Ti még emlékeztek erre?
Elkúrtuk és hazudtunk, ha már klasszikusoktól idézel, de boldog életed lehet, ha neked csak ez jut eszedbe Gyurcsányról.
Sajnos amúgy jó példája vagy annak, akikről azt szokás mondani, hogy fideszproli, tudom bunkó dolog ezt leírni, de így van. Gyakorlatilag kialakult a Homo Orbanicus mint társadalmi réteg.
Az se zavarjon, hogy már rég Euro lehetne itt is, és 30-40%-al magasabb bérekért dolgozhatnál, ha nem rabolták volna szét az országot. Azért 100 milliárdos vagyonra szert tenni pár év alatt... Hát na...
Persze, születhettél volna Bangladesbe is, de azért túl boldog ne legyél ettől az állapottól.
Akkor még a minimálbér adómentes volt, most meg nem az. Amit a szerencsétlen kézhez kap, az gyakorlatilag nem változott, csak az infláció mértékében.
Aki meg kicsivel fölötte keresett, az még rosszabbul járt az adójóváírás eltörlése miatt, meg az egykulcsos adó bevezetése miatt.
A tényleges vásárlóerő pedig még tovább csökkent az ÁFA világszerte is kritikusan magas értékre emelésével.
Jó, hogy nem Szent István idejével dobálózol, hogy "akkoriban még volt pestis, ma meg nincs. Éljen a Fidesz!". Hogy 30 ezres okostelód van meg van internet, amin keresztül öntheted a hülyeségeidet, az nem a Fidesz érdeme, hanem fejlődik a világ. Valószínűleg az opelt sem a Fidesz rakta a segged alá, hanem dolgoztál mondjuk egy multinál és te vetted meg a saját pénzedből, amit egy álltamtól független termelői munkában végeztél.
Ami egy kormánytól függ és kizárólag a kormány feladata azok az állami intézmények: egészségügy, közoktatás, közutak, igazság-szolgáltatás, például. Ha megnézzük, hogy az Orbán-kormány miben teljesít rosszabbul, mint a hírhedt Gyurcsány-kormány akkor láthatjuk, hogy az egészségügyben, a közoktatásban, a közutakban. az igazság-szolgáltatásban. Tehát miről beszélünk? Jó, a rendőrség ugyanolyan korrupt volt ezelőtt is, de ez már eredmény? Hány autópályát építettünk a Fidesz alatt? Hány kórházi dolgozó mondott fel és hagyta el az országot? Mennyivel teljesítünk rosszabbul a PISA teszten? Miért mi lettünk az Unió harmadik legkorruptabb országa?
Ez csak pár példa volt, de lehetne sorolni. Röviden kifejezve: minden, amit el lehetett rontani, azt a Fidesz elrontotta. Ettől függetlenül a piac az egész világon bővül, csak azt kell látni, hogy a körülöttünk lévő országokban gyorsabban. Tehát nem az a kérdés, hogy jobban élünk-e, hanem az, hogy mennyivel.
"Boldog ember vagyok. Ne csak a rosszat lássátok"
Ennél cinikusabb hozzászólást még nem láttam. Kérdező, Gyurcsány-kormány idejében is léteztek boldog emberek, és lehetséges, hogy akkoriban több boldog ember létezett. Legalábbis a kivándorlás és a népességszám egyre jobban gyorsuló csökkenése erre ad következtetést, ezek szerint akkor éltek jobban az emberek.
Azt pedig lefogadom, hogy te egyáltalán nem vagy minimálbéren foglalkoztatva, ha egyáltalán foglalkoztatva vagy, ha elhiszed, hogy 161 ezer a nettó minimálbér. A bruttót meg felesleges hasonlítgatni. Vedd figyelembe azt is, hogy a magasabb minimálbér miatt minden maszek cég közmunkásként kezdi el foglalkoztatni az embereket, ami nemhogy 90 ezer de annyi se.
Na meg a lényeget elfelejtettem leírni, hogy mindenki azért dolgozik, hogy holnap jobban éljen. Amíg nem volt kocsim, se munkatapasztalatom, addig én is rosszabbul éltem. Most akkor én is köszönjem meg a Fidesznek, hogy lett kocsim, házam, meg előléptettek? A nagy lószart. Nem kéne az egyéni karrieremet a Fidesznek érdemének tulajdonítani.
Ellenben a 'köz' dolgokat fenntartásokkal kell kezelni, mert pontosan az a Fidesz dolga, semmi más. És abban viszont soha nem voltunk ilyen rosszak. Pont.
71%
Hát ennél lényegre törőbben nem is lehetett volna leírni. Minden szóval egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!