Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy a Magyarors...

Miért van az, hogy a Magyarországon tenyésztett éti csigák nagy része a francia piacon landol? A magyarok miért olyan finnyásak, hogy nem fogyasztják ezt, ami legalább egy hazai élelmiszerforrás?

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam valahol, hogy Magyarországon is vannak csigafarmok, ahol éti csigát tenyésztenek. Ezen csigák nagy részét Franciaországba exportálják, így a franciák olcsóbban jutnak csigához, mint a hazai termelésből, mert nálunk alacsonyabbak a fizetések, és az árak.

Ez ellen például miért nem lépünk fel úgy, hogy mi is elkezdünk csigát enni, és nagyobb érdeklődést mutatunk a csigatenyésztők termékei iránt? A csiga is fehérjéből, szénhidrátokból, zsírból, és egyéb tápanyagokból áll, akárcsak a csirke vagy disznóhús.

Én már egyszer ettem csigát, és semmi különös nincs benne, se rossz, se jó, kb. mintha a halhús állagát ötvöznéd a csirkehús ízével. Ha a magyarok a pacalt meg bírják enni, ez se lehet durvább.

2017. aug. 13. 23:40
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Lehet hogy én megkóstolnám de fogalmam sincs hol lehet kapni, v én hol találok ehető csigabigát : ) és egyáltalán hogyan kellene elkészíteni? Szakácskönyvekben nincsen tájékoztató recept, mint ahogyan a békával kapcsolatban csincs, amiről szintén fogalmam sincs milyen fajta békék alkalmasak étkezésre. Én egyszer ettem békacombot egy étteremben, falatka az egész, az ára borsos volt , az íze igazából nem tudom eldönteni milyen volt mert nagyon falatka, a húsa fehérebb mint a csirkecomb. Én szívesen ennék ilyesmit ha olcsó áron hozzá lehetne jutni :D
2017. aug. 16. 01:41
 22/22 anonim ***** válasza:
Egyébként ez kicsit hasonló mint a sushi olyan értelemben, hogy nagyon fontos hogyan van elkészítve, mert például a sushinál is ha rossz helyen eszel, ahol rosszul csinálják, akkor egy életre megundorodsz tőle. Ez a csigánál is hasonló lehet szerintem.
2017. aug. 16. 02:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!