Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen egyetemi szakokat...

Milyen egyetemi szakokat kellene még fizetőssé tenni?

Figyelt kérdés
Orbán 2012-ben nagyon helyesen feltölta az államilag támogatott gazdasági és jogi szakok ponthatárait 450 fölé, nagyon jó húzás volt tőle. De még van néhány ilyen szak, ami teljesen hasznavehetetlen, például földrajz, történelem, politológia. Azokat nem kellene fizetőssé tenni?

2017. aug. 16. 11:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a kiegészítésedben rosszul fogalmaztál :)
2017. aug. 16. 11:54
 12/30 anonim ***** válasza:
54%
Ha tetszik ha nem a világ a műszaki / mérnöki / infos szakok felé megy. Ezeket kell támogatni mert ezek a szakmák 4-szer annyi GDP-t termelnek mint a többi. Ha korbekerdezel az utcán akkor 10 bol 9 ember fontosabbak fogja tartani azt, hogy pl gyorsabb számítógépe,autója, telefonja legyen mint azt, hogy többet tudjon a Mohácsi csatáról. Az humán szakok nagyrésze csak hobbinak jó, de nem tudom hogy mit gondol az, aki irodalomból vagy történelemből akár megélni. Mert abból nagyon kevés kell
2017. aug. 16. 11:57
 13/30 anonim ***** válasza:
84%

'Ha tetszik ha nem a világ a műszaki / mérnöki / infos szakok felé megy.'

Csak nem mindenkinek van műszaki/mérnöki/infós affinitása :)

2017. aug. 16. 12:00
 14/30 anonim ***** válasza:
86%

'Ha korbekerdezel az utcán akkor 10 bol 9 ember fontosabbak fogja tartani azt, hogy pl gyorsabb számítógépe,autója, telefonja legyen mint azt, hogy többet tudjon a Mohácsi csatáról.'

Tudod, a fogyasztói társadalom már csak ilyen :)

A történelem pedig nem egzakt tudomány, folyton változik a kutatások és az újabban előkerülő források folytán. Amúgy is szép számmal vannak a múltban fehér foltok.

2017. aug. 16. 12:04
 15/30 anonim ***** válasza:
30%

"De még van néhány ilyen szak, ami teljesen hasznavehetetlen, például földrajz, történelem, politológia."

Történelem szakon végeztem. Miért is hasznavehetetlen? Tényleg érdekel, hogy ezt ugyan mire alapoztad.

2017. aug. 16. 12:15
 16/30 anonim ***** válasza:
86%

Én is kérdeztem ezt 15-ös, ez jött válaszként:

'Nem hasznavehetlen, csak 10-szeres a túlképzés.'

2017. aug. 16. 12:23
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

"Történelem szakon végeztem. Miért is hasznavehetetlen? Tényleg érdekel, hogy ezt ugyan mire alapoztad."

Mert a történelmet a győztesek írják és mi vesztesek voltunk.

Azt sem mondhatjuk, hogy tanulunk az elkövetett hibákból, mert folyamatosan idegen hatalmak csatlósai vagyunk azóta is... Sőt, egyesek nem is akarnak szuverén államot.

2017. aug. 16. 12:33
 18/30 anonim ***** válasza:
53%

"Nem hasznavehetlen, csak 10-szeres a túlképzés."

Értem, ehhez képest egy csomó töri-földrajz szakos tanárt keresnek... Politológiával meg sok helyre el lehet helyezkedni (nem egyenlő a politikussal). Egyébként töri szakon mi 120-an kezdtünk és ebből 32 végzett, a többi vagy abbahagyta, vagy átment más szakra. Szóval a felvételi szám és a ténylegesen végzettek száma nem ugyanaz.

2017. aug. 16. 13:27
 19/30 anonim ***** válasza:
39%

'Politológiával meg sok helyre el lehet helyezkedni (nem egyenlő a politikussal).'

Gimis oszt. társamnak mégis sikerült a kettőt összekeverni :)

2017. aug. 16. 13:33
 20/30 anonim ***** válasza:
83%

Én már letettem arról, hogy bárkit is győzködjek arról, hogy a műveltség és a tudás önmagában érték, nemzeti szinten is. Ezt az attitűdöt valaki vagy hozza magával otthonról, vagy nem, de akkor sajnos nincs az a jó egyetem, amelyik sikeresen át tudná adni neki ezt az értékrendet. Ebben valóban sokat javulhatna a felsőoktatás.

Azt viszont hadd kérdezzem már meg, hogy mit gondoltok, mégis (reálisan!) hova kellene menniük a "haszontalan" szakuk helyett? Komolyan azt hiszitek, hogy a jelenlegi oktatási rendszerben létezik számukra ennél jobb opció?

2017. aug. 16. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!