Idővel Magyarországon sem lesz "divat" a saját lakás?
Azt látom,hogy pár hónap alatt iszonyatosan felmentek az ingatlanárak.
Egy vidéki városban mondjuk 1 millióval nőtt ugyanaz a lakás,mint pár hónapja,pár éve pedig még ennél is olcsóbb volt.
Budapestről inkább nem is beszélek,mert ott lassan 10-15 millió alatt lakást sem lehet majd venni.
Egy átlag,fizetésből élő embernek,akik mondjuk nem keresnek többet havi 200-300 ezer Ft-nál,ezt összeszedni lehetetlen lesz.
Persze az emberek eddig vettek fel hitelt?
De manapság ki az,aki mondjuk fel mer venni 10 millió Ft-os hitelt?
Nagynéném most vett lakást,és az önrész mellé fel vett "csak" 3 millió hitelt,amit 10 évig fizet majd 40-50 ezer Ft-tal.
Ez nagyon kockázatos,mert 10 év alatt sok minden történhet az emberrel.
Egyszerűen az a cél,mint nyugaton,hogy idővel itt is minél kiszolgáltatottabbak legyenek az emberek?
Ne legyen saját lakás,hanem albérletben lakjon a lakosság nagy része?
Ilyen fizetések mellett viszont ez az ország pusztulását fogja eredményezni szerintem...
Sokan csak éppenhogy azért nem halnak éhen,mert legalább saját ingatlanban laknak,és nem kell 60-150 ezer Ft-ot lakbérre költeniük.
Jó,de nem mindenki párban képzeli el az életét.
Na meg én nem akarom összeláncolni magamat adósságba senkivel.
Aki viszont családban akar élni,annak meg 2 szoba aligha elég.
Ne kacsalábon forgó palotát akarj először.
Garzon volt az első lakásom. Egyedül is meg tudtam venni, fenn tudtam tartani. Nyilván nem egy-két év alatt jött össze az önerő. Innen már könnyebb volt továbblépni, mint a nulláról. Majdnem annyiért vettem másfélszer akkora lakást, mint amennyiért eladtam. Aztán megismertem a párom. Neki is volt már lakása, a kettő árából már kijött egy kisebb ház.
Azért, mert neked semmi ötleted, terved, mert azonnal akarsz mindent, nem azt jelenti, hogy nem lehet lakáshoz jutni. Csak hát tenni is kell valamit, nemcsak álmodozni vagy siránkozni.
"Jó,de nem mindenki párban képzeli el az életét.
Na meg én nem akarom összeláncolni magamat adósságba senkivel.
Aki viszont családban akar élni,annak meg 2 szoba aligha elég."
Na bökd ki mit akarsz? 3 szobás lakást az államtól, úgy hogy neked semmi gondod ne legyen vele?
Ne viccelj már, mindenkinek meg kell dolgozni a saját életéért!
Keress egy szép asszonyt, szeressétek egymást, dolgozzatok mindketten. Az már havi félmillió forint. Ha szülőknél laktok (legalábbis ha én lennék a szülőd), nem kérnék se albérleti díjat (mire fel?), se rezsit. Gyakorlatilag a félmillióból így félre tudsz tenni 450 ezer forintot. Az egy év alatt már több mint 5 millió forint. 2-3 év alatt olyan házat tudsz venni, amilyet csak akarsz.
Na ja, persze kell a jó szülői háttér ehhez. Ha a szüleid nem tudnak/akarnak segíteni, akkor vehetsz fel hitelt. Fizetitek 15 évig és ugyanott vagytok.
Azért a garzont sem mondanám olcsónak...
és annyival nem drágább egy 1,5 szobás,hogy garzont vegyél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!