Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a Fidesz jövőre megregulázza a közmunkaprogramot?

Figyelt kérdés

Ugyebár azt tervezik, hogy három éven belül csak 12 hónapig dolgozhat valaki a közfoglalkoztatás keretein belül.

A szakképzettséggel rendelkezők is csak akkor vehetnek részt a közfoglalkoztatásban, ha a járási hivatal közvetítési kísérlete három alkalommal sikertelen volt, vagy ha három hónapon belül nem talál munkát az illető.

2017. aug. 12. 18:59
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Mármint eltörli? Nem? Akkor az, hogy töröljék már el a büdös francba.
2017. aug. 12. 19:28
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Végülis ideje már, mert a statisztikák kozmmetikázásán kívül, nem sok értelme van.
2017. aug. 12. 20:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Én nem tudom, hogy ti hol éltek, de itt Kelet-Magyarországon elég sokan kényszerülnek közmunkára. Akit kitesznek, az majd megy boltosnak vagy esetleg külföldre csicskamunkára?
2017. aug. 12. 22:24
 4/7 Komplikato ***** válasza:
0%

"Ugyebár azt tervezik, hogy három éven belül csak 12 hónapig dolgozhat valaki a közfoglalkoztatás keretein belül."

Hű nagy változás. Eddig is átlag 3-4-6 hónapra kaptak max. egy évben melót. De a 6 hónap is "véletlenül" csak a 2014-es választások előtt volt, pont egy héttel választásuk utánig. Szóval átlag közmunkásnak eddig se nagyon volt 36 hónapon belül 12-nél több. És ugye az is főleg 4-6 órában, mert ha 47.000-ből meg lehet élni, akkor 35.000-ből meg 22.800-ból is.

2017. aug. 13. 01:14
 5/7 anonim ***** válasza:

"Eddig is átlag 3-4-6 hónapra kaptak max. egy évben melót."

Nem tudom ezt honnan vetted, de a kollégáim 90%-a a 6. évét tapossa folyamatos közmunkán a cégnél, én is túl a 2 éven. Nálunk nincs részmunkaidő, mindenki 8 órás.

2017. aug. 15. 19:50
 6/7 A kérdező kommentje:

A 12 hónapot ne ugy szamoljatok, hogy egyhuzamban, hanem a harom evnyi kozmunkan az emberek 3 honapot kapnak egyelore, majd hosszabbitanak veluk még három honapra es igy tovabb. És ugy tűnik, hogy jövő nyártól, hogyha valakinek kigyulik a 12 honap, akkor kirugjak az embert.

Én jo par evvel ezelott (2013-ban) dolgoztam koznunkan keresztul egy kulturális intezmenyben, szeptemberben kezdtem es oktober 31-ig kaptam szerződést, amit automatikusan február 28-ig meghosszabbitottak.

2017. aug. 15. 22:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Mondjuk utana mar nem mentem vissza, hiaba hivott a főnök. Rengeteget tuloraztattak minket, a hetvegi programokra kotelezo volt elmenni, hogy legalabb legyen nehany ember, aztan amikor meg ezeket a napokat szerettük volna lecsusztatni, akkor mar ment a szajtepes a főnöktől...
2017. aug. 15. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!