Fideszesek, mit gondoltok a Finkelstein-i módszerekről?
Orbán Viktor nagyrabecsülte, kiváló szakembernek tartotta, szoros kapcsolatot is ápolt vele. A hitvallása ez volt:
"a politika nem racionalitásról, hanem érzésekről szól: uszítani hatékonyabb, mint ésszerű érvekkel győzködni a szavazókat"
Éreztetek ilyet a Fidesz politikájában vagy esetleg éreztétek is konkrétan, hogy hatott rátok ilyesmi?
"888-tól linkelni, mint hiteles hírforrás? Hát, nem tudom..."
Ezek az idézetek közismertek. Egyébként a CBS 1998-as, Sorossal készített riportjából valók.
"Ezek az idézetek közismertek. Egyébként a CBS 1998-as, Sorossal készített riportjából valók"
De hogy jön ide Soros? Melyik pártnak a tanácsadója? Jaj, hogy hatott a Fideszes/finkelsteini formula és már megint gyűlölködünk. A különbség az, hogy Finkelstein, Orbán egyik nyíltan felvállalt tanácsadója, míg Soros az az ember, akit felhasználnak a gyűlöletkeltésre.
És Soros egy üzletember, persze, hogy piszkos a keze, ugyanúgy, mint Bill Gatesnek vagy Zuckerbergnek. De a rossz, amit ő csinál az csupán anyagi (és gyakran észrevehetetlen: mennyire hat rád, ha xy amcsi cég becsődöl? válasz: semennyire) és békénhagyja az emberek elméjét.
Finkelstein pedig egy politikai tanácsadó, aki abban járatos, hogy milyen módszerrel lehet a legjobban megvezetni milliókat/milliárdokat, és ezt a legprimitívebb eszközökkel teszi.
"És Soros egy üzletember, persze, hogy piszkos a keze, ugyanúgy, mint Bill Gatesnek vagy Zuckerbergnek. "
Soros nem üzletember, hanem egy gátlástalan, aljas spekuláns, aki Bill Gates-szel vagy Zuckerberggel ellentétben semmilyen értéket nem hozott létre. Sértés rájuk nézve együtt emlegetni őket ezzel a patkánnyal. A font elleni támadását pedig elég rendesen megérezték egész Nagy-Britanniában, nem véletlenül persona non grata ott (is.) Ráadásul a pénzét arra használja, hogy politikát csináljon a saját szája íze szerint egy olyan földrészen, amihez már semmi köze, nyomást gyakoroljon az EU vezetőire mindenkivel szemben, aki nem parírozik engedelmesen neki. A jelenkor egyik legkártékonyabb alakja, még ha egyesek Messiást is látnak benne.
A negatív kampányról meg jobb, ha mélyen kussol az egész balliberális oldal, azt ugyanis ők hozták be Ron Werberrel, Finkelstein legjobb tanítványával 2002-ben. Fél évvel a választások előtt még utcahosszal vezetett a Fidesz, mert remekül kormányzott, ezt sikerült a mérhetetlenül aljas kampánnyal épphogy, de megfordítani. Nem örülök annak, hogy több más ország mellett nálunk is sikeres lehet az ilyenfajta stratégia, de ha ágyúval lőnek rád, akkor sajnos, a napernyő és a rózsacsokor kevéssé hatékony válasz.
ma 17:35
Ez ilyen nesze semmi fogd meg jól. Konkrétan tudnál e mondani, mutatni olyan gyűlöletkeltő és uszító kampányokat amit lehetséges párhuzamba állítani a mostanival?
"Ez ilyen nesze semmi fogd meg jól. Konkrétan tudnál e mondani, mutatni olyan gyűlöletkeltő és uszító kampányokat amit lehetséges párhuzamba állítani a mostanival?"
Mondd, tudsz olvasni? ha nem, kérj meg valakit, hogy olvassa fel neked, és segítsen értelmezni, amit írtam.:D
ma 19:05
Félreérthető voltam. Szóval konkrétan mondasz példát abból a 2002-es kampányból amit párhuzamba állítasz a Fideszével? De úgy értem olyan példát, mint konkrét plakát, szlogen, reklám, karaktergyilkossági kísérlet, akármi, hogy összehasonlítsuk a mostaniakkal ami Brüsszel meg a menekültek, meg a politikustársak ellen folyik. És ha kérni lehet a szánalmas, ostoba beszólogatós személyeskedést hagyjuk, nem szeretném ezt ebben a topikban.
Felteszem, az utolsó mondatot nem nekem szántad. Ha mégis, akkor láss neki kitöröltetni az ostoba, szánalmas, személyeskedő kommenteket a kérdésed alól, nem sok fog maradni.:-)
Szívesen teljesítem a kérésedet, amennyiben hozol konkrét példákat a jelenlegi Fidesz-kampányból: mit óhajtasz összevetni a 2002-es Ron Werber-féle gyűlöletkampánnyal. Én majd melléteszem a párját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!