Mi a véleményed arról hogy a 2000 fő alatti településeken megszűnik az önkormányzat?
Én egy ilyen helyen élek. Rendőrség nincs, orvos néha, mindenféle rendet és szervezést az önkormányzat lát el, a katasztrófavédelemtől kezdve(árkok takarítása) a közmunka szervezéséig, a polgárőrség szervezésén át.
Azt hiszem készülhetek rá, hogy a 2000 fő alatti településekről eltűnik a törvény 100%-ban. Csak úgy leszünk a világban, mi kistelepülések.
Legalább egy felelőst hagyhatnának.
vagy van aki másként látja?
Nem teljesen megszűntetés csak összevonás. Az alap ügyek valószínüleg maradnak a településen csak nem lesz külön képviselőtestület meg polgármester stb.
Egyébként ha ezt más csinálta volna meg már régen "nemzetpusztitásról" kiabálnának.
A kis önkormányzatok sokkal kevesebbe kerülnek, mint amennyit majd a teljesen fele4leges járási hivatalokra fognak költeni!
Régebben is voltak közös önkormányzatok, emiatt állandó vita volt, mert ahova tartoztak, azok csak a saját városukkal törődtek.
Na jó, abban igazat adtam hogy nem kell ekkora apparátus( egyébként egy polgármester 160+45 ezret keres, ha nincs mellette más munkája)..de ha arra nem gondoltok, hogy vannak ahol 40-50 kilométeren csak ilyen falvak vannak? Ott nem lesz önkormányzat, eltűnik a törvény(egy körzeti megbízott van kb 20.000 emberre) és ennek a városok és lakosaik is megisszák a levét elég keményen. Meg az átutazók.
Csak a legalapvetőbb dolgokat megemlítve:
A közmunkások irányítása. Rendeletek betartatása(nem szemetelünk, lenyírjuk a gazt a portánkon, nem vágjuk a fát az út közepén stbstb.). Polgárőrség szervezése stb...
A kevés jó lépése van a Fidesznek,de ez az .
Értem én hogy nem jó a kistelepüléseknek,mert csökkenhet a rájuk forduló figyelem,csökkenhet az amúgy is gyalázatos hatékonysága az ügyintézésnek. 3000 önkormányzatot és annak a teljes személyzetét egy 10 milliós ország képtelen és nem is akarja túlzottan finanszírozni..
Erre a luxusra nem telik,már jó ideje.
Ha jó a közlekedés akkor semmi gond.
De mivel 99% ban nem az, ezért lesznek fennakadások.
Jó amikor Ausztriát meg Németországot idézve tartományokról beszélnek, és hogy ott is luxus lenne minden faluban a önk.
Csak hogy ott a közlekedés jó, és nem egy fél nap lesz egy papír kikérése, miközben oda s vissza 25km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!