Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, mit gondoltok a...

Fideszesek, mit gondoltok a Finkelstein-i módszerekről?

Figyelt kérdés

Orbán Viktor nagyrabecsülte, kiváló szakembernek tartotta, szoros kapcsolatot is ápolt vele. A hitvallása ez volt:

"a politika nem racionalitásról, hanem érzésekről szól: uszítani hatékonyabb, mint ésszerű érvekkel győzködni a szavazókat"

Éreztetek ilyet a Fidesz politikájában vagy esetleg éreztétek is konkrétan, hogy hatott rátok ilyesmi?

2017. aug. 20. 18:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
4%

"888-tól linkelni, mint hiteles hírforrás? Hát, nem tudom..."

Ezek az idézetek közismertek. Egyébként a CBS 1998-as, Sorossal készített riportjából valók.

2017. aug. 20. 21:50
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

"Ezek az idézetek közismertek. Egyébként a CBS 1998-as, Sorossal készített riportjából valók"

De hogy jön ide Soros? Melyik pártnak a tanácsadója? Jaj, hogy hatott a Fideszes/finkelsteini formula és már megint gyűlölködünk. A különbség az, hogy Finkelstein, Orbán egyik nyíltan felvállalt tanácsadója, míg Soros az az ember, akit felhasználnak a gyűlöletkeltésre.

És Soros egy üzletember, persze, hogy piszkos a keze, ugyanúgy, mint Bill Gatesnek vagy Zuckerbergnek. De a rossz, amit ő csinál az csupán anyagi (és gyakran észrevehetetlen: mennyire hat rád, ha xy amcsi cég becsődöl? válasz: semennyire) és békénhagyja az emberek elméjét.

Finkelstein pedig egy politikai tanácsadó, aki abban járatos, hogy milyen módszerrel lehet a legjobban megvezetni milliókat/milliárdokat, és ezt a legprimitívebb eszközökkel teszi.

2017. aug. 20. 22:50
 13/19 A kérdező kommentje:
Az érzelem politizálással nem lenne akkora nagy baj, bár én elítélem minden fajtáját és bízom abban, hogy rövidesen olyan intelligens emberek kerülnek többségbe Magyarországon is akiket ilyesmivel már egyáltalán nem lehet bolondítani, csakis az észérvek érdeklik majd őket. De a Finkelstein féle irány ennél sokkal súlyosabb, még csak nem is főleg hanem kifejezetten csakis a gyűlölködésre késztetés, ember ember ellen való uszítás az irány sajnos. Az, hogy ez ma nálunk ilyen tökéletesen beválik és ennyi embert megnyer egy tragédia szerintem, ellent kellene állnunk mindannyiunknak.
2017. aug. 21. 10:08
 14/19 anonim ***** válasza:

"És Soros egy üzletember, persze, hogy piszkos a keze, ugyanúgy, mint Bill Gatesnek vagy Zuckerbergnek. "

Soros nem üzletember, hanem egy gátlástalan, aljas spekuláns, aki Bill Gates-szel vagy Zuckerberggel ellentétben semmilyen értéket nem hozott létre. Sértés rájuk nézve együtt emlegetni őket ezzel a patkánnyal. A font elleni támadását pedig elég rendesen megérezték egész Nagy-Britanniában, nem véletlenül persona non grata ott (is.) Ráadásul a pénzét arra használja, hogy politikát csináljon a saját szája íze szerint egy olyan földrészen, amihez már semmi köze, nyomást gyakoroljon az EU vezetőire mindenkivel szemben, aki nem parírozik engedelmesen neki. A jelenkor egyik legkártékonyabb alakja, még ha egyesek Messiást is látnak benne.

A negatív kampányról meg jobb, ha mélyen kussol az egész balliberális oldal, azt ugyanis ők hozták be Ron Werberrel, Finkelstein legjobb tanítványával 2002-ben. Fél évvel a választások előtt még utcahosszal vezetett a Fidesz, mert remekül kormányzott, ezt sikerült a mérhetetlenül aljas kampánnyal épphogy, de megfordítani. Nem örülök annak, hogy több más ország mellett nálunk is sikeres lehet az ilyenfajta stratégia, de ha ágyúval lőnek rád, akkor sajnos, a napernyő és a rózsacsokor kevéssé hatékony válasz.

2017. aug. 22. 17:35
 15/19 A kérdező kommentje:

ma 17:35

Ez ilyen nesze semmi fogd meg jól. Konkrétan tudnál e mondani, mutatni olyan gyűlöletkeltő és uszító kampányokat amit lehetséges párhuzamba állítani a mostanival?

2017. aug. 22. 18:20
 16/19 anonim ***** válasza:

"Ez ilyen nesze semmi fogd meg jól. Konkrétan tudnál e mondani, mutatni olyan gyűlöletkeltő és uszító kampányokat amit lehetséges párhuzamba állítani a mostanival?"

Mondd, tudsz olvasni? ha nem, kérj meg valakit, hogy olvassa fel neked, és segítsen értelmezni, amit írtam.:D

2017. aug. 22. 19:05
 17/19 A kérdező kommentje:

ma 19:05

Félreérthető voltam. Szóval konkrétan mondasz példát abból a 2002-es kampányból amit párhuzamba állítasz a Fideszével? De úgy értem olyan példát, mint konkrét plakát, szlogen, reklám, karaktergyilkossági kísérlet, akármi, hogy összehasonlítsuk a mostaniakkal ami Brüsszel meg a menekültek, meg a politikustársak ellen folyik. És ha kérni lehet a szánalmas, ostoba beszólogatós személyeskedést hagyjuk, nem szeretném ezt ebben a topikban.

2017. aug. 22. 19:24
 18/19 anonim ***** válasza:

Felteszem, az utolsó mondatot nem nekem szántad. Ha mégis, akkor láss neki kitöröltetni az ostoba, szánalmas, személyeskedő kommenteket a kérdésed alól, nem sok fog maradni.:-)

Szívesen teljesítem a kérésedet, amennyiben hozol konkrét példákat a jelenlegi Fidesz-kampányból: mit óhajtasz összevetni a 2002-es Ron Werber-féle gyűlöletkampánnyal. Én majd melléteszem a párját.

2017. aug. 22. 20:19
 19/19 A kérdező kommentje:
Miért komolytalankodsz, nem értem, én nem igazán vagyok partner az ilyenben, ha nem tudsz válaszolni miért nem állsz arrébb egyszerűen? Kérlek vedd úgy, hogy belinkelgettem ide akkor a kék Tudta? plakátokat, a menekülteknek címzett figyelmeztető plakátokat, a népszavazás megelőző uszító kampányát, a Brüsszeles plakátokat, a Sorosos plakátokat, a baljós Brüsszel veszélyes lépésre készül reklámszpotokat, a Sorosos reklámszpotokat, az összes nemzeti ünnepünkön elhangzott ünnepi beszédet, a Vona Gáborral és szexuális irányultságával foglalkozó karaktergyilkossági kísérlet részleteit, a Juhász Péter ellenit... Nem tudom mi a célod ezzel a buta és átlátszó színjátékkal, de akkor amíg nem hozod a konkrétumot részemről a dolog úgy áll, hogy nem tudsz. Van ilyen. Én nem kezdek el sem kínomban sem örömömben személyeskedni és gúnyolódni, ez a különbség.
2017. aug. 22. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!