Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti még emlékeztek erre?

Ti még emlékeztek erre?

Figyelt kérdés
Nem rég a minimálbér 73, és a bérminimum 89 ezer volt. Ma 127, és 161ezer. Miért kell mindig pesszimistának lenni? Én boldog vagyok, mert születhettem volna sokkal rosszabb helyre, a hűtőben van étel, van víz, vannak ruháink, és még erősödik a fizetés is. Sosem azok panaszkodnak akik tényleg szegények,és éhesek. Írják a gyiken a 200ezres almás telóról , vagy a gépről jóllakott telihassal, h milyen rossz nekik

2017. aug. 18. 17:19
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
92%
És régen mennyi volt az alapvető élelmiszerek ára és mennyi volt az ÁFa, meg az adó? Arról nincs forrásod?
2017. aug. 18. 17:20
 2/29 anonim ***** válasza:
90%

2017-es kalkulátor:

Bruttó: 161.000 Ft nettója: 107.065 Ft,

2010-es kalkulátor:

Bruttó: 120.000 Ft, nettó: 88.792 Ft

Bruttó: 161.000 Ft, nettó: 113.970 Ft.

Szemmel látható a "javulás".

Forrás:

[link]

[link]

2017. aug. 18. 17:28
 3/29 anonim ***** válasza:
93%

Igen kérdező. Ha jól beverem a könyököm, gondolhatnék arra, hogy a fejem is beverhettem volna, agyrázkódás, akár bele is halhatok. Igen, erre gondolhatnék. De én helyette megnézem, miért vertem be a könyököm. Vagy valami útban volt,akkor elteszem onnan, vagy ügyetlen voltam, a továbbiakban jobban ügyelek. És még egyszer nem verem be. Ezt nevezik konstruktív gondolkodásnak. A te módszered a tudatlanság optimizmusa, mert ennél többre nem telik.

A te módszered a semmibe vezet. az általad kárhoztatott emberek módszere a fejlődéshez. Lehet, hogy nekik is a panaszkodás helyett még többet kéne cselekedniük, valóban, az még hatékonyabb lenne.

De ők nem passzívan a markukat tartják, nekik igényeik vannak. Igények nélkül még a fán lennénk.

2017. aug. 18. 17:29
 4/29 anonim ***** válasza:
91%

a 2017-esnél kimaradt:

Bruttó 120.000 Ft, nettó: 79.800 Ft.

2017. aug. 18. 17:29
 5/29 anonim ***** válasza:
91%

Az semmi! Pár éve még tudod milyen jól éltek a törökök?! Milliárdos átlagfizetések voltak náluk! Többszázmillió volt még a munkanélküli segély is!

Sajnos azóta levágtak pár nullát a végéről, mert kezdett nem férni a papírra a számsor. Na akkor hirtelen elszegényedtek, és mostmár csak pár ezer török lírából kell megéljen ugyanaz, aki korábban százmilliókat kapott!

Az egyik hülye haverom is azzal hencegett nekem, hogy a hanyatló nyugaton NÉGY EZER eurót keres havonta! Röhögnöm kell! Én ehhez képest SZÁZÖTVENEZER forintot is hazaviszek!

(A pénz reálértékének fogalmáról hallottál már, kedves kérdező?)

2017. aug. 18. 17:34
 6/29 anonim ***** válasza:
89%

Igazad van, minden rendben van. Nem kell pesszimistának lenni. De ott írta valaki a kalkulátort, mégsem csoda lámpa a dolog. :-)

De olcsóbban lehet venni vízibiciklit , hegedűtokot, Hegedűtoknak lement az ára!!!! És a fülpucoló, nem tom hány forinttal olcsóbb. Kánaán!

Vagy szabad azért kritikát is megfogalmazni, kérdező?

2017. aug. 18. 17:48
 7/29 A kérdező kommentje:
Gyurcsányszó szerint elárulta a népet, mégis ott van ma is, a rajongói miatt. Jött aztán a Narancs , Én személy szerint ilyen jól még nem kerestem, és Én ilyen jól még nem éltem. Akkor minek változtassak azon, ami nekem szép és jó? És ezzel kb M.o. így van. Ráadásul ki másra lehetne szavazni? A Jobbik gyilkolja egymást, bu*i nem bu*i, zsidó nem zsidó... A többi párt pedig nem magát reklámozza, csak a fideszt fikázza.
2017. aug. 18. 17:50
 8/29 anonim ***** válasza:
71%
Oxi, nem azzal van a baj ha valakit támogatsz, akár a kormányzatot jelenleg. DE hadd fogalmazódjanak meg kritikák felé tök jogosan. És neked sem kellene kritikától félned velük szemben, mármint megfogalmazás szinten.
2017. aug. 18. 17:53
 9/29 anonim ***** válasza:
88%

Azért elég sajátos szegénység definíciód van, miszerint, aki jóllakik és van otthon számítógépe meg internetkapcsolata az már nem is igazi szegény.

Egy olcsó netes kapcsolat havi öt-hatezer forint és ebben általában benne van a vonalas telefon meg a kábeltévé is. Egy használt számítógépet már 30-40 ezerért megkapsz.

Ahhoz elég kalóriát pedig, hogy ne legyél éhes már megkapsz havi 30 ezer forintból is, tehát akkor, aki keres havi nettó 50 ezret az már nem is szegény?

2017. aug. 18. 17:53
 10/29 anonim ***** válasza:
96%

"szó szerint elárulta a népet"

Igen, mivel? Mondj már pár dolgot. Lehet mondani, hogy nem volt jó miniszterelnök, de ennél valami konkrétabb kritika is kéne.

2017. aug. 18. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!