Mi a véleményetek arról, hogy a Fidesz jövőre megregulázza a közmunkaprogramot?
Ugyebár azt tervezik, hogy három éven belül csak 12 hónapig dolgozhat valaki a közfoglalkoztatás keretein belül.
A szakképzettséggel rendelkezők is csak akkor vehetnek részt a közfoglalkoztatásban, ha a járási hivatal közvetítési kísérlete három alkalommal sikertelen volt, vagy ha három hónapon belül nem talál munkát az illető.
"Ugyebár azt tervezik, hogy három éven belül csak 12 hónapig dolgozhat valaki a közfoglalkoztatás keretein belül."
Hű nagy változás. Eddig is átlag 3-4-6 hónapra kaptak max. egy évben melót. De a 6 hónap is "véletlenül" csak a 2014-es választások előtt volt, pont egy héttel választásuk utánig. Szóval átlag közmunkásnak eddig se nagyon volt 36 hónapon belül 12-nél több. És ugye az is főleg 4-6 órában, mert ha 47.000-ből meg lehet élni, akkor 35.000-ből meg 22.800-ból is.
"Eddig is átlag 3-4-6 hónapra kaptak max. egy évben melót."
Nem tudom ezt honnan vetted, de a kollégáim 90%-a a 6. évét tapossa folyamatos közmunkán a cégnél, én is túl a 2 éven. Nálunk nincs részmunkaidő, mindenki 8 órás.
A 12 hónapot ne ugy szamoljatok, hogy egyhuzamban, hanem a harom evnyi kozmunkan az emberek 3 honapot kapnak egyelore, majd hosszabbitanak veluk még három honapra es igy tovabb. És ugy tűnik, hogy jövő nyártól, hogyha valakinek kigyulik a 12 honap, akkor kirugjak az embert.
Én jo par evvel ezelott (2013-ban) dolgoztam koznunkan keresztul egy kulturális intezmenyben, szeptemberben kezdtem es oktober 31-ig kaptam szerződést, amit automatikusan február 28-ig meghosszabbitottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!