Az MSZP megszüntetné a közmunkaprogramot, ha hatalomra kerülne?
"Szerintük a közmunkaprogram drága, nem hatékony és nem segít visszatérni a valódi munkaerőpiacra."
Nem csak szerintük hanem mindenki szerint. A közmunka drága és értelmetlen. És az hogy támasztasz egy gereblyét heti x nap valóban nem segít abban hogy munkát találj.
Aki nem akar munkát találni annak tényleg nem fog segíteni...nem vagyok fideszes, de szerintem ez egy jó ötlet, mert amíg a sok cigány kint sepregeti a port addig sem lopnak,szaporodnak.
Inkább támasszon egy gereblyét mintsem otthon pihenjen és szaporodjon.
Csak az önkormányzatoknak így dupla annyiba kerül az hogy ők kint sepregetnek mintha a közmunkát odaadnák segélyként. Nem az elvvel van a baj, hanem a kivitelezéssel, amire szokás szerint sz@rik a fityisz.
Én is egyetértek vele, hogy a közmunkaprogram drága, nem hatékony és nem segít visszatérni a valódi munkaerőpiacra.
De aki azelőtt havi 24000 Ft-ból élt, annak nagy előrelépés a 47000.
Vagy ha az MSZP megszüntetné a közmunkaprogramot és a 24000-es szociális segélyt 40-50 ezerre növelné a SZJA 16%-os adókulcsát pedig 20%-ra, az hosszú távon még rosszabb lenne.
"Mert hasznosan telik a napjuk"
Aki amúgy csak a postást lesi a segélyért, annak hasznosabb. Aki tanfolyamra vagy interjúkra járna, hogy állást kapjon, annak nagyon nem hasznos. Nem tudom, itt ki melyik kategóriába tartozik, de azért gondoljuk át, vajon mindenkinek ugyanolyan hasznos-e.
"Vagy ha az MSZP megszüntetné a közmunkaprogramot és a 24000-es szociális segélyt 40-50 ezerre növelné"
Ez igaz. De azért remélem, nem csak ez a két lehetőség van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!