Miért van az, hogy a Magyarországon tenyésztett éti csigák nagy része a francia piacon landol? A magyarok miért olyan finnyásak, hogy nem fogyasztják ezt, ami legalább egy hazai élelmiszerforrás?
Nemrég olvastam valahol, hogy Magyarországon is vannak csigafarmok, ahol éti csigát tenyésztenek. Ezen csigák nagy részét Franciaországba exportálják, így a franciák olcsóbban jutnak csigához, mint a hazai termelésből, mert nálunk alacsonyabbak a fizetések, és az árak.
Ez ellen például miért nem lépünk fel úgy, hogy mi is elkezdünk csigát enni, és nagyobb érdeklődést mutatunk a csigatenyésztők termékei iránt? A csiga is fehérjéből, szénhidrátokból, zsírból, és egyéb tápanyagokból áll, akárcsak a csirke vagy disznóhús.
Én már egyszer ettem csigát, és semmi különös nincs benne, se rossz, se jó, kb. mintha a halhús állagát ötvöznéd a csirkehús ízével. Ha a magyarok a pacalt meg bírják enni, ez se lehet durvább.
hát a magyarok már csak ilyenek
"mintha a halhús állagát ötvöznéd a csirkehús ízével"
brrrrrrrrrrrr
#3 - a krokodil is hasonló, bár ott pont fordítva: csirkehús állag, hal íz.
És a békák? Azokat is eszik más népek. És az ízeltlábúak? Mert van ahol az is az asztalra kerül, nem csak amikor felmászik megnézni maradt-e morzsa a terítőn...
a kroko is brrrrr.. de a pacal is brrrr, hülye kövér neve van
"összefutok egy-két csigával, a haverjaim"
- de "összefutásnál" a csigák nem futnak, hogy ne lobogjon a szemük.
Milyen szép házuk van! Művészi építmény!
Márai írja valahol, hogy elborzadt,mikor észrevette, hogy a franciák megeszik a feketerigót
"Hát hogy lehet megenni egy művészt??" -kérdezi.
"Tehát számon kéred a magyarokat, hogy miért nem esznek csigát, miközben te EGYETLEN EGYSZER ettél?"
Ha nálunk elterjedt lenne, többször is ennék, mert mint mondtam, semmi különös nincsen benne, de amíg arany árban van máshoz képest, addig nem eszek.
Milyen aranyárban van, te hülye? Mifelénk a cigányok zsákszámra szedik eső után az útszélen és adják el a közelben élő franciáknak.
Ennyire hülye nem lehetsz. Ha csigát akarsz zabálni, akkor szedsz magadnak, drága fiacskám, elkészíted és megzabálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!