónap alatt iszonyatosan felmentek az ingatlanárak.
Egy vidéki városban mondjuk 1 millióval nőtt ugyanaz a lakás,mint pár hónapja,pár éve pedig még ennél is olcsóbb volt.
Budapestről inkább nem is beszélek,mert ott lassan 10-15 millió alatt lakást sem lehet majd venni.
Egy átlag,fizetésből élő embernek,akik mondjuk nem keresnek többet havi 200-300 ezer Ft-nál,ezt összeszedni lehetetlen lesz.
Persze az emberek eddig vettek fel hitelt?
De manapság ki az,aki mondjuk fel mer venni 10 millió Ft-os hitelt?
Nagynéném most vett lakást,és az önrész mellé fel vett "csak" 3 millió hitelt,amit 10 évig fizet majd 40-50 ezer Ft-tal.
Ez nagyon kockázatos,mert 10 év alatt sok minden történhet az emberrel.
Egyszerűen az a cél,mint nyugaton,hogy idővel itt is minél kiszolgáltatottabbak legyenek az emberek?
Ne legyen saját lakás,hanem albérletben lakjon a lakosság nagy része?
Ilyen fizetések mellett viszont ez az ország pusztulását fogja eredményezni szerintem...
Sokan csak éppenhogy azért nem halnak éhen,mert legalább saját ingatlanban laknak,és nem kell 60-150 ezer Ft-ot lakbérre költeniük.
"Keress egy szép asszonyt, szeressétek egymást, dolgozzatok mindketten."
Köszi,de én nem vagyok társfüggő.
És nem mással akarok közös tulajdonnal rendelkezni,hogy ha válásra kerül a sor az utcára kerüljek.
A családosnak pedig nem elég egy 2 szobás lakás,max ott,ahol 1 gyerek van.
Nem,nem ingyen akarta itt senki,nem is az államtól.
Arra akartam rávilágítani,hogy nagyon messze vannak a fizetések a lakhatástól.
A saját lakás pedig egyre megfizethetetlenebb.Aki ezzel rendelkezik,lassan kiváltságos lesz.
Nem villáról,nyaralóról beszélünk,hanem egy gagyi panelről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!