Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Idővel Magyarországon sem...

Idővel Magyarországon sem lesz "divat" a saját lakás?

Figyelt kérdés

Azt látom,hogy pár hónap alatt iszonyatosan felmentek az ingatlanárak.

Egy vidéki városban mondjuk 1 millióval nőtt ugyanaz a lakás,mint pár hónapja,pár éve pedig még ennél is olcsóbb volt.

Budapestről inkább nem is beszélek,mert ott lassan 10-15 millió alatt lakást sem lehet majd venni.

Egy átlag,fizetésből élő embernek,akik mondjuk nem keresnek többet havi 200-300 ezer Ft-nál,ezt összeszedni lehetetlen lesz.

Persze az emberek eddig vettek fel hitelt?

De manapság ki az,aki mondjuk fel mer venni 10 millió Ft-os hitelt?

Nagynéném most vett lakást,és az önrész mellé fel vett "csak" 3 millió hitelt,amit 10 évig fizet majd 40-50 ezer Ft-tal.

Ez nagyon kockázatos,mert 10 év alatt sok minden történhet az emberrel.

Egyszerűen az a cél,mint nyugaton,hogy idővel itt is minél kiszolgáltatottabbak legyenek az emberek?

Ne legyen saját lakás,hanem albérletben lakjon a lakosság nagy része?

Ilyen fizetések mellett viszont ez az ország pusztulását fogja eredményezni szerintem...

Sokan csak éppenhogy azért nem halnak éhen,mert legalább saját ingatlanban laknak,és nem kell 60-150 ezer Ft-ot lakbérre költeniük.

2017. aug. 22. 13:33
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

"Keress egy szép asszonyt, szeressétek egymást, dolgozzatok mindketten."

Köszi,de én nem vagyok társfüggő.

És nem mással akarok közös tulajdonnal rendelkezni,hogy ha válásra kerül a sor az utcára kerüljek.

A családosnak pedig nem elég egy 2 szobás lakás,max ott,ahol 1 gyerek van.

Nem,nem ingyen akarta itt senki,nem is az államtól.

Arra akartam rávilágítani,hogy nagyon messze vannak a fizetések a lakhatástól.

A saját lakás pedig egyre megfizethetetlenebb.Aki ezzel rendelkezik,lassan kiváltságos lesz.

Nem villáról,nyaralóról beszélünk,hanem egy gagyi panelről.

2017. aug. 22. 15:33
 22/23 anonim ***** válasza:
67%
De, szerintem, "divat" lesz, egyszerűn ez a megszokott
2017. aug. 22. 17:55
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul, hosszú távon,jobban megéri, mint az albérlet.
2017. aug. 22. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!