Hogy döntik el, hogy ki a Magyar a Szlovák ügy kapcsán?
Kérdezem ezt a magyar állampolgárság kapcsán, melyet a Fidesz adni akar a Szlovákiában élő Magyaroknak. Na de mégis kiknek?
És még mielőtt, jön a sok hülye válasz, hát gondolok itt egy ilyenre.
Apa: Tót István
Anya: Janova Slotová
Gyermek ???? (Tótnak tót, de félig szlovák)
Fel van tüntetve. Persze.
A nyelvtörvény előtt Szlovákiában is kötelező volt kiírni a helységneveket magyarul is. Így a Bratislava felirat mellett is ott volt a Pozsony.
Most nem tudom mi van, de a táblák lehet, hogy még mindig megvannak.
Ettől függetlenül a hivatalos megnevezése Bratislava és a szlovákok sértésnek veszik, ha Pozsonyt mondasz.
Az ötödik lovas
Azért nevezzük Pozsonyt Pozsonynak, mert ez a város neve MAGYARUL, és ha nem tűnt volna fel, jelenleg egy magyar fórumon vagyunk.
Ennyi erőből nevezd Bécset Wien-nek, vagy Varsót Warszawa-nak.
És bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam...
Kedves 22:52-es!
Azzal semmi bajom, hogy Pozsonynak nevezed. Én is azt teszem.
Az a bajom, hogy itt egyesek lehurrognak másokat azért, mert a nemzetközi megnevezést használják.
Felőlem nevezhetnéd Mucsaröcsögének is. Csak ne szólj le másokat azért, mert ők nem ezt teszik!
Kedves kérdező!
Szívesen! :)
Amúgy én már a legelején elmondtam, hogy ahhoz kötik, hogy legyenek az illetőnek magyar állampolgárok a felmenői között. A tervezetben az vetődött föl, hogy legalább az egyik nagyszülője magyar állampolgár kell, hogy legyen. Azt nem tudom hogy fogadták el.
Az ötödik lovas
A magyar nyelvtudás is fontos szempont, de végül nem tudom, hogy belekerült-e a törvénybe.
A Jobbik tiltakozott, hogy ne kerüljön be.
Az ötödik lovas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!